Tros radar vanavond over mrsa bacterie

Hallo,

Vanavond om 20.30 uur op tros radar een uitzending over de mrsa bacterie in vlees.
Weer negatieve publiciteit !
Kan iemand de link naar tros radar kopieren ?

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
In Nederland worden in de intensieve veehouderij veel meer antibiotica gebruikt dan waar ook in Europa. Een gevolg van antibioticagebruik is dat de resistente MRSA-bacterie zich verspreidt onder de veestapel.

Ook steeds meer mensen raken nu besmet met deze gevaarlijke bacterie. Dit heeft soms vergaande consequenties

Meer:[www.trosradar.nl]
anonymous_730
Ik vraag me af of een hoog antibioticagebruik er voor zorgt dat de bacterie zich verspreid, zoals de tekst beweerd. Simpel gedacht lijkt het me logischer dat de bacterie er nu eenmaal is, en zich verspreid van dier naar dier, ongeacht of het antibioticagebruik hoog of laag is.

Of zie ik het verkeerd en kan een halvering van het antibioticagebruik nu ook al bacterien tegenhouden?

Als dit bericht waar is stop ik vandaag nog akuut met antibiotica en verdwijnen de slechte bacterien vanzelf van mijn bedrijf.Dag Aureus!!!!
paul1
weer heel tendentieus, zoals we van Annette H gewend zijn.
anonymous_74
paul Schreef:
-------------------------------------------------------
> weer heel tendentieus, zoals we van Annette H
> gewend zijn.

En die geleerden die aan het woord waren?
Grasbaal
Ik heb de uitzending net gemist, maar is gelukkig ook al weer online te bekijken:[www.trosradar.nl]

Er staan wel leerzame reacties op het forum van Tros Radar: [forum.www.trosradar.nl] , er zijn dus verschillende soorten MRSA:

Geschreven door 22 maart 2010 17:52 marlies nouwen
Wij hebben een varkensbedrijf en mijn man Peter was ook besmet met de MRSA bacterie toen hij in april 2008 een herseninfarct kreeg. Onze varkens in de stallen worden beter behandeld als hij in de tijd dat hij in het ziekenhuis lag. Inmiddels heb ik me erg verdiept in de MRSA bacterie en hier zijn ook onderzoeken naar gedaan. De varkensgerelateerde MRSA bacterie heeft geen enkele invloed voor de mens en is absoluut niet gevaarlijk. Zij zou misschien in de de verre toekomst een keer kunnen muteren voor de mens. Inmiddels is mijn man en wij allemaal MRSA negatief. Behandeld met Hibiscrub en Bactroban zalf.
Ik heb gelezen dat als je voor je naar het ziekenhuis of andere instelling gaat Bactroban zalf in de neus doet Je geen baxterieen verspreidt

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat er 2 verschillende MRSA bacterien zijn en dat de "veegerelateerde MRSA" niet gevaarlijk is , dat honden, katten paarden kippen en heel veel andere diersoorten deze bacterie ook hebben en dat er in het buitenland heel erg weinig met de veegerelateerde MRSA bacterie gedaan wordt!!!!
Grasbaal
Ik ben benieuwd of Tros Radar hierover ook een uitzending gaat maken:

Onderzoek heeft tot nu toe uitgewezen dat meerdere Nederlanders met hepatitis A kunnen zijn geraakt door het eten van halfgedroogde tomaten: [www.nu.nl]
Wimsumar
Beste Co Scholten e.a.: Andermans eetgewoonten vind ik helemaal prima maar ''halfgedroogde tomaten'' , sorry daar heb ik nou geen voorstelling van wat dat kan zijn. Laat staan dat ze ook nog besmet zijn met het niet mis te verstaneHepatitis A.
Overigens, in het www.nu.nl artikel staat: "De ------>halfgedoogde<------- tomaten kwamen daarbij als mogelijke besmettingsbron tevoorschijn''.

Nee, niet helemaal mijn stijl van 1 april grappen.
Grasbaal
Wim,

Je weet niet wat je mist!. Ik eet ze zeer regelmatig, gedroogde tomaten zijn echte smaakbommen vooral als ze zwemmen in lekkere olijfolie:[images.google.nl]

frank b
Rozetten van de nageboorte, lijkt 't wel. Eet smakelijk
Wimsumar
Beste Co : Als ik tomaten heb die er zo uitzien dan groeien er op de andere kant 'haartjes'
loesje
Zijn best lekker, zoeter en meer smaak, maar wat een boer.............!
Wimsumar
Beste Loesje: Inderdaad, dat vreet ik niet. Ik eet 'tomaat' liever in de vorm van ketchup. Voor de prijs van een kilo in de ''rijdende winkel''een knijpfles vol waar na een week de schimmelniet op staat. Ook, geen geklieder met de zaadjesdrap die via de kin bij het hemd inloopt maar toch de tomate-anti-oxidanten binnenkrijgen.
gerrie-hul
Is Hertsenberg niet tegen het eten van vlees Zelf is ze vegetarier en haar man alles wat met boeren en jacht te maken heeft Je kunt je afvragen hoe objectief radar is en wat de inbreng van hertsenberg is
anonymous_8
Niemand is objectief. Maar vruchtvlees van een tomaat mag Antoinette Hertsenberg best hebben.
loesje
Je moet niet naar de prijs kijken, hoe kun je anders ooit een goede melkprijs verw88 ! Valt me tegen van een pro-DDBer !!
Dat geklieder is goed te voorkomen als je niet op de trekker blijft zitten tijdens het vreten !
Wimsumar
Beste Loesje: Kijk, dat ziet u verkeerd. Door mijn fervent ketchupgebruik draag ik weldegelijk bij aan een goede tomatenprijs.
Wegens het ontbreken van een boordcomputer/draadloos internet zit ik zeker niet te schaften op de trekker.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mrsa geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
3
TREFWOORDEN