Klaver bijzaaien

Overweeg om in bestaande percelen klaver bij te zaaien.
Wie heeft tips en wat is jullie ervaring met witte of eventueel rode klaver?

Deel dit topic

Reacties

+1
sorry

bio boer
@sorry zo komt dus alles onder de klaver hier de koeien zaaien het 😀

Zat zelf tedenken met de kunstmest strooier met granulaat dozeerder voor het klaver zaad doseeren onderin om in zaaimachine klaver ontmengt zich snel in de zaai bak lijkt mij nu de beste tijd om het klaver zaad nu ook van natuure uit de klaver valt
+1
bio boer
@bio boer doe gewoon mengsel van beide dan zie je van zelf welke het beste pakt
grös
@bio boer
Ja zou ook rood en wit doen, het rode verdwijnt sowieso op veel plekken door beweiding of berijden. Als er dan het witte nog staat kan dat mooi uitstoelen, of je hebt daar een plek met geel gras.
Ik weet niet wat voor granulaat of wat dat is, maar je kunt het ook klaver door de kalk mengen en dan met de kunstmeststrooier strooien, moet eigenlijk ook ieder jaar een paar honderd kilo kalk bij.
bio boer
@grös dacht aan zo granulaat doseerder die je wel op de opraapwagen ziet de slangen naar beneden onder in de kunstmest strooier klaver zaad is zo fijn dat de kunsmeststrooier dat niet kan doseren dan kun je het ook combinere kalk mestof maar nooit geprobeerd was gewoon een idee
mlkvhoudr
Mijn ervaring met klaver door zaaien is dat het dan nog langer duurt voor er voldoende staat
+1
de hoef
@mlkvhoudr we hebben het na de tweede snee gedaan ,met de doorzaaier staat er geweldig mooi op , alle weer mee gehad ,vochtig met zaaien temperatuur, en bui na het zaaien
+1
grös
@de hoef
Heb ook wel eens de PZ op de laagste stand gezet maaien, uur later LW met de Vredo twin met de krabber voorop, en savonds regen, stond er best goed op, rode, verdween op de kopakkers en op echte veenplekken wel gauw weer.
+2
Noorderling
Zal niet zomaar een succes worden, NLV is al hoog, gras concurreert sterk met vocht, licht en ruimte. Het groeit het beste op de armste grond.

Rood stoelt sowieso niet uit. Met wit heb je misschien nog een kans.

Zou wel erg kritisch kijken naar grasmatkwaliteit.
Grasklaver kost 250euro per ha, met werk ca 500. 125per jaar.
1000kg ds is al een 150euro, vem niet te onderschatten en 200kg kas besparen al een 500euro.

Wat is dan duur en wat mag iets kosten.
Alles wat je niet hoeft te kopen tikt nog veel harder aan denk ik. Mais op gescheurd grasland en grasklaver op arme grond, slagen 2teelten met hoge opbrengst en lage bemesting kosten.
grös
@Noorderling
Ja dit is wel de ideale manier. Doorzaaien blijft altijd een beetje half werk, zeker als er nog flink stikstof bemest word groeit het gras steeds te hard en komt de klaver moeilijk op gang.
Mais of aardappels halen de NLV omlaag en en de klaver slaat goed aan, ik zou voor inzaai ook niet te veel bemesten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zaaien , ervaring en klaver geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN