Uitspraak rechter: Drentse lelieteler mag vier gewasbeschermingsmiddelen gebruiken

Lelieteler Joling uit Dwingeloo (DR) mag dit seizoen vier gewasbeschermingsmiddelen toepassen om zijn teelt te redden. Dat is de uitspraak in een spoedappel in Zwolle. Hiermee is het vonnis dat de voorzieningenrechter eerder deed vernietigd. Joling mag om zijn teelt te redden gebruik maken van Rudis, Titus, Goltix WG en Olie-H, middelen tegen vuur, schimmel en virus. Voor andere gewasbeschermingsmiddelen blijft het verbod dit teeltseizoen gehandhaafd.

Advocaat Constantijn de Lange in een eerste reactie: „Het uitgangspunt moet zijn dat Joling alle gewasbeschermingsmiddelen die zijn toegelaten door het Ctgb moet kunnen gebruiken. Maar als dit voor dit seizoen een passende oplossing is om zijn teelt te redden, is dat prima.”

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Grasbaal
Reactie Mts Joling

(klik om te vergroten)

Bennie Stevelink
@Grasbaal ik vind dat Maatschap Joling heel professioneel en verstandig reageert.
casev2
Ik had de rotzooi achter me gelaten, en net over de grens in duitsland gaan zitten. Veel idioter dan hier kan het op dit punt toch bijna niet zijn.... toch?
weurding
@casev2 verkijk je niet op duitsland

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vuur , schimmel , lelies , gewasbescherming , virus , uitspraak en zwolle geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0