Illustratie van: Oosterink

Landbouwminister Piet Adema: "Landbouwakkoord moet er binnen twee weken komen"



Quote:
Volgens de minister zitten de onderhandelingen 'in de finale'.

Deel dit topic

Reacties

+1
Braboboer
Krijgt ie het benauwd nu het kabinet dreigt te vallen?
+2
Twentsch Land
Vooral dan nog even wachten met tekenen.

Lto zit wel wat met een probleem, ze waren gewend altijd onder een dekmantel beleid te doen..... dit keer komen ze er niet mee weg ...... de aap komt dit keer uit de mouw.....welk geslacht, ras en kleur is nog even wachten.

@Braboboer
+1
jan 10
Een akkoord lijkt mij niet waarschijnlijk en helemaal niet binnen 2 weken,want wij lto leden gaan er wel wat van vinden.
Maar vergis je niet,uit ervaring weet ik van de afgelopen 45 jaar dat een eventueel akkoord,onder dreiging van vele woorden en veel bla,bla goed gepraat wordt en leden overstag gaan...
+4
Kars
@jan 10 ze hebben nog nooit anders gedaan. Er is altijd ingeleverd en we zijn er altijd op teruguit geboert met zen allen. Minder vee, al halveert veestapel en komen we mest tekort, dan zorgt overheid wel ervoor dat we naar overschot terug keren.
Totaal verbod veehouderij dat wordt in 2040 ingezet voor in 2050 uitfaseren veehouderij. Let maar op!
bio boer
@jan 10 wat gaat het verschil zijn tussen wel of geen akkoord dat is de vraag of de handtekening het waard is
Rene2001
@bio boer Tot niet zo lang geleden was dat de reden om te kunnen tekenen
Nu fdf er is komt lto daar niet mee weg
Dat snappen ze gelukkig nog niet
Gaan ze ook niet snappen
En dat is prima wat mij betreft
Twentsch Land
Fdf heeft een duidelijke mening en durft statement, daar is in deze ook niks mis mee ...... zie ze niet als de reddende engel.

@Rene2001
Rene2001
@Twentsch Land Elshof verwoordde het mooi: we zaten jaren voor Piet Snot bij lnv aan tafel.
Lto wil ons graag laten geloven dat ze nu niet meer voor Piet snot er zitten
Helaas is er niets veranderd
Lnv dicteert en laat lto alle hoeken van de kamer zien
Het is een kwestie van tijd totdat dat besef ook bij de harde kern binnenkomen gaat
bio boer
@Rene2001 klopt hebben niets tewillen het gebeurd zo ze het willen hoog uit wat details die ze kunnen veranderen de grote lijn staat vast met de uitkomst dat is hoogstwaarschijnlijk stuk minder dieren per ha
Twentsch Land
Yep idd

Maar dat regelt fdf niet.

@Rene2001
+7
jan 10
Quote Reactie van @bio boer:
wat gaat het verschil zijn tussen wel of geen akkoord dat is de vraag of de handtekening het waard is

Verschil is,als je tekent zit je er aan vast,(kijk maar naar cda)en wordt het je ondergang,als je niet tekent maak je gebruik van je eigen kracht.. en die is groter als menigeen denkt.
+1
overstekend wild
@jan 10 als je dat dan weet, waarom ben je dan nog lid van die verraders. Elk lidmaatschap is er een te veel en kan het voor de hele sector verzieken. Ze hadden al lang weg moeten lopen. De rest heeft het goede voorbeeld gegeven
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @overstekend wild:
waarom ben je dan nog lid van die verraders

Ach, de laatste 3 vertrekken binnenkort ook nog wel. Geduld...
+2
jan 10
Quote Reactie van @overstekend wild:
als je dat dan weet, waarom ben je dan nog lid van die verraders. Elk lidmaatschap is er een te veel en kan het voor de hele sector verzieken. Ze hadden al lang weg moeten lopen. De rest heeft het goede voorbeeld gegeven

Ik zie een groot verschil tussen plaatselijke en landelijke cda,ers.
En ik ben daar niet de enigste in.
overstekend wild
@jan 10 cda'ers of Lto'ers? Die flauwekul heb ik zovaak gehoord en ik walg ervan! Best dat er een paar lokale zich druk maken of de bermen wel voldoende gemaaid en de akkerranden wel gezaaid worden. Maar wat heb je er aan als je door de landelijke de nek omgedraaid wordt omdat die gewoon de gewenste taak uitvoeren
matt
Binnen 2 weken voor het opengaan van de opkoopregeling?
Braboboer
@matt

Ze hopen natuurlijk dat er veel boeren zich gaan aanmelden met een perspectiefloos akkoord.
+1
Claas 1986
Of Adema stapt binnen 2 weken op?
+3
aan
@Claas 1986 Nee dan moet hij met vakantie.
+4
MBMB
Message
Van: S.T. Den Hoeve
Beste LTO,

Ik volg, althans, poog, de ontwikkelingen rond het landbouw akoord te volgen (LA).

Ik ben, na tientallen jaren lidmaatschap, geen lid meer en zal dat ook niet worden. Ik kan mij niet vinden in de algemene koers die LTO voert: praten. praten, onderhandelen, onder druk staan, vriendjes willen blijven en veel verliezen. Toch zit u daar.

U praat mede namens mij. U onderhandelt mede namens mij. De afspraken hebben betrekking mede op mijn toekomst. U praat, bepaalt? En toch kan ik er absoluut niet achter komen hoe de vlag erbij staat voor echt essentiële punten. Wat gebeurt er? Wie weet het?
Agractie heeft weloverwogen en goed uitgelegd waarom zij niet verder kúnnen onderhandelen. Dat is open en eerlijk uitgelegd. Praten met als doel de eigen ondergang te bespoedigen heeft geen zin.

U heeft ervoor gekozen om wel verder te praten. U doet hierbij alsof u de hele sector vertegenwoordigd. Dat is niet waar maar de Minister wil de handtekening van LTO om de hele sector met het LA onder de duim te krijgen. Door te blijven zitten heeft LTO een zware verantwoordelijkheid genomen en zal zich ten overstaan van de hele sector moeten verantwoorden. Niet achteraf, als het te laat is, maar ook tussentijds en ten overstaan van iedereen die belangstellend is, lid of geen lid.

Die verantwoordelijkheid heeft u genomen door mee te praten. Ik ben zeer ongerust. Ik heb uit bepaalde bronnen vernomen dat er een rampzalig concept ligt. Zo heeft J.Spithoven in een discussie op internet laten weten dat het een 'verschrikkelijke' boodschap is die híj zeker niet zal brengen. Maar u laat niets los over inhoud; dat is geheim. In een filmpje zie ik dat een LTO'er richting een groep boeren een heel algemeen praatje ophangt maar geen enkele inhoud priijsgeeft: geheim? Hoezo geheim? U heeft het over ons aller toekomst. Als ik uw medewerker of bestuurder hoor praten dan lijkt het net een zuiver politiek praatje: mooie woorden, anderen snel de mond snoeren en herhaling van algemeenheden: goed geleerd van Rutte en consorten. Maar dáár bent u niet voor. U behartigt de belangen van uw leden maar dít gaat over ons allemaal.

Ik verlang dat u alles kenbaar maakt wat er ligt, dus het concept akkoord, zo niet letterlijk, dan op hoofdlijnen. Ik verlang dat u dit deelt met ons allemaal, dus niet exclusief voor uw leden. U bent dit aan de sector verschuldigd. Ik verlang dat u openbaar maakt welke inzet LTO heeft gepleegd, welke relevante punten niet zijn gehonoreerd en wat u verder zult doen met dit concept. Ik verlang verder dat u zich ten overstaan van de sector verantwoordt en daarbij iedereen uitnodigt: openheid! Als u kosten wilt rekenen voor een bijeenkomst voor niet-leden: prima. Verder:
- perspectief wat duidelijk is, kenbaar, meetbaar en realistisch
- daarom behoud van alle/zoveel mogelijk landbouwgrond
- geen landschapsgrond met beperkingen
- geen gedwongen verplaatsing/onteigening ook niet indirect door de boel waardeloos te maken
-legalisering voor de PAS melders én de interimmers. Dit punt hoor ik opeens niet meer maar dit is klinklaar beloofd. Van der Tak moet woord houden en dit is niet onderhandelbaar/uitwisselbaar in het LA. Het is een schande dat de PAS melders/interimmers een speelbal zijn van de overheid en tot op heden aan hun lot over worden gelaten. Doe wat!

U speelt een hoog spel voor ons allemaal. Dit keer staat eigenlijk alles op het spel. Verlies niet: beter geen akkoord dan een beroerd akkoord waar we niet meer onderuit komen. .

Ik ben benieuwd wat u doet,

hoogachtend,

S.T. Den Hoeve

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN