Van der Wal 'wil alles doen om onteigening te voorkomen'

Stikstofminister Christianne van der Wal wil er alles aan doen om gedwongen opkopen te voorkomen. Dat zei ze voor aanvang van het debat begon bij protesterende boeren van Agractie. Maar desondanks zal onteigening in bepaalde gevallen onontkoombaar zijn.

Deel dit topic

Reacties

de Tank
Dat is logisch, bij onteigening duurt het veel langer. En het is al 5 voor 12...
+1
j h p
@de Tank Als ze zelf iets moeten kunnen ze nooit klokkijken.
+1
slagakker
Heb ze gehoord in debat als ze stikstofstapeling vergelijkt met gebakjes en maatje 36 dan geeft het wel aan met wat voor volkje dat we te maken hebben in het Haagse.En toen kwam Rob Jetten nog met zijn CO2 gezever ben toen maar gestopt met kijken. Is beter voor het humeur.
j h p
@slagakker In de natuur stapelt het en op landbouwgrond spoelt het uit en vervluchtigd het, weer heel bijzonder.
marcel r
@slagakker Ook de 6 tot 35 kg denitrificatie wordt voor het gemak maar weer vergeten.
Eerst maar eens in de natuurbodems gaan meten.....
j h p
@marcel r Wat denk je van levend en herstellend hoogveen, KDW van 5 kg N/ha, om de gewenste 1 mm veengroei per jaar te halen hebben ze minimaal 16 kg N/ha nodig (op basis van het N gehalte van stro), mag er niets verloren gaan
marcel r
@j h p Klinkt heel onlogisch.
Maar heb ik geen kennis van.
cs-agrar
Wat ik wel mis bij Agractie, is de roep tot werkelijke metingen en dus cijfers, en dat ze binnen de landbouw blijven draaien, natuurlijke stoppers, evt verplaatsen enz. Dat is op zich wel een aardig streven maar dat terwijl industrie de grootste uitstoters kent, waarschijnlijk ook de meeste , en de meeste waar men niet eens van weet. Waarbij geen geluiden op gaan qua onteigening
+1
Achso
@cs-agrar omdat het niet om stikstof maar om ruimte

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's onteigening , stikstofminister en christianne van der wal geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0