Illustratie van: Clayson M80

Kritiek op verhandelen stikstofruimte

Juristen uiten in NRC kritiek op de vrije handel in stikstofruimte. Volgens de krant zijn er sinds de stikstofuitspraak van de Raad van State in 2019 honderden transacties gesloten op de commerciële stikstofmarkt.

Deel dit topic

Reacties

groeier
Nieuweoogst.nl
Per transactie wordt 30 procent van de stikstofruimte afgeroomd,

Wat is daar mis mee met verhandelen als de natuur daar ook nog mee vooruit geholpen is
Net als dat vasthouden aan 2030 door dit kabinet, stinkt ook van alle kanten, dus??
bio boer
@groeier handelen in lucht is ook geld verspilling hoe het anders moet weet ik ook niet als er boer straks onteigend wordt om de doellen tehalen die door had gewild terweil een stopper het lekker zit teverpatsen is ook krom 🤷‍♂️
bio boer
@bio boer zie dan eerder wat is soort stikstof bank als je stopt komt daar je stikstof in wordt weer uitgegeven aan iemand die ruimte wil als er meer vraag is als aanbod maar via een loting of zo we moeten ook niet praten over kg uitstoot maar over depositie nog even kritisch kijken hoe de depositie plaats vind of dat wel klopt
Jaap40
@bio boer zo zou je ook een fosfaatrechten bank kunnen maken, denk niet dat zoiets gaat werken. Stikstof is een schaars goed, mooi waarde in laten komen. Ik zie daar geen problemen in, ook niet voor de blijvende bedrijven agrarisch.
Ammoniak kopen is geen pretje, toch denk ik dat dat een diepte investeren is
ted9
Vanmorgen een linkse dame op de radio die vertelde dat de rechten niet van de boeren waren maar van alle Nederlanders en dat de boeren met het verkopen voor 90 euro de kilo mooi geld beurden.
weurding
@ted9 die kan beter de snavel dicht houden, stoot ze ook minder uit

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's handel en stikstofruimte geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN