Top robotmelkers gebruiken meestal Lely

Uit het AGD

Deel dit topic

Reacties

ricardo
als daar 3000000kg moet worden gemolken in die stal zullen er wel andere koeien bij moeten komen dan de koe die er nu met kalf lag anders red je het niet. Hoorzo wie zo niet veel mensen die 750000 kg met 1 robot melken.
brabo
Nee, zeker niet kleiner melkglas.
Volgens mij is dit een foto van de nieuwe A3 next.
Hierin hebben ze melkglas veranderd. Voorheen werkte ze met een vlotter om de hoeveelheid te meten, nu wordt het melkglas gewogen.
brabo
Het zijn niet de boeren die denken dat je veel moet melken, het is CRV die deze lijsten elk jaar samenstelt. Er zijn volgens mij weinig boeren in geinteresseert.
En nog even over lijstjes maken gesproken: Ik denk dat er wel degelijk robotboeren bij het hoogste saldo kunnen zitten. Het is niet alleen de aanschafprijs die het hem doet.
Je zou ook een lijstje kunnen maken over boeren met de meeste vrije tijd: alleen maar robotboeren in de top.
brabo
Ik gebruik al 12 jaar in mijn A2 de tepelvoeringen van de Laval (harmony)
anonymous_8
Tja. en de beste afwassers gebruiken Dreft
anonymous_8
Ja ik eet nassi in blik ook meestal gewoon uit het blik. Maar dat heeft weinig met afwassers te maken Wim.
anonymous_8
Ook interessant kan zijn om te kijken naar het beroep van de echtgenote/vriendin van een melkveehouder met een melkrobot. Ik vermoed dat onderwijzeres dan het hoogste scoort.
Kan iemand van het CBS misschien even turven of dat klopt?
anonymous_8
Wat ben je ineens keurig vandaag.

Voortaan zeg je natuurlijk ook niet meer: "ik ben even naar de poulier geweest"

maar

"ik kom zo juist van een maison d'agrément "


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/11/2009 15:17 door marcster.
anonymous_8
Nou ik ken anders wel mensen die steeds hetzelfde verhaal vertellen...
anonymous_8
Ach. Ook deze man heeft toch elke drie weken drie nachten dat hij lekker kan doorslapen.
arie.j
cs-agrar
tuurlijk, delaval is niet voor niets blauw. Alles wat blauw is werkt niet..
cs-agrar
En wat dacht je van reparatie-garantie?
cs-agrar
de andere kant op, meestal heeft de zetor rijder ook mminstens 2 zetors nodig op de levensduur van een Deere. Betekent ook dat je voor de buurt vaker nieuw rijdt, dat dan weer wel
cs-agrar
Nee hoor, melken duude te lang met al die topproducentes
cs-agrar
Zie de WD40-houder niet, daar lopen die dingen, samen met stroom, op
cs-agrar
jij hebt dus draaimelkstal??
cs-agrar
klopt!
Grasbaal
Hier een foto van de binnenkant van een Lely robot

<a href="[landbouw.paginablog.nl] alt="DSC00936.JPG" src="[landbouw.paginablog.nl]; width="2000" height="2666" /></a>
Grasbaal
De foto is gemaakt vlak voor een open dag:

<img alt="DSC00937.JPG" src="[landbouw.paginablog.nl]; width="1500" height="1125" /></a>
Grasbaal
Ook een lagelonen land zoals Nieuw-Zeeland zijn er al meer (Lely) robots aan het melken:

<img alt="Opslaan-0221.JPG" src="[landbouw.paginablog.nl]; width="1607" height="1265" /></a>

Bron: The Press Christchurch
Grasbaal
IN NZ gaan ze dus heel anders om met het koeverkeer als in NL, aanstampen om het grote koppelkoeien weer snel de rest van de dag buiten te hebben:

Cornelis
Op je jaarrekening is dat het verschil tussen verlies en winst.
Cornelis
Ja dan doen mijn A2"s van negen jaar oud het heel wat beter.
Wimsumar
Beste 1234: O ja? Jaahhh!

De testrace: Zetor-I.M.T.(M.F.)-John Duure:
Wimsumar
Beste 1234: Ik sprak deze week een loonwerker. Hij had een N.H. met doorslippende lamellenkoppelingen in de versnellingsbak. Na onderzoek en doormeten kreeg hij een revisievoorstel: prijsopgave in de buurt van € 6.000,-. Na reparatie een duizenden hogere rekening en het probleem bleek niet verholpen. Oorzaak zit in de catagorie van een electrisch draadje dat slecht contact maakte !
Wimsumar
Beste Erik: Wat is nog simpel, eenrevisie is niet ongebruikelijk en was ( hoewel waarschijnlijk alleen mondeling) goedbevonden. Het tijdstip van deze revisie had uitgesteld (volgend jaar?) kunnen worden en de prijsindicatie werd nogal overschreden.
Wimsumar
Beste Marcster: FOUT. De beste afwassers gebruikenzo min mogelijk bestek en serviesgoed bij het nuttigen van eten en drinken.
P.S.: Aangebrande kookpannen ( r.v.s.) worden weer als nieuw door ze ( zonder krabben, schrobben,boenen, schuren!) te reinigen met melkmachinereinigingsmiddel.
Wimsumar
Best Lubert: Het is (mij) wel duidelijk wat u bedoelt, echter dit is niet aan het SALDO (= berekend uit ''opbrengsten''minus ''toegerekende kosten'') af te lezen. Hierin zijn immers de machine/werktuig/evt. robotkosten niet verwerkt.
Wimsumar
tok Schreef:
-------------------------------------------------------
> mesterij

Beste Tok: Vleesveehouderij of vleesproduktiebedrijf A.U.B.
Wimsumar
Beste Marcster: Keurig hè, ja ik heb gisteravond spoken gezien, vandaar.
Erco
ja hallo zijn er verre weg niet de meeste robots van lely? (los ervan dat lely ook een van de beter merken in mijn ogen is, samen me die van delavel)
Erco
nou dat is simpel dan toch? fout van mechanisatiebedrijf. zet de oude er maar weer in! Ik zou zeggen ikbetaal alleen het onderhoud wat met dat draadje te maken heeft.
anonymous_46
sorry hoor Hansie, maar bij ons waren ze goedkoper dan SAC en even duur als DeLaval, tank buiten beschouwing gelaten, want daar wil DeLaval nog weleens rare dingen mee doen..... Maar we hadden onze eigen 10.000 kg Mueller tank al met behulp van Meko (planning, transport en plaatsen) via Marktplaats goed verkocht en wilden een Mueller weer vanwege storingsvrij verleden en een O 3500 (14.000 kg) tank paste heel mooi in de melkkamer qua afmetingen.
Verder maakt het volgens mij niet uit welke robot de koeien melkt, maar 1 ding is zeker mbv een robot kun je gigantisch meer melk uit de veestapel halen, als je ze maar goed voert en daar zeker NIET op bezuinigd bij de nieuwmelkten! Aangezien Lely de meeste robots heeft draaien in NL was dat te verwachten dat de meest produktieve koeien daar mee gemolken worden en dat blijft voorlopig, denk ik, ook wel zo... Qua aanschaf en onderhoud maakt het hoegenaamd niks uit, of je moet voor een paar duizend euro verschil in aanschaf een andere kopen of een meerbox systeem met 1 arm, maar dit haalt de capaciteit van een Lely of DeLaval dan bij lange na niet.

Paar cijfertjes: 140 koeien aan de melk, 2,5 melking per koe 29 kg per koe per dag, BSK 45, 350 melkingen en 200 weigeringen. En lopen er zelfs dit petweer ook nog een 20 tot 30 de hele middag buiten, via de beweidingspoort! Oja, 2 A3's. Prima tevreden over... storingen nihil, als je de bekers in de knoop (koeien met "losse voetjes&quot meetelt denk ik amper 10 tot 20 keer, ben er dit jaar denk ik nog 5 keer 's nachts geweest, toevallig wel afgelopen nacht: touwtje geknapt, maar dat moet je ook bijhouden =preventief onderhoud, hoef je er 's nachts of zondags ook niet bij....
jan w
Bezint err gij gaat schrijven.
jan w
Waarom denk je dat in de top dan helemaal geen robotboeren denkt tegen te komen.
jan w
Hier in de omgeving gaan er 3 A3 uit en komt er weer een melkstal. Hij heeft veels te veel storingen, die ze blijkbaar nog niet kunnen oplossen. Elke 3 weken 18 nachten eruit voor een storing.
jan w
Dezelfde klachten als laatst in een bedrijfsreportage vermeld stonden van dat stel uit Limburg, die de 4e plek innamen in de nl. ranglijst van de MPR. Weet niet zo 1,2,3, meer in welk blad dat dat stond. Hadden A2 gehad nu A3 met in het begin ook behoorlijk wat problemen. Het opmerkelijkst vond ik wel dat ze nu de oude bekers van de A2 weer gebruikten met tepelvoeringen van Delaval.
Misschien kan iemand met een Lely hier meer over zeggen.
jan w
waarom?
jan w
Dit op het gebied van werking of op het gebied van storingen.
Heb zelf het idee dat er op het gebied van de kosten in onderhoud, reiniging en energie. niet veel verschil zit tussen de Lely en Delaval.
jan w
Ben wel van mening dat de onderdelen van Delaval eigenlijk te duur zijn. ( er een te hoge marge opzit. ). Maar ik weet de kosten van onderdelen van de Lely niet.
jan w
een site van een boerderij die met melkrobots melkt.

excell farm
kaas
ik hoorde vandaag nog veehouder die ze alle 3 lely robots heeft ingeruild voor delaval ,dat lijkt me toch geen reclame
tukker12
Als Lely A2 gebruiker het volgende:
De Lely werkt gewoon heel goed, met weinig storing, maar wel is helaas bekend dat er qua dealer (lelycenter) hier en daar in het land wel wat aande serviceverlening mankeert, die onvoldoende opgeleide monteurs hebben daardoor storingen niet afdoende kunnen oplossen waardoor sommige gebruikers van de ene storing in de andere vervallen. En het zijn niet de kleinste leycenters die met dat (opleidings) probleem te kampen hebben
anonymous_80
Wij,er is altijd weer een baas boven baas.Zo iets is voor mij niet weggelegd. Ik zag er ook nog een Countis mannetje lopen, kon de boeren gelijk wijzen op de kostprijs van 28ct. Een kolossale, superdeluxe stal, maar ja als je er 3 milj ltr in melkt kost de afschrijving per ltr niet veel. 1.5 milj bouwkosten incl 3-4 robots x 4% afschrijving =60000e : 3000000ltr melk = 2ct per ltr


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/11/2009 13:08 door joris.
anonymous_91
In de eerste robots van lely werden delaval voeringen gebruikt, deze waren(zijn) goed en zo hoefden ze dat wiel niet opnieuw uit te vinden... Later kwam lely volgens mij met silicone voeringen. Wij melken zelf met de rubberen uitvoering omdat deze volgens mij sneller melken. Je moet dan wel andere bekers hebben, omdat deze een andere kop hebben.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/11/2009 21:18 door Gerton.
anonymous_91
Melken hier nu bijna 1 1/2 jaar met een A3. Hebben hier nog geen stilstand gehad. Meeste zaken zijn te voorkomen door preventief onderhoud, zoals slangen controleren en touwtjes optijd vervangen/doorhalen. Moet er hier vaker uit voor een kalfkoe dan voor de robot!
Mijn ervaring met lely is dat ze niet snel opgeven als er iets niet werkt, hier in de buurt ook 1 die slecht draaide, veel vreemde storingen e.d. Uiteindelijk bleek de datakabel te dicht bij de stroomkabel te liggen.
1234
zo zei een John Deere dealer tegen mij dat Zetor-rijders geld over houden, je kan dit ook tweedelig uitleggen.
1234
nou,de mijne zag er 3 jaar geleden iets nieuwer uit.

Op zich had de JD-dealer wel gelijk. Op mijn DF ging er eens een relais(inschakeling aftakas) stuk, deze zit vast op de printplaat en kon ook niet met een omleiding veranderd worden, kosten nieuwe printplaat met arbeidsloon, btw, etc. 1100 euri's Bij de Zetor moest ik een nieuwe relais hebben voor de verlichting(printplaten ken dit merk niet), makkelijk bereikbaar, makkelijk verwisselbaar oftewel zelf te doen, kosten 6,75 euri,

dus voor de liefhebbers:[www.zetor.nl]
hookwood
Dus als je met een Lely robot melkt dan heb je een hoge productie? Of trek ik nou de verkeerde conclusie
tok
Hoezo,De laval dacht dat die bij de slechtste hoorde,aan de hand van de reacties op het prikbord.
tok
precies
tok
ik vindt dat je eruit moet halen wat er in zit en dat kan sociaal gezien alleen met een robot. Ik heb een koe voor de melk anders was ik wel een mesterij begonnen
tok
vleesvee houderij kan natuurlijk ook vleesproductie zijn maakt volgens mij in dit geval niet zo veel uit.
tok
Wie is er nog naar Bunschoten geweest naar de open dag, zo ja, was het wat.
tok
Wie heeftv er ervaring met zulke verhalen {bevestigen}.
tok
Kom je van de regen in de drup.
tok
Ook veel narigheid met de laval volgens de prikkers
jansen2
de conclusie:
boeren die koeien met een hoge productie hebben hebben een lely gekocht.
jansen2
Wimsumar Schreef:
-------------------------------------------------------
> Beste Marcster: FOUT. De beste afwassers gebruiken
>zo min mogelijk bestek en serviesgoed bij het
> nuttigen van eten en drinken.
> P.S.: Aangebrande kookpannen ( r.v.s.) worden weer
> als nieuw door ze ( zonder krabben,
> schrobben,boenen, schuren!) te reinigen met
> melkmachinereinigingsmiddel.

hoe weet je dat?
dat overkomt jouw toch niet.
sodawater werkt ook perfect.
frank b
frank b
Die goedkeuring is op basis van foute voorlichting van de LMB, als daarbij een indicatie van 6 ruggen met enkele nog wordt overschreden is er gewoon sprake van oplichting en moet de LMB toch echt flink gaan bijleggen. 8ooo (of zelfs meer = 30tot 50%!) of 8 euro werkloon voor aandraaien contact, het verschil is té groot.
frank b
Niet alleen geld, maar ook tijd zo te zien.
frank b
Er staat top ROBOTmelkers, geen topmelkers. Dus voel je niet aangesproken. We melken hier ook gewoon in een melkstal en draaien ook lekker mee. Al sluit ik een robot in de toekomst niet uit, maar dat heeft meer met de arbeidspieken te maken.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/11/2009 08:30 door frank B.
frank b
L.O.L.
frank b
Mooi gesproken
sleepslang
melkglas is wel een stuk kleiner geworden!
hooguit voor 15 liter als ik het nu zo even bekijk
of is dit een speciaal demonstratiemodel ?
anonymous_141
lely kan alleen maar kunstmeststrooiers maken.
of word dat ook al minder??????????????????
Jack Rijlaarsdam
Helemaal mis is bijna raak...
Jack Rijlaarsdam
Inderdaad, zo is vrijwel iedereen begonnen?!
Jack Rijlaarsdam
Kan ik niet rijmen met alle hyperpositieve verhalen hier op het bord. Ik ging er al bijna in geloven.
kasé
Wij melken sinds 3 mnd ook automatic, in begin natuurlijk de nodige opstartpericelen maar draait nu aardig; 2,8 melkingen, 30 kg/dag met ruim 90 mk op 2 VMS-en, lage bezetting dus, koeien komen goed ondanks mestgangen van 2,70 m breed.
Ik was van te voren niet enthousiast om hier aan te beginnen maar m'n schouder vond dit beter en nu alles op z'n plek staat krijg ik er steeds meer vertrouwen in.
Wat de toekomst van de sektor betreft; ik denk niet dat we allemaal met robots gaan werken, bij meer dan 2 robots is het gewoon niet interressant en je moet wel een storinkje op een onaangenaam moment kunnen incaseren. Een steeds groter deel zal dit kunnen nadat ze alternatieven hebben overwogen.
Als de schaalvergroting zo hard zal gaan zoals sommigen verwachten dan wordt het toch een grote put met personeel maar ook voor die methode zal in ned nog het nodige leergeld betaald worden.
De grootste groep zal toch steeds proberen met zo weinig mogelijk (familie)hulp met een zo goedkoop mogelijk systeem een zo hoog mogelijke produktie te halen, feitelijk is je eigen body dan de beperkende faktor maar verder wel een heel goed uitgangspunt.
Alle 3 systemen is balanceren op een plank die steeds smaller wordt maar juist daardoor voor steeds meer uitdaging zorgt, ieder succes gewenst met zijn/haar systeem.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/11/2009 17:17 door kasé.
kasé
Als het heel snel heel veel moet kun je beter een grote draaimolen neer zetten met een aantal goedkope jongens die er om heen rennen.
adrie
Ik heb een zwarte vaars lopen met 11857 in 305 dagen geproduceerd, gewoon 2 keer per dag in de melkstal, is er dan zoveel verschil tussen rood en zwart ?
lubert
Zijn er dan altijd nog boeren die denken dat een koe zoveel mogelijk melk moet geven? Mij lijkt het belangrijker wat er van overblijft. Ik denk dat wanneer je een lijst zou maken van melkveehouders met het hoogste saldo, je in de top helemaal geen robotboeren tegenkomt.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 13/11/2009 16:33 door lubert.
christo
Zou ook wel raar zijn als je telkens hetzelfde verhaal hoort.
anonymous_448
aha, dus lely zorgt voor de hoge quotumprijs!
fendt 4s
komt uit maassluis >>> daar worden ze gemaakt ....

maarze zijn veeels te duur
fendt 4s
Als je boeren economisch bekijkt moet je NU stoppen en laten omscholen
want het rendement op eigen vermogen is veels te laag .
Wanneer je boeren gewoon leuk vindt kan een robot intressant zijn ..

ps. hoor wel wisselende verhalen over storingen met A3
anonymous_598
Wij melken nu voor het 4e jaar met 2 A3.
Vanaf kerst 2008 hebben we de monteurs van lely niet meer nodig gehad.
Wel af en toe een klein storingkje maar die konden we zelf oplossen.
Toevallig vanmorgen met Lelycenter gesproken en die bevestigen wel dat er heel grote verschillen zijn bij de gebruikers.
"Bij 18 nachtstoringen in 3 weken gaande robots er bij ons ook uit.
anonymous_598
Ook bij Lely zit er een beste marge op.
Laatst 2 cilindertjes onder de arm laten vervangen.Kosten 175 euro per stuk !
Daarbij arbeidsloon en voorrijkosten een rekening incl. btw van 900 euro !!!!!
Schrok me kapot.

Denk er sterk over om van het select contract naar master te gaan.
Scheelt 5 cent per melking per jaar.
Op 40000 melkingen bij ons scheelt dat 2000 euro meer.
Daarbij zitten alle kosten betreffende de melkrobots.
Dus ook de voorrijkosten , de uren en de onderdelen.

Heeft delaval ook keuzes in onderhoudscontracten ?
anonymous_881
uit welk "onafhankelijk blad" heb je dit arie?

hier nog 1
de hoogste roodbonte 2e kalfskoe uit de moedersmoeder van de moeder met het hoogste lactose van nederland wordt gemolken door een lely!

dat zegt nogal wat...
anonymous_1126
kun jij een voorbeeld aan nemen.
anonymous_1126
ja, ik vind zo: iemand die nog niet melkt met een robot, is eigenlijk geen melkveehouder. Als je anno 2009 nog de melkput in moet dan is er structureel iets mis..
anonymous_1126
ja ok, jij zult toestemming van je vader moeten hebben................
anonymous_1126
dat klopt

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lely , stal en melkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
86
DEELNEMERS
32
WEERGAVES
6
TREFWOORDEN