Geopolitieke spanningen: Tijd voor een herijking van de belangen!

SSC heeft een aantal ontwikkelingen voor u op een rijtje gezet.
En ondanks de leestijd van 5 minuten, adviseren we een ieder zich van de inhoud op de hoogte te brengen.

Deel dit topic

Reacties

John Spithoven
Hieronder het eerste deel uit het artikel.

Forse uitbreiding natuur sinds 1990 van 4535000 ha naar ruim 700000 ha nu.
En dan worden we tot een week geleden 🤔dagelijks geconfronteerd met het nieuws dat de biodiversiteit achteruit holt. Als we het moeten geloven dan gaat het jaar in jaar uit slechte met de biodiversiteit. En dat tegen het licht dat het areaal met 250000 ha is toegenomen. Zou het misschien ook aan wanbeheer kunnen liggen?????

Waarom zetten belangenclubs deze discussie niet op de agenda alvorens ze met gebiedscommissies aan de slag gaan?

Stikstofclaim (SSC) wil een kanttekening plaatsen bij voorgestelde maatregelen uit het regeerakkoord en het onlangs gepresenteerde 7de actieprogramma nitraat. Het kabinet wil maatregelen nemen om de achteruitgang van de biodiversiteit te stoppen. Maar gaat de biodiversiteit wel achteruit? Sinds 1990 hebben we de Ecologische Hoofdstructuur, dat later over is gegaan in Natuur Netwerk Nederland. Het areaal is van 1990 tot heden gegroeid van 453.500 ha naar nu ruim 700.000 ha landoppervlakte. Daarmee voldoen we ruimschoots aan de internationale norm van 17 % van onze totale oppervlakte. Door deze enorme groei in areaal van natuur zou de biodiversiteit ruimschoots de kans hebben moeten krijgen. En mocht men tot de conclusie komen dat dat niet het geval is, kun je je afvragen of deze enorme oppervlakte nieuwe natuur de laatste 30 jaar wel juist is beheerd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0