Duizenden gezinnen zitten al drieënhalf jaar in onzekerheid - Op1

Het was een heel emotioneel gesprek voor vooral Bart:

Kabinet wil bedrijven desnoods dwingen te sluiten om stikstofdoelen te halen, blijkt uit de langverwachte stikstofplannen. Plannen die nog steeds te weinig duidelijkheid bieden, stelt Agractie-voorman Bart Kemp. Wat ontbreekt er? Hij schoof met D66-Kamerlid Tjeerd de Groot en LTO-bestuurder regio Noord Trienke Elshof aan bij Op1.

Vrijwilligheid met een stok achter de deur. Zo kun je de plannen van stikstofminister Christianne van der Wal om uit de crisis te komen, samenvatten. Ze presenteerde ze vandaag. 2000 tot 3000 piekbelasters worden verleid zich uit te laten kopen voor eind 2023. Als dat niet lukt, kunnen ze gedwongen worden.

“Duizenden gezinnen zitten al drieënhalf jaar in onzekerheid”, vertelt een geëmotioneerde Bart Kemp. “Ik kan er niet tegen. De rechtvaardigheid is mijn drive. Ik wil gewoon eerlijk en veilig voedsel produceren. En dat willen al die boeren. We hebben recht op een eerlijke boterham daarvoor.”

“Jullie hebben recht op die doorrekening”, reageert De Groot. Volgens de D66-Kamerlid wordt die duidelijkheid nu niet gegeven. “Daarom komt het kabinet nu ook met een verplichtend verhaal. Wat echt hard ingrijpt om ruimte te maken voor de PAS-melders.”

Kijk hier het hele gesprek met Bart Kemp, Tjeerd de Groot en Trienke Elshof terug: npostart.nl/bart-kemp-tjeerd-de-groot-en-trienke-e…

Deel dit topic

Reacties

+2
Hooibaaltje
Goed zo . Die vieze de Groot moet je gewoon keihard aanpakken. Wat een drop...
hans1980
@Hooibaaltje Vindt hem nog erger dan Vollenbroek
+2
Nevergiveup
Gingen ook miljoen huizen verzakken kwam er nog gauw uit de roeptoeter vd groot , dat komt allemaal door de boeren 🤷 , als voorbeeld functie de ene bevolking groep tegen de andere opzetten , ben je er trots op tjeerd wat je allemaal gepresteerd hebt .....
Jan-T
Quote Reactie van @Nevergiveup:
Gingen ook miljoen huizen verzakken kwam er nog gauw uit de roeptoeter vd groot

Dit gaat problemen opleveren.
Elk gemaal staat altijd op het laagste punt in de polder.
Alle waterstanden die worden verhoogd is een hoger risico op overstroming van gebieden.
Of er moeten nog vele gemalen met vismigratie worden bijgebouwd.
Een gemaal kost al gauw 750.000,- t/m 2.500.000,- dus tel uit je winst.

Maar laten we de gevolg schade niet vergeten bij een overstroming daar is de burger bij 1 overstroming wel klaar mee.
+32
MBMB
De integere en eerlijke Bart huilt terwijl de valse Tjeerd, de boerenhater, die er altijd op uit is geweest om de helft van de boeren kwijt te raken, er om lacht en bovendien de boeren nog even de schuld in de schoenen schuift van de verzakking van de woningen. Deze persoon lacht vals en geniet, hij krijgt zijn zin, de boeren moeten weg, terwijl ik boeren, grote sterke kerels, eerlijke ondernemers, altijd keihard gewerkt, in vergaderingen zie huilen, tot het uiterste getergd en wanhopig. Tjeerd en de zijnen zijn een schande voor de politiek, een glimlachende duivel. Wég met hem, weg met D66, weg met dit kabinet.
Frans1
@MBMB goed gezegd! Idd een stelletje valse krengen en idd een schande voor de democratie hoe deze politici te werk gaan
richard-de-wolff
@MBMB wat mij verwonderd is dat als Tjeerd zegt dat het crisis is in de natuur dat niemand ertegen in gaat. Crisis is het in Oekraïne waar Sander met kachels naar toe gaan om de mensen te helpen. Stikstof is een woke probleem wat alleen leeft bij de elite. Na honderden haren excuses voor het slavernij verleden ???? Over een paar eeuwen excuses voor het uitroeien van de boeren?
kaas
@MBMB heel prov gron is rood in gekleurd ivm bodem daling door het zogenaamde te lage waterstand zodat ze de bodem daling door gas winning ook op de boer kunnen afwentelen
hans-hans
De opmerking dat boeren er niet meer naar kunnen kijken (soort muppet show) heb ik ook wel een beetje vooral de gespeelde stukjes van tjeerd en toen Bart een goeie vraag stelde lto met geapprecieert aan komt en nog wat wat ik niet snapte? (zal wel aan mij liggen)
MBH te N
@hans-hans appreteert?
hans-hans
@MBH te N ja ik heb het veranderd moeilijke woorden
MBH te N
@hans-hans herken ik wel 👍
+2
Stadsboer
Ik vond het opvallend dat Trienke Bart niet bijviel en omgekeerd.

Snap na de brieven van gisteren ook niet:
Hoeveel pas melders ze verwachten te helpen. Is daar een berekening/verwachting voor?
Waarom er nog steeds geen perspectiefbrief is ( nou ja, snap ik wel: er is voor velen geen perspectief maar dat durft niemand hardop te zeggen) en dat LTO blijkbaar uitziet naar het samenwerken aan een landbouwakkoord ( why?)
Snuf
Even de klippel in het hondenhok

Bart doet nu huilen voor de pas melders. Gaat i straks ook huilen als de boeren gaan onteigenen??? Of gaat i dan huilen als een wolf
HenkjanOtten
@Snuf zij waren de eerste die in april al bij de Tweede Kamer actievoerden tegen onteigening en blijven daar voortdurend op wijzen
Vdejong
@Snuf Even de klippel in het hondenhok. U bedoelt: Knuppel in het hoenderhok?
Arnold1988
Bart is emotioneel
Bart,... was de stikstofwet wel zo’n goed idee?
Arnold1988
@Arnold1988 Het landbouwcollectief begon met water bij de mest en eindigt met water bij de wijn. Heeeel veeeeel water. Is waarschijnlijk KRW waardig water.

Lto, Agractie, Najk en nmv gaan het landbouwakkoord tekenen.
cs-agrar
@Arnold1988 3 van de vier verwacht ik het, de 4e verwacht ik het niet van
HenkjanOtten
@Arnold1988 ik weet niet of dat niet nog de enige kans is om de schade te beperken met Adema voor de grote uitverkoop begint
Arnold1988
@HenkjanOtten schade beperken is het beste excuus om jezelf in de afgrond te storten door mee te gaan polderen
+1
HenkjanOtten
Standvastig, betrokken en inhoudelijk sterk. Vertegenwoordigd precies hetgeen dat velen van ons voelen.

Dit heeft impact. Twitter staat er ook bol van.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voedsel , de groot , stikstofminister , christianne van der wal , bart kemp , piekbelasters , pas-melders , stikstofplannen , van der wal en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
3.707