Bart Kemp: ‘Boeren worden geofferd voor andere belangen’

€Het gaat gewoon gebeuren”, het zijn de woorden waarmee Bart Kemp, voorman van Agractie, zijn vlog over de uitgelekte plannen van minister van der Wal begint.

Deel dit topic

Reacties

+1
Weidezicht
En hoe gaan we dat nu gewoon eens keihard stoppen. Kan iemand in 40 regels uitleggen waardoor dit fictieve stikstof probleem er is? Gewoon vanaf het ontstaan 25 jaar geleden. Dit op spandoeken laten drukken, of in een qr code vatten, en dan iedere boer dit plaatsen langs de weg. De bevolking gaat ook wel vraagtekens krijgen bij het feit dat toeslagenouders wederom niet geholpen worden, de groningers niet geholpen worden, en dat er dan 25 miljard kapot geslagen wordt om boeren te vermorzelen. En dat in een tijd dat jan modaal en de laag erboven de eindjes niet meer geknoopt krijgen. Steeds meer mensen krijgen hogere energie tarieven enz te verwerken. Maar de politiek brengt het verhaal zo dat de veestapel de bouw van woningen dwarsboomt. En die politiek heeft de media mee, omdat die ook niet beter weten. En dat moeten we draaien. Ritje malieveld zal hem niet worden, maar de 3 grootste snelwegen plat leggen is ook wat.
+1
Melkboer16
@Weidezicht de snelweg blokkeren zal niet gaan. Denk eerder dat alle problemen die je opnoemt de boel wel laat kantelen.
Er zullen best wel bedrijven uitgekocht worden maar het gaat echt niet snel en tegen woest aantrekkelijke prijzen.
Je laat je toch niet piepelen en de grond wordt alleen maar duurder dus waarom zou je verkopen?
Als het dan onteigend wordt dan loopt de prijs op en de zaak in het honderd.
Beetje mais verbouwen of gewoon doormelken en een beetje Sjorsen😂
Weidezicht
@Melkboer16 je grond krijgt gerust andere bestemming en dan mag je niets of weinig meer.. en paar honderd euro opbrengst door mestaanvoer gast dan ook verdwijnen, doordat er geen mest op mag en omdat de mest op is. Als ze gaan onteigenen kun je misschien nog paar jaar wurgen, maar het houdt op.
+1
hans-hans
@Weidezicht probleem is ook dat de gemiddelde Nederlander egoïstisch is , want als pietje of jantje een probleem hebben zoals met aardbevingschade of met kindertoeslag affaire of met dat de winkels bij lock downs niks verdienen dan gaan ze niet met zijn allen voor eerlijkheid
Jannus
@Weidezicht Maak er maar een punt van,laat ons gewoon boeren en.compenseer de toeslagouders en Groningen maar van die 25 miljard,kijken wat vollenbroek gaat zeggen
+2
Agractie NL
+2
Jannus
@Agractie NL Tja Bart,Marc zat er dicht bij alleen stonden we erbij en keken ernaar

+3
kanniewaarzijn
Laten we maar weer eens een stikstofdebat gaan bijwonen, Bart Kemp! Snap je nu nog niet dat het daar helemaal niet om gaat! Ze zijn al ruim 20 jaar bezig om op allerlei manieren de boeren weg te treiteren. Denk aan de dierziektes (toevallig nèt in de gebieden waar nu de boeren weg moeten), de mestwet die van de ondeugdelijkheid aan elkaar hangt, de vele onzinnige regels en administratieve rompslomp enz. En nu als overtreffende trap: de stikstof"crisis". Kortom: alles is geoorloofd om boeren weg te treiteren. Dus stop met die debatten en overleggen en ga over op iets stevigers!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's agractie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN