Melkprijsvergelijking 2023 tm juli

Melkprijsvergelijking 2023 tm juli

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

casev2
Dat valt niet mee bij de kaasmakers....
bio boer
@casev2 de weiprijs is ook belaberd is wel anders geweest
+2
cjw73
@casev2 niet alleen de kaasmakers. Vreugdenhill staat ruim een cent achter op aware dus de poeder is ook flut. Alleen rfc loopt voor, maar ja dat wordt straks gewoon weer wat bij lappen om de toko draaiende te houden.
+1
Mh12
Tja, de beste kaasmakerij staan er ook niet tussen.......
casev2
@Mh12 graafstroom? Die doen het best leuk volgens mij, maar erg scheutig over hun financiele resultaten zijn ze ook niet echt volgens mij (hoeft ook niet...)
Marco de 1ste
Grappig dat ze 0,40 aftrekken bij RFC, de niet uitgekeerde rente op kapitaal die omgezet is in melkcertificaten. Zou RFC banken ook geen rente betalen op hun uitgeleende kapitaal?
arie.j
Quote Reactie van @Marco de 1ste:
Grappig dat ze 0,40 aftrekken bij RFC, de niet uitgekeerde rente op kapitaal die omgezet is in melkcertificaten. Zou RFC banken ook geen rente betalen op hun uitgeleende kapitaal?

Wat is daar grappig aan? ze doen hun best om de vergelijking zo goed mogelijk te maken.
Daar kun je kritiek op hebben of niet, maar grappig?
+2
bio boer
Doc is weer terug bij het oude als heken sluiter 🤦‍♂️ ze zeiden vorig jaar de tijden zijn nu veranderd 🤭
+1
Bennie Stevelink
Wat je heel goed kunt zien in dit overzicht is dat bij schaarste op de markt (2022) bulk (DOC) beter rendeert dan merken.
Bij een overvoerde markt (2023) renderen merken (CONO en RFC) beter dan bulk.
+1
Melkboer16
@Bennie Stevelink hoe beter het doc-boeren gaat hoe beter het mij kan gaan.
+1
Hans van Bergen
@Bennie Stevelink En die grote hoeveelheden RFC folie kaas en RFC melkpoeder is geen bulk???
+1
Wouter Verhoef
@Bennie Stevelink

DOC / DMK maken nog steeds geen halfjaarcijfers bekend dus hoe zij in deze periode gedraaid hebben weet ik niet maar wat ik wel weet is dat RFC over het afgelopen halfjaar 1,68 cent per kilo melk uit het Eigen Vermogen heeft gehaald, althans ze hanteren een aftrek van 1,68 cent op de melkprijs om tot de prestatieprijs te komen.
Rekening houdend met de grote Balans van RFC per kilo melk zou mijns inziens het Eigen Vermogen behoorlijk moeten groeien en dan kun je al gauw de conclusie trekken dat RFC over het eerste halfjaar toch minimaal 3 cent teveel heeft uitbetaald en dus veel slechter presteert als de referentiebedrijven waar ze hun garantieprijs op baseren.

Pas als de jaarcijfers over 2023 bij beide bedrijven bekend zijn kunnen we conclusies trekken over de gang van zaken en pas dan kunnen we zien of jouw stelling klopt of dat het een loze kreet is.

Als ik je een tip mag geven, verdiep je eens in het product-folio van DMK, dan zal je tot de conclusie komen dat het niet louter een bulkproducent is van zuivel.
bonsjoer
PlanetProof toeslag van FC klopt niet zoals die is weergegeven. Deze is 5 cnt. ipv 4,5 .
PlanetProof bedrijven krijgen geen Focusplanet toeslag ( en dus ook geen weidepremie ) , ze moeten wel de Focusplanet inhouding afdragen ( 0,6 cnt )
GJ Bosch
Ik kreeg de vraag waar de verschillen met de melkprijsvergelijker van BoerenBusiness (BenB) vandaan komen.

BenB telt bij RFC, Arla en CONO een duurzaamheidstoeslag niet mee, terwijl de duurzaamheidstoeslagen van Lactalis, Vreugdenhil en A-ware wel worden meegeteld (voor 100%)

BenB telt de nabetalingen van de cooperaties niet mee

BenB rekent de kale melkprijs van Arla verkeerd uit

(klik om te vergroten)

Rose streep zelf toegevoegd

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijsvergelijking geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN