'Veehouders moeten bedrijf kunnen verplaatsen'

In het kader van de ‘Maatregel gerichte opkoop’ van het ministerie van LNV moeten veehouders in de buurt van natuurgebieden hun bedrijf kunnen verplaatsen.

Bron

'Veehouders moeten bedrijf kunnen verplaatsen'
melkvee.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

Limburgs boertje
Ja doe maar markermeer klaar maken en blokken van 110 ha graag. markermeer is ongeveer 70000 ha dus kunnen we 600 boeren blij maken in de vorm van koop/ reguliere pacht / erfpacht lijkt me heerlijk zo te kunnen boeren. flevopolder boeren jullie weten niet hoe goed jullie het hebben maakt niet uit dat het veel duurder is dan hier op de zand alleen al grondsoort en verkaveling maken dat verschil al goed
+2
weurding
@Limburgs boertje het gras is altijd groener bij een ander?
Limburgs boertje
@weurding we gaan de borst natmaken voor 2023 en alles vol met voedsel bossen plempen die boeren op de zand moeten stoppen dan kunnen de boeren op klei en veen verder
weurding
@Limburgs boertje ben 57, kijk over 10 jaar wel weer, maar als ik zie hoeveel bagger we over ons heen hebben gekregen na dat we in 2018 gestopt zijn met melken gaat het sneller dan verwacht, maar voedselbossen?
Limburgs boertje
@weurding ja hier zijn ze al bezig 1 gemeente 40 ha zonnepaneel 15 ha voedselbos 3 windmolens
weurding
Limburgs boertje
@weurding midden limburg in 1 gemeente net wvg voor 150 ha opgelegd voor zonnepark en industrie terrein in limburg blijft geen landbouwgrond over
Boerma
@Limburgs boertje 15 ha voedselbos? Verbaasd me wel. Is toch gigantiscb veel werk
Limburgs boertje
@Boerma ja 15 ha verdeeld over meerdere plekken
+6
ted9
@Limburgs boertje weet niet of je vaak in polder bent geweest. Maar gezelligheid hoef je er niet te zoeken. Als je graag tegen je jou niks gunnende buurman op wil boxen zit je er goed.
weurding
@ted9 🤭
+2
Noorderling
@ted9
Vaak is het een spiegel van je eigen gedrag hoe jezelf behandeld wordt.
Als er ergens samengewerkt wordt is het wel in de polder.
Limburgs boertje
@ted9 ligt aan jou denk ik dan
ted9
@Limburgs boertje Dat denk ik ook. Als je een beetje in de geschiedenis boeken kijkt dat weet je dat de boeren die in aanmerking kwamen om naar de polder te verhuizen nou niet bepaald potverteerders waren of de types die vooraan liepen tijdens carnaval in de polonaise. Daarmee bedoel ik niet dat mensen in de polder verkeerd zijn ofzo.
Limburgs boertje
@ted9 de limburgers maken er wel een feest van 10 boeren van hier en het hele dorp loopt vol
+2
demelkboer
Boeren kunnen ook wel verplaatst worden volgens het kabinet: naar een twee onder een kap in Amersfoort
Jaap40
@demelkboer gemiddeld stulpje in Amersfoort inmiddels 463000 euro 🙄😳😳
+1
demelkboer
@Jaap40 ach dat moet toch net kunnen na uitkoop
weurding
@demelkboer wil je er wonen?
+1
demelkboer
@weurding wat denk je
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!