Dierenbescherming: 'Duurzaam beter voor milieu, dierenwelzijn en boer'

Milieumaatregelen mogen er niet toe leiden dat dierenwelzijn onder druk komt te staan. En ze moeten haalbaar en betaalbaar zijn voor boeren. Dat stelt programmamanager Bert van den Berg van de Dierenbescherming bij de start van een nieuwe financieringsronde van het Barth-Misset Fonds.

Deel dit topic

Reacties

+1
aapheuvel
Even andere volgorde: BOER , dier en milieu . Het dier moet wel het dier blijven
Kars
Milieu en dierenwelzijn zijn vaak elkaars tegenpolen. Mja die prietpraat roepen ze al jaren. Ik wil ook vrede op aarde, niemand honger en armoede heeft. Ben ik dan ook een deug doener en mag ik dan ook bij een NGO uit de ruif mee eten.
bio boer
@Kars milieu en uitstoot per kg product aan methaan co2 is niet het zelfde

Intensive en efficiënte landbouw gaat wel tenkost van het milieu op kleiner stukje hartstikke mooi is dat dan blijft er meer ruimte over het probleem is als idereen dat doet wordt dat kleine stukje van zelf groot stuk dan wordt er weer veel oppervlakte zwaarder belast
bio boer
@bio boer dan kun je discussiëren zeggen nederland is maar klein gezien op de wereld schaal hier zijn de omstadigheden idiaal om efficiënt teproduceren dus moeten we accepteren dat het mileu hier ook beetje viezer is dan ergens waar dunbevolkt is en weinig wil groeien 🤷‍♂️ op dit mement wil nederland eigelijk net zo goed en veel natuur dan landen waar veel gebieden niks kunt om dat het allemaal bergen zijn bijvoorbeeld of rotsen klimaat tedroog of tekoud
kanniewaarzijn
@bio boer Wat Nederland wil is vooral veel grond vrijspelen zodat ze het buitengebied kunnen herinrichten.
+1
cs-agrar
Nu nog de vragen, wat is dan duurzaam en wat is dierenwelzijn
Galebreaker
Idd @cs-agrar dat zijn de kernvragen. Dom geleuter van een programmamanager (wat een woord..) van een subsidieclub.
"Brood & spelen" heeft iemand ooit eens geroepen. Het volk moet vreten en we gaan naar 20 miljoen.
De "Mansholtgedachte" is even weg geweest maar komt volgens mij weer terug, nét als kernenergie.
Realiteitszin heet dat toch?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's dierenwelzijn , dierenbescherming en van den berg geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0