Groeiende belangstelling hoornloos

Bayern Genetik is pionier en voorloper in de hoornloos fokkerij. Thomas Pfaller, de fokkerijspecialist van Bayern Genetik, vertelt hierover het volgende. “In 1975 is voor het eerst het hoornloos gen ontdekt bij Fleckvieh. Bayern Genetik was hier direct bij betrokken. Vanaf 2000 werden de eerste ‘van nature hoornloos’ Fleckviehstieren aan de ki verkocht.

Sinds 2010 hebben we zeker 280 hoornloze stieren aangekocht
en getest. De 50% hoornloze stieren (met Pp en PS achter hun naam) hebben inmiddels dezelfde kwaliteit als de gehoornde stieren.
De 100% hoornloze stieren zitten daar dicht achter en zijn het populairst. De meest verkochte stieren zijn Vulpi PP, Ingmar PP, Vikings PP en Rose PP”.

In het Duitse werkgebied van Bayern Genetik wordt 60% van de 1e-ste inseminaties uitgevoerd met sperma van hoornloze stieren. BFG Vulpi PP is een van de meest verkochte stieren.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

BFG Immunity PS

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's sperma , fleckvieh , stieren , fokkerij en hoornloos geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
425