Psst voor alle weide bedrijven

Staat kadootje klaar op RFC site.

Deel dit topic

Reacties

Eddie1
Je bedoeld de weidepremie bij de melkgeldnota..
+9
Bekkink
Alle niet weidende bedrijven van rfc. Bedankt voor de inleg. De sigaar word hier lekker opgerookt.🥳
de hoef
@Bekkink geniet ervan
jan w
@Bekkink
Verkapte vorm van gappen. Is bij Vlog ook zo, onze Duitse collega's krijgen geen extra cent voor het produceren van vlog melk.
Bekkink
@jan w ik heb het niet verzonnen. Daarom ist ook een sigaar uit eigen doos
cornelissen
@Bekkink Zal nog wel deels uit de markt komen ,welk gedeelte weet ik niet.
+14
diekman
Ze moeten die 0.35cent eraf halen zorgt alleen maar voor verdeeldheid. 1,5 cent uit de markt en anders niets
+1
Elvis
@diekman Als weider ben ik het daar mee eens
Bekkink
@diekman klopt.
+1
spotmelker
Quote Reactie van @diekman:
zorgt alleen maar voor verdeeldheid.

Ze moeten allemaal stoppen met alle melkprijsdifferentiaties die niets met de inhoudelijke samenstelling hebben te maken. Het is 90% sigaar uit eigen doos wat resulteert in 100% verdeeldheid.
+1
grös
@spotmelker
Juist, ook geen kwantumtoeslag dus.
spotmelker
Quote Reactie van @grös:
Juist, ook geen kwantumtoeslag dus.

Exact.
cornelissen
Quote Reactie van @grös:
Juist, ook geen kwantumtoeslag dus.

Gingen sommige nogal aardig tekeer toen die bij RFC werd afgeschaft. Kan het mij ook voorstellen, want ze boeren volgens opgave allemaal net bij een op en afrit van een snelweg en hadden altijd net zoveel in de tank, dat er een rmo tankauto precies vol was. En waarschijnlijk dicht bij de zuivelverwerker.
grös
@cornelissen
Ja de melkproductie werd altijd afgestemd op de inhoud van de melkauto, en zo'n grote volle tank geeft meer tegendruk waardoor de pomp van de tankauto harder loopt dus sneller kan vertrekken..
spotmelker
@cornelissen ze waren ff vergeten dat melk met 9% v+e 12% efficiënter vervoert dan melk met 8%. En transport gaat bij inschrijving, daar is niks te halen.
Hans van Bergen
@diekman Als je je droge koeien en jongvee op de wei zet dan krijg je dat al. En als je daar te lam voor bent krijg je niks. Goed geregeld vind ik altijd
Tobber
@Hans van Bergen het is voor de verwerkers een mooie tool om hun leveranciers over te laten discussieren, zie uw reactie! Ipv uw zorgen uit te spreken over het feit dat de verwerking niet in staat is een fatsoenlijke basismelkprijs voor uw grondstof uit te betalen gaat u liever in conclaaf met uw collega's over 1,5 cnt weidepremie. De zuivel lacht zich rot omdat 90% van de leveranciers zich hier heel makkelijk toe laat verleiden.
de Tank
@diekman basis dus 0.35 lager? Lood om oud ijzer dus, gevoelsmatig klopt het dan misschien beter, daar koop je weinig voor.
+2
de Tank
@diekman Je kan andersom denken, indien niemand de koeien zou weiden, heeft dat invloed op de omzet, melkprijsen acceptatie van de veehouderij. Niet uit te rekenen, nu bepaald op 1,5 cent verschil. Ik heb beide gedaan, weid nu en in mijn geval is het financieel ongeveer gelijk en vind 1,5 cent dan ook te verdedigen.
bio boer
@diekman dat kan niet 20% van de zuivel blijft in nederland en 80% weiden
komelker 2
Weiden 2021 was gewoon een drama. De opstallers waren financieel beter uit.
de Tank
@komelker 2 voor ieder anders denk ik
WiWoWou
@komelker 2 klopt het dat de leerdammerkoeien niet meer verplicht de wei in hoeven in 2025?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's weide en rfc geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN