BBB laat coalitieonderhandelingen klappen op stallendeadline


Quote:
De onderhandelingen voor een nieuwe coalitie in onze provincie zijn geklapt. Dat meldt John Frenken, fractievoorzitter van BBB, vrijdagmorgen. De stallendeadline voor boeren is volgens hem het breekpunt.

Deel dit topic

Reacties

+3
Braboboer
Opnieuw onzekerheid rondom de stallendeadline.

Goed dat BBB de rug recht houd!

Zal ook niet meevallen met 3 linkse partijen aan de onderhandelingstafel
+1
arie.j
Altijd moeilijk maar nu zeker.
hopelijk wordt geen coalietie zonder de BBB, want dan kunnen ze het rendement voor hun stemmers zo ongebveer vergeten
Braboboer
@arie.j

Hoop ook niet op Utrechtse taferelen.

Het geluk in Brabant is dat je zonder BBB met zo veel partijen moet zijn dat het ook niet mee gaat vallen.
KOC1981
@Braboboer ik hoop ook op een coalitie van midden/rechts.
BBB, CDA, VVD, JA21, Lokaal Brabant, CU-SGP die hebben volgens mij samen genoeg zetels.
robbies
@KOC1981 waarom zou de VVD dat doen?
Braboboer
@robbies

Wat is het alternatief?

Of de huidige onderhandelende partijen moeten er alsnog uitkomen

Of de VVD moet het eens worden met pvda groenlinks d66 sp en dan hebben ze nog een 6e partij erbij nodig.

Wordt ook een lastig verhaal.
Erik1979.
@Braboboer VVD en D69 zijn èèn partij. Waarom altijd die hoop op een partij die hun ziel verkocht hebben aan D666. ( Zie EU!!!!)
+1
robbies
@Erik1979. Het enige dat ik uit deze ontwikkeling kan concluderen is dat het CDA de afgelopen 4 jaar het maximale eruit gehaald heeft. Geen populaire mening hier, maar VVD had de sector al jaren eerder bij de bok willen doen.
Erik1979.
@robbies ja, dat komt omdat dat VVD D69 beleid is. Die maken in Europa samen beleid. Dan komen ze terug in Nederland. De rijke en het gaat toch zo goed mensen stemmen op VVD en de arme naïeve stemmen op D69. Krijg je best wel wat mee samen. Voor de tv een beetje critische doen en je zet jaren lang de leider van het land neer.
+6
familie pelle
@robbies
Quote:
. Het enige dat ik uit deze ontwikkeling kan concluderen is dat het CDA de afgelopen 4 jaar het maximale eruit gehaald heeft.

Het enige dat ik kan concluderen is dat BBB ballen toont en jouw cda ze nooit heeft gehad.
robbies
@familie pelle van mij hadden ze 4 jaar geleden niet in hoeven te stappen. Konden alleen maar verliezen, maar denk je dat een coalitie van VVD, D66, GL, PvdA en SP nog 2x uitstel had verleend?
Braboboer
@robbies

Binnen het CDA Brabant moeten we het ook maar van 1 vrouw hebben.
familie pelle
@robbies
Quote:
. van mij hadden ze 4 jaar geleden niet in hoeven te stappen. Konden alleen maar verliezen, maar denk je dat een coalitie van VVD, D66, GL, PvdA en SP nog 2x uitstel had verleend?

Wat doet dat er nu toe? We leven in het heden en de verklaring van frenken is glashelder en geen speld tussen te krijgen.
+1
joske1980
@familie pelle
Nadat Tanja Vd Ven motie aankondigde om stallendeadline te bevriezen waar bbb natuurlijk mee in zou moeten stemmen trekken ze nu de keutel in. Dan weet je ook wat er in coalitie akkoord zou staan, zo’n breekpunt regel je in begin van gesprekken en niet op laatste dag.
Braboboer
@joske1980

Vind het ook een raar verhaal….

Groenlinks zou zaterdag ook nog een geheime vergadering met de achterban hebben wat niet veel goeds beloofde viel eerder deze week te lezen.
+1
familie pelle
@joske1980
Quote:
. zo’n breekpunt regel je in begin van gesprekken en niet op laatste dag.

Misschien is het amateurisme en misschien is het ook wel tactiek geweest. Blijft staan dat het t enige juiste is wat ze nu doen.
joske1980
@familie pelle
Ik denk dat bbb vanaf begin te weinig regie heeft genomen met de onpartijdigheid van verkenning en formatie. Het cda zou niet stabiel in coalitie zijn maar wat zou de rest nu van bbb denken? VVD Brabant is al links en die kan nu over links coalitie vormen met alle gevolgen van dien
robbies
@familie pelle
Quote:
enige juiste

Dat zijn we snel eens.

De gemene deler is dat VVD niks met de boerenstand heeft. CDA koos 4 jaar geleden om er tegenin te gaan in de coalitie. Dat is voor de boeren niet slecht geweest, maar kostte CDA de kop. Nu trekt BBB zich terug en dat snap ik. Maar ik vrees nu wel wat er komen gaat wanneer BBB en CDA niet in de coalitie komen
+1
familie pelle
@robbies
Quote:
. Maar ik vrees nu wel wat er komen gaat wanneer BBB en CDA niet in de coalitie komen

Oude politiek.
Alles beter dan zelf medeverantwoordelijk zijn voor een onrealistisch coalitieakkoord waarvan we nu al weten dat we boeren richting ravijn duwen als ze bij de rechter staan met verplichte tovervloeren.
robbies
@familie pelle wederom eens, en als CDA hetzelfde gedaan zou hebben 4 jaar geleden hadden we de eerste slachtoffers al gehad. Dat is gewoon een constatering, geen waardeoordeel. Het had mij veel koppijn gescheeld als CDA ook gewoon in de oppositie was gaan zitten. Maar voor de sector is het niet slechter geweest dat ze er zaten
Erik1979.
@robbies inderdaad, die voeren het beleid uit wat ze in Europa bedenken. En dat bedenken ze samen met D69...... Hoe vaak moet ik dit nog schrijven totdat dit doordringt?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bbb en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN