Milcobel verhoogt melkprijs augustus en volumetoeslag

Deel dit topic

Reacties

+1
richard-de-wolff
Campina onderhand de enigste zonder kwantum toeslag?
+1
cornelissen
@richard-de-wolff Zijn het kennelijk wel aan het onderzoeken, een aantal melkveehouders heeft er om gevraagd. Valt natuurlijk financieel niet te onderbouwen voor een coƶperatie. Nu heeft men een vaste kosteninhouding per laadadres, is natuurlijk zuiverder.
Gezien de soms heftige reacties van de weidemelktoeslag in de ledenvergaderingen, volgens sommigen is het deels herverdeling neem ik aan dat deze leden consequent zijn en zeker niet aan herverdeling via kwantumtoeslag zullen vragen.
Lijkt mij overigens maatschappelijk ook niet zo wenselijk om via kwantumtoeslag met herverdeling te gaan werken, maar dat terzijde.
En als de weidemelktoeslag te veel tegenstrijdigheden oplevert in de coƶperatie, want er zit kennelijk wel een gedeelte herverdeling in, moeilijk exact te zeggen hoeveel, want je zit ook met het imago, ja dan moet het maar wettelijk, als de maatschappij dat wil. Ik ben bang ,dat de opstallers dan verder van huis zijn, dus eerst goed nadenken.
Jan-T
Quote Reactie van @richard-de-wolff:
Campina onderhand de enigste zonder kwantum toeslag?

En waarom een quotum toeslag.

Er mag alleen verschil zitten in de transport kosten boer / locatie verwerker.
Zodra de melk bij de fabriek / verwerkers is zijn er geen kosten meer die een meerprijs op de toeslag rechtvaardigen.
Omdat alle melk dan optimaal verwerkt word tegen de zelfde productie kosten.

Omdat iemand meer melk levert is geen item
Een tank wagen kan maar een 30 ton melk per uur kan transporteren.
De trasport afstand ... km is veel meer een item wat kosten met zich mee brengt.
+2
altijdbeter
@Jan-T Wat klets je er toch op los. Stel een fabriek verwerkt 1 miljard liter melk, dan zijn de kostenvoordelen van grote volumes ophalen per klant veel groter dan alleen de ophaalkosten.
Het maakt nogal wat uit of je de melk bij 300 boeren van 3,3 miljoen liter op moet halen of bij 3000 van 330.000 liter. dat scheelt in de eerste situatie een bult personeel, regelkosten etc.

Verder is dat afschaffen van de quantumtoeslag het domste wat RFC ooit heeft gedaan.
Alle grote moderne (en dus vaak ook toekomstbestendige bedrijven) lopen weg. en ze blijven met de stoppers en wat klein grut zitten
+4
robbies
@altijdbeter niet liegen. De grootste uittocht kwam door de regeling gebalanceerde groei en door de nieuwe financieringsplannen. Ook grote jongens kunnen wel over een afwezige kwantumtoeslag heen stappen
Leo,s vriend
@altijdbeter Nou sla je door, 3,3 mln tegenover 330 duizend , beide categorieƫn boeren is relatief zeldzaam.
En dan het volgende, 3 of 4 boeren laden in 1 auto kan vaak met een beetje plannen, met als gevolg een volle auto. Een grote jongen ,die 25 ton per keer aflevert kan ook zorgen dat die auto dus deels leeg naar fabriek moet, dat kost ook een berg geld.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Jan-T:
Er mag alleen verschil zitten in de transport kosten boer / locatie verwerker.

Nee daar mag ook geen verschil in zitten, als boer kan je er niets aan doen dat je ver van een fabriek af woont.
En ik zit op 500m van een fabriek, dus ik zou de hoofdprijs moeten beuren.
Casecs150
@Leo,s vriend zou t zelf gaan brengen. Dat moet me toch een toeslag opleveren

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs en milcobel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nƩt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1.509
TREFWOORDEN