Een koe met een gebroken heup negeren kost je maar 400 euro

Karen Soeters: Een koe met een gebroken heup negeren kost je maar 400 euro

Deel dit topic

Reacties

+5
magerehein
Reageren naar normaal veterinaire standaarden worden bij Bnnvara verwijderd. Heb 2 maal een reactie geplaatst maar word verwijderd. Ophitsen en polariseren word wel gedoogd daar. Dus reageren maar daar op dit soort kul
sorry
@magerehein ach ja je went eraan...
+2
grös
@magerehein
Verschrikkelijk polariserende site ja.
Ik kan er ook al lang niet meer reageren.
Op dat soort sites en figuren negeren staat helemaal geen boete, jammer voor hun.
+1
Weidezicht
Linksere stinkzooi vindt je niet als daar bij bnnvara en joop. Maar kan iemand uitleggen hoe dat zat met die koe? Was daar uiteindelijk echt niet eerder een veearts bij te krijgen? Of wilde die nog noodslachting organiseren? Als er eenmaal volk omheen zit, kun je ook niet veel meer.
+3
aldert
@Weidezicht Als een koe een heup breekt is ie ontheupt en kan nog steeds lopen ,zelfs als het aan 2 kanten gebeurt. Dus dit hele verhaal klopt niet.
+2
Cowboy3
@aldert Heb ooit een koe gehad met gebroken heup, als vaars gekomen en daarna toch nog een 5 keer gekalfd, alleen als je er achter liep was een raar gezicht.
Weidezicht
@Cowboy3 ga de gok nemen met zo n koe, als je weet dat het gebroken is?
+3
Cowboy3
@Weidezicht Die koe met gebroken heup ben ik nog niet vergeten zij en ik hadden daar totaal geen last van, het was alleen een raar gezicht met 1 heup die veel lager(weg) was als aan de anderkant.

(klik om te vergroten)

+1
pieta
@Cowboy3 Was dat wel gebroken dan. Ik meen dat de veearts mij ooit verteld heeft dat dan meestal de band geknapt is waardoor het heupbeen uit het zicht verdwijnt.
+2
aldert
@pieta Die veearts had er geen verstand van dan.Als je het aan een zelfslachtende slager vraagt die kan je het juiste antwoord geven.
Cowboy3
Quote Reactie van @pieta:
de veearts mij ooit verteld heeft

Was die veearts toch nie die Wessel ? of nog Henk Sc....?
Volgens mij als de banden gescheurt of genapt zijn loopte nie zo lang dat is bij de knie in ieder geval wel zo.
pieta
@Cowboy3 Nee, andere dap. Bij mijn koe gebeurde het bij het afkalven.
Cowboy3
@pieta Die oude plaatsgenoot bij jullie om de hoek is toch wel bij Oss.
Heb dat kalveren bij je nog nooit gezien maar een heupbeen laten verdwijnen of laten dalen hiermee lijkt me toch wel heel spannend.
+1
pieta
@Cowboy3 Ik zit ook bij Oss
grös
@Cowboy3
Collega heeft er ook zo 2 in de stal lopen, geen probleem.
Weidezicht
@aldert waarom bleef koe dan liggen daar?
aldert
@Weidezicht Als een koe blijft liggen kan dat vele oorzaken hebben ,kalfziekte,spagaat op de beton ,zware bevalling enz.Ik heb tientallen ontheupte koeien meegemaakt ,vaak lopen ze de eerste dagen wat moeilijk,als de gebroken delen van de heup weer meer of minder gesetteld zijn kan de koe normaal lopen.Soms is er dan een afwijking in het geboorte kanaal waardoor de koe wat moeilijker kalft maar lang niet altijd.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @aldert:
.Ik heb tientallen ontheupte koeien meegemaakt

Wat voer je uit dan?
aldert
@kanniewaarzijn Niet bij ons allemaal hoor,maar ik heb er wel eens een soort van studie van gemaakt want ik vind dit toch wel bijzonder.Door een val of een tochtige koe verbrijzelt een koe de heup en kan toch weer gewoon verder lopen.
+1
Cowboy3
@aldert Hier kwam het met door de box kruipen en de meeste zullen de knie aanwijzen als naar je de heup vraagt en niet die 2 aan de bovenkant van koe.
+1
cjw73
@Weidezicht als hij de koe voor noodslachting had willen doen, dan hoeft dat geen dag te duren.
Weidezicht
@cjw73 nou ja, ik zou hiet niet weten waar een noodslachter te vinden. Kwam er hier in de buurt wel eens 1 uit friesland (wij zitten in zuid holland!)
+2
cjw73
@Weidezicht als dat geen optie is kun je hem ook wel gelijk laten inslapen, ipv een dag in de zon leggen.
Weidezicht
@cjw73 nou ja, zoiets bedoel ik eigenlijk. Maar zelf probeer je weleens iets, of wilt het toch ff aankijken, je weet maar nooit. Maar als er eenmaal bezorgde burgers omheen zitten, kun je weinig meer.
+2
cjw73
@Weidezicht dat ben ik met je eens. Alleen ik hou er tegenwoordig wel rekening mee dat ik aan een weg zit met veel toeristen. En als ik al iets wil proberen, leg ik haar op een plek waar niet iedereen het zicht op heeft.
+1
ntd79
@Weidezicht verzorgd jou veehandelaar in samenwerking met de veearts dat niet dan?
+2
casev2
@Weidezicht hier onlangs nog een koe gehad die in spagaat op de roosters lag. Noodslachterij kwam uit de Hoef. Keurig nette vrachtauto, en liet de koe verbloeden in de vrachtauto (de veearts was er gelijktijdig) , dus geen vieze bende achter stal. Als je het nr van mijn veehandelaar wil hebben stuur je maar een privebericht, ik denk dat je hier niet ver vandaan zit.

Btw, koe leverde nog 350 op. (- 90 voor de veearts)
Weidezicht
@casev2 meende dat complete slachthuis e.d. daar in de hoef reeds ook gesloten was.
Putjeschepperr
Laatst haalde veerijder hier 2 koeien op.stond een wrakke koe en een koe met stukkende heup achter het schut vooraan.beide lagen ze plat en veerijder kreeg met moeite ze weer overeind.ik snap daar werkelijk niks van als veekoopman en boer ook niet. En als dat door de keuring komt snap ik dat helemaal niet op de slachterij.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koe geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
29
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN