Geesje Rotgers: 'Geen aannames in stikstof doen, maar meten'

Het boven water halen van zogeheten eerlijke data is voor onderzoeksjournalist Geesje Rotgers het taaie werk in het stikstofdossier. De Nederlandse overheid kan met haar rekenmodellen zelf wel uit de voeten, maar voor de landbouw pakken deze funest uit. Het is bovendien ook geen data die andere overheden, zoals de Europese Commissie vragen. Het recent door Brussel afgewezen derogatieverzoek is daar een treffend voorbeeld van.

In de derde aflevering van Stikstofdialogen praat Rotgers met presentator Klaas van der Horst over haar ervaringen in de Nederlandse stikstofpolitiek het afgelopen jaar: soundcloud.com/user-601795023/…

Deel dit topic

Reacties

kanniewaarzijn
Hoe goed bedoeld ook: zelfs meten heeft geen zin, als er geen rekening wordt gehouden met chemische omzettingen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's europese commissie , Aflevering en van der horst geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0