Gemeente Roerdalen koopt stikstofrechten van geitenhouderij in Vlodrop op voor 1,4 miljoen

De gemeente Roerdalen koopt de stikstofrechten van een geitenhouderij in Vlodrop op voor 1,4 miljoen euro. Geiten schaden de gezondheid en als ze blijven, kunnen bouwprojecten in Vlodrop niet doorgaan.

Deel dit topic

Reacties

demelkboer
Hoeveel kg NH3
nitevd
@demelkboer Volgens artikel had het bedrijf vergunning voor 2000 geiten. (RVO tabel: 1,9 kg NH3 per volwassen dier). Sommetje: 1,4M / (2000*1,9* 70%) resulteert in ongeveer 500€ per kg NH3
cornelissen
Als ik het goed begrijp kwam het bedrijf ook te dicht bij een nieuwe woonwijk te staan en dan sla je twee vliegen in een klap.
+1
Noorderling
@cornelissen
of kwam de woonwijk te dicht bij de stallen?
Is ook een bewuste keuze.

In leek ook het geval, geitenbedrijf mag niet uitbreiden vanwege 2kilometer regel, wel bouwt men een nieuwe woonwijk relatief in de buurt van het geitenbedrijf. Hoe kan dat?
2speen
@Noorderling

Ben geitenhouder en hier wordt op 1 km momenteel een nieuwe woonwijk gerealiseerd.

Gemeente heeft hier alle bouwkavel kopers een clausule laten ondertekenen dat ze nu en in de toekomst geen beroep kunnen doen op eventuele gevolgen door ons bedrijf.

Heb overigens daarbij (nog steeds) een vergunning aanvraag lopen die nog voor de geitenstop (2018) is ingediend.
Noorderling
@2speen

Vooropgesteld dat dergelijke voorschot op wetgeving en er geen bewijs is, waanzin is, lijkt me dat wel een werkbare oplossing.
Dat laatste is dan wel weer schandalig, ze hebben de tijd en wij niet..
Rduif
@2speen mogen ze er zo lang over doen? Daar bestaan toch behandelingstijden voor?
+1
Limootje
@2speen Heeft weinig waarde die ondertekening. Je kunt nimmer iemand het recht (op bezwaar) ontnemen. Ook niet via een eigen verklaring die morgen kan worden herroepen. Beter was de gemeente een overeenkomst te laten tekenen voor vergoeden toekomstige schade. Bezwaren komen vroeg of laat toch.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's geiten , geitenhouderij , gezondheid en stikstofrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2.743