Hoe een grasbaal voederen

nu het gras in de weide op is voeder ik nu ook naast mais grasbalen maar zit ik daar steeds elk jaar mee te klooien

van itl. raaigras gaat dit nog wel omdat die gemakkelijk af te wikkelen is maar van kort engels raaigras zakt het na het verwijderen van het plastiek en net in elkaar als en zit ik steeds te trekken en te sleuren om dat gras uit die vernestelde boel te geraken (dit geld ook zo bij graspakken..... sommigen zeggen leg ze op hun kop maar vindt het te gevaarlijk met spelende kinderen bij me thuis.

iemand met tips ?

Deel dit topic

Reacties

anonymous_88
vierkante balen maken volgende keer.
anonymous_294
kostelijk grapje
Wimsumar
Beste BeBoer1: Plaats de balen in zijn geheel zo voor het voerhek. Het wikkelnet er zo veel mogelijk omheen laten zittenen met de snelheid dat de baal wordt opgevreten iets lossnijden. Minste werk en de beste opname.
anonymous_294
kan ik doen maar had gehoopt iemand die een speciale manier vond om de volledige baal langsheen de voederhek kon verdelen
Wimsumar
Beste Beboer: Als u een U-kuilvoersnijder heeft, kunt u de baal nadat deze op een platte kant is gelegd in tweeën zagen. Maar nogmaals, zet maar een aantal balen zo op een rijtje voor het voerhek.

AANVULLING:
Een kuilhapper zal de baal ook wel in tweeën bijten.


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 28/06/2010 10:14 door Wimsumar.
paul1
Wimsumar Schreef:
-------------------------------------------------------
> Beste Beboer: Als u een U-kuilvoersnijder heeft,
> kunt u de baal nadat deze op een platte kant is
> gelegd in tweeën zagen. Maar nogmaals, zet maar
> een aantal balen zo op een rijtje voor het
> voerhek.

niet teveel tegelijk ,want dat spul kan knap heet worden.............
anonymous_257
ronde baal, als het spul goed droog is, aan begin van voergang leggen van net lossnijden en afrollen
cs-agrar
op de kop leggen is niets gevaarlijks aan, en de baal is rondom steeds weg te voeren, maar gaat ook niet al te makkelijk.
In geval van voer(doseer)wagentje, plastic en net in een keer doorsnijden langs de kopzijdes en een ronde kant, aan kant vast laten. Dit door snijden bij de grond beginnen en schuin omhoog, door de middenlijn van de baal.
Plastic en net naar achter trekken en beetje klem duwen onder nog vast zittend plastic.
Vervolgens de baal opscheppen, klep dicht en dan weer open, baal ligt op de open gemaakte zijde en de rest van plastic en net kan er zo af gepakt worden. Voert op deze manier met een doseerwagen het makkelijkst
anonymous_80
Ja, zo doe ik het ook. Met wat extra toeren de klep dicht doen en de baal rolt precies op zijn kop en je kan het plastic er aftrekken.
anonymous_14
[www.wifo.ca]

[www.wifo.ca]

het ligt er maar net aan wat je er voor over hebt?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras en grasbalen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
7
TREFWOORDEN