Grond is de basis, de koe is de motor - Melkvee100plus



Quote:
Aan mij de eer om als nieuwe vaste columnist voor Melkvee100Plus te schrijven. Een schoen die mij past! Naast melkveehouder mag ik sinds vier jaar

Deel dit topic

Reacties

MTSTAMMINGA
Een colum met gewaagde uit spraken!!
+1
Braboboer
Op zich een positieve, motiverende column,

Als je bedrijf hard geraakt wordt door het stikstofbeleid zoals de boeren bij de Nieuwkoopse plassen bijvoorbeeld is het glas nu half leeg.

Voor de gelukkigen waarbij de schade (op dit moment) mee lijkt te vallen is wat positieve/ motiverende berichten als deze zeker welkom.

Ondanks harde generieke maatregelen als bufferstroken/ verlies derogatie denk ik dat voor degene die mee kunnen bewegen en er nog steeds uitdaging in ziet een toekomst is in NL....
Noorderling
@Braboboer
Helaas gaat er in rand en bijzaken wel steeds meer energie en geld zitten. Rapportje hier, adviseur daar, wilt jezelf er ook niet hele dagen aan ergeren.

Dat geld had ook nuttig geïnvesteerd kunnen worden. En ik denk dat dat steeds verder uitelkaar gaat lopen. Derogatie kost gemiddeld 30k stond ergens, kon je ook 3-6hectare rente en aflossing van betalen. Dan wordt het nu wel het moment of je nog voor of achter de feiten aan loopt. Als je zo nog 2-3 obstakels te overwinnen hebt met stikstof, n2000, mest wordt herschikken wellicht nog de beste optie, op welke manier dan ook. Zorgen dat je zo onafhankelijk mogelijk wordt van wie dan ook.
+5
George
Tja het is allemaal makkelijk gelul wat er staat.
Als lullen pudding was dan was Henk DR.Oetker.
+1
jg
@George Lage rente retoriek
+1
jan 10
Mooi opbeurend verhaal van Henk,maar toekomst zonder derogatie en steeds minder beschikbare grond voor de sector is wel zorgelijk.
Zal nieuw evenwicht moeten komen,maar voor velen is een vlucht naar het buitenland de beste optie..
+1
richard-de-wolff
@jan 10 in grote lijnen is het in het buiten land hetzelfde, behalve 2 dingen de grondprijs en geen fosfaat rechten dat maakt het verschil in kost prijs
+1
pieta
@richard-de-wolff Vooral de grondprijs en de vergunningsruimte maakt het verschil. Als het hier niet uitkan qua financiën zijn de fosfaatrechten het eerste waarvan de prijs zich aan zal passen.
+2
Karelw
"warm doorgeven aan de volgende generatie"....
Hij bedoelt aan 1 lid van de volgende generatie: Het gat tussen een opvolger en een niet-opvolger is bijna niet meer uit te leggen.
bio boer
@Karelw ander familie lid kan het ook niet overnemen voor het geld waar de overname kanidaat het overneemt

Een broer of zus kan het niet betalen om er 30k per ha tebetalen dan teverpachten aan de overnemer

Uit eindelijk zijn vader baas wat hij doet met zijn vermogen hij zou het ook kunnen schenken aan de buurman

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's motor , koe , grond en melkveehouder geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0