Gladde roostervloer

Beste collega-melkveehouders,

Wij hebben thuis een roostervloer die inmiddels aan de gladde kant is. Nu kunnen we het gaan opruwen. Alternatief zou roosterrubber zijn bv. Roosterrubber SFC-F van Delaval
Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Gebruik/kosten

Deel dit topic

KoeboeraAa

Laatste  |  

Reacties

producent
Ik zou ze opruwen kosten daarvan zijn te overzien, je kunt nu hoge kosten maken terwijl er over enkele jaren extra eisen voor ammoniak immissie komen.
Noorderling
@producent
Die zijn er al, 2024 alles emissiearm.

Verder zou ik rubber, zeker achter het voerhek overwegen met eventueel om de zoveel meter afvoer voor urine. Bevalt mij uitstekend.
+1
robbies
Gewoon opruwen. Goedkoopste en makkelijkste
dijkstra uit w
Idd opruwen. door er sleufjes in te zagen. alle andere methoden is weggegooid geld.
+1
cjw73
@dijkstra uit w heb het ooit ook laten doen, vindt het nog altijd weg gegooid geld.
dijkstra uit w
@cjw73 ik ben er anders maar wat blij mee. veel meer grip nu
+1
cjw73
@dijkstra uit w ik vind het met drogend weer bijna glader dan voorheen.
Herbert
@cjw73 ik ervaar hier vooral meer mortellaro sinds ik de roosters heb laten opruwen. In de sleufjes blijft nu altijd mest staan wat een hogere besmettingsdruk geeft. Maar uiteindelijk is de extra grip wel een grote vooruitgang geweest
Vdejong
In mijn ogen is Kraiburg het adres voor rubber op de roosters. Heb er 12 jaar plezier van gehad. Alleen achter de voerboxen zag je echte slijtage. In 2008 al een dure optie en nu waarschijnlijk nog duurder.
+3
Ik heb rubber altijd als symptoonbestrijding van klauwproblemen beschouwd.
Ik heb de vloer in 2019 emissiearm moeten maken, waarbij ik eigenlijk tegen mijn zin in gekozen heb voor rubber (meadow).
Sindsdien heb ik mijn mening radicaal bijgesteld: beton heeft scherpe randjes, geeft helemaal niets mee bij draaiingen, of springgedrag. En dan heb ik het nog niet over glad of minder glad. Ook bij veehouders met een super goed klauwmanagement verlengt rubber de levensduur van de koeien t.o.v. beton is mijn mening.
MBH te N
@sjoerd de melker moet je waarschijnlijk de koeien vaker bekappen? Hoeveel vaker ongeveer?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!