Verenigde Staten herdenken 9/11

Is inmiddels alweer 20 jaar geleden, maar wat gebeurde daar eigenlijk?

Deel dit topic

groeier

Reacties

+2
grös
Feit is wel dat de "War on terror" direct hierna gestart is, men had een reden voor de invasie.
Even wat cijfers:
Doden op 9/11 : 2.977
Doden in Afghanistan: VS Militairen: 2,448 VS Huursoldaten: 3,846 Andere NAVO: 1,144
Hulporganisaties: 444 Journalisten: 72 Afghanen: 150.000 +-
Kosten van de oorlog in Afghanistan t/m 2020 (VS): 2.000.000.000.000 dollar; 2000 miljard.
+1
Twentsch Land
Bin laden zoeken in Afghanistan was dubieus ...... Afghanistan heeft ruim 70 km grens tegen Rusland en de afstand tot o.a. China was van daar uit goed te overzien....de 20 jaar dat ze daar hebben gezeten zal andere prioriteiten hebben gehad ..... de opdracht zal wel geklaard zijn ..... ook de manier van vertrek en de nauwelijks behaalde doelen voor de bevolking van Afghanistan geeft dat over duidelijk aan.

@grös
+2
grös
@Twentsch Land
Wel eens een documentaire over gezien, hoe alles in scene gezet zou zijn, was wel interessant, ben niet zo van de eindeloze conspiracy theoriën, maar dat een oorlog Bush en de wapenindustrie goed uit kwam is me wel duidelijk geworden.
+1
Twentsch Land
@grös
Wel eens een documentaire over gezien, hoe alles in scene gezet zou zijn.

Daar zijn en gaan verhalen over ......maar laten we er maar even vanuit gaan dat het is zoals de verenigde staten zegt ........ wel is het zo dat ze wereldwijd gebruik/misbruik hebben gemaakt van 09-11
Gerron
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Daar zijn en gaan verhalen over ......maar laten we er maar even vanuit gaan dat het is zoals de verenigde staten zegt ........ wel is het zo dat ze wereldwijd gebruik/misbruik hebben gemaakt van 09-11

Ok, Even logisch nadenken: De kapers kwamen grotendeels uit Saoudi Arabië en Bin Laden is in Pakistan gedood. Wat heeft dit met Irak en Afganistan te maken? En waarom geen maatregelen tegen Saoudi Arabië en Pakistan?
Het waren denk ik gewoon een aantal idioten die die aanslagen hebben gepleegd want als je echt iets ergs wil aanrichten tegen Amerika dan zijn er veel betere manieren en claim je de aanslagen eerst niet (Of hebben ze dat niet geclaimd?) zodat je ongestoord ter werk kan gaan.
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
Ok, Even logisch nadenken: De kapers kwamen grotendeels uit Saoudi Arabië en Bin Laden is in Pakistan gedood. Wat heeft dit met Irak en Afganistan te maken? En waarom geen maatregelen tegen Saoudi Arabië en Pakistan?Het waren denk ik gewoon een aantal idioten die die aanslagen hebben gepleegd want als je echt iets ergs wil aanrichten tegen Amerika dan zijn er veel betere manieren en claim je de aanslagen eerst niet (Of hebben ze dat niet geclaimd?) zodat je ongestoord ter werk kan gaan.

Je zou ook even kunnen nachecken waar Bin Laden allemaal geweest is en wat hij gedaan heeft .
Plus het netwerk Al Qaida
Gerron
@arie.j Bin Laden heeft inderdaad met steun van de Amerikanen via Pakistan in Afghanistan tegen de Sovjet unie gevochten. En toen die steun ophield zag hij dat als verraad. Maar noem eens 1 persoon uit Afghanistan of Irak die betrokken was bij 911?
nl.wikipedia.org/wiki/…
+1
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
@arie.j Bin Laden heeft inderdaad met steun van de Amerikanen via Pakistan in Afghanistan tegen de Sovjet unie gevochten. En toen die steun ophield zag hij dat als verraad. Maar noem eens 1 persoon uit Afghanistan of Irak die betrokken was bij 911?nl.wikipedia.org/wiki/…

Beetje naieve redenering
Bin Laden was degene die de terreurbeweging Al Qaida oprichtte
Dat als doel had het vestigen van een wereld kalifaat met radicale zeer onverdraagzame Moslims
Die moest alle westerse invloed uitbannen en de bevolking tot radicale Moslims maken
Dat werd openlijk nagestreefd met middelen als terreur, bomaanslagen, zelfmoordaanslagen, guerrillastrijd, moord enz,.
De Taliban in Afghanistan gaf in die tijd (2001)daar onderdak en steun aan, en wilde ook Bin Laden niet uitleveren.
Of het verstandig was van Bush daarvoor Afganistan binnen te vallen is een discussie punt.
Maar dat ze in Afganistan in die dagen niets met Bin Laden en steun aan hem te maken hadden klopt niet.
Gerron
@arie.j Na de terroristische aanslagen op 11 september 2001 op o.a. het World Trade Center verzocht Amerika de Afghaanse regering om uitlevering van Osama bin Laden. De Afghaanse regering was daartoe bereid mits de rechtszaak tegen Bin Laden openbaar zou zijn en in een neutraal land zou worden gehouden. De VS weigerden dat echter, verklaarden nu de taliban de oorlog en in oktober vielen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk Afghanistan binnen. Zij voerden daarbij veel luchtaanvallen uit. De Afghaanse Oorlog was hiermee een feit. (Wikipedia)
De dag voor 911 lag Bin Laden in een ziekenhuis in Pakistan. Hij woonde in Pakistan en de trainingskampen van de Taliban en voorgangers waren ook in Pakistan.
De Taliban is niet hetzelfde als Al Qaida en heeft niet meegedaan aan 911. Want jij kan niet 1 dader uit Afghanistan opnoemen. Toch?
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
@arie.j Na de terroristische aanslagen op 11 september 2001 op o.a. het World Trade Center verzocht Amerika de Afghaanse regering om uitlevering van Osama bin Laden. De Afghaanse regering was daartoe bereid mits de rechtszaak tegen Bin Laden openbaar zou zijn en in een neutraal land zou worden gehouden. De VS weigerden dat echter, verklaarden nu de taliban de oorlog en in oktober vielen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk Afghanistan binnen. Zij voerden daarbij veel luchtaanvallen uit. De Afghaanse Oorlog was hiermee een feit. (Wikipedia)De dag voor 911 lag Bin Laden in een ziekenhuis in Pakistan. Hij woonde in Pakistan en de trainingskampen van de Taliban en voorgangers waren ook in Pakistan.De Taliban is niet hetzelfde als Al Qaida en heeft niet meegedaan aan 911. Want jij kan niet 1 dader uit opnoemen. Toch

Je spreekt nu jezelf aardigtegen.
Geen enkele dader zou uit Afghanistan te noemen zijn.
Maar toch zou Afghanistan de hoofdader en de organisator kunnen uitleveren
Gerron
Quote Reactie van @arie.j:
Je spreekt nu jezelf flink tegen.Geen enkele dader zou uit Afghanistan te noemen zijn.Maar toch zou Afghanistan de hoofdader en de organisator kunnen uitleveren

De Taliban was dus bereid om Bin Laden uit te leveren. Pakistan niet!
Laat ik even jouw standpunt bekijken dat de Taliban verantwoordelijk was voor 911. Waarom zijn de Amerikanen in overleg met de Taliban uit Afghanistan vertrokken en heeft Al Qaida een aanslag in Afghanistan gepleegd?
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
De Taliban was dus bereid om Bin Laden uit te leveren. Pakistan niet!Laat ik even jouw standpunt bekijken dat de Taliban verantwoordelijk was voor 911. Waarom zijn de Amerikanen in overleg met de Taliban uit Afghanistan vertrokken en heeft Al Qaida een aanslag in Afghanistan gepleegd?

Als het je niet past, dan komt er geen reactie van je merk ik.
Verder zijn de bewijzen én de bekentenissen van organisatoren van de aanslagen glashelder en duidelijk
Het komt wat gestoord over als iemand het daarbij over mijn standpunt heeft.
Alsof er aan daders en organisatoren getwijfeld zou kunnen worden.
Wie terroristen en massa moordenaars onderdak geeft en opleidingskampen daarvan gedoogd in zijn land, die moet niet vreemd tegen optreden van een zwaar getergd land kijken.
Of dat optreden altijd het beste was? Maar in ieder geval wel begrijpelijk.
En Afganistan weigerde Bin Landen onvoorwaardelijk uit te leveren
Verder laat ik het hierbij.
Gerron
Quote Reactie van @arie.j:
Als het je niet past, dankomt er geen reactie van je merk ik.Verder zijn de bewijzen én de bekentenissen van organisatoren van de aanslagen glashelder en duidelijkHet kont wat gestoord over als iemand het dan over mijn standpunt heeft.Alsof er aan daders en organisatoren getwijfeld zou kunnen worden.Verder laat ik het hierbij.

Daar is de ware Arie weer.
Gerron
Quote Reactie van @arie.j:
ls het je niet past, dan komt er geen reactie van je merk ik.Verder zijn de bewijzen én de bekentenissen van organisatoren van de aanslagen glashelder en duidelijkHet komt wat gestoord over als iemand het daarbij over mijn standpunt heeft.Alsof er aan daders en organisatoren getwijfeld zou kunnen worden.Wie terroristen en massa moordenaars onderdak geeft en opleidingskampen daarvan gedoogd in zijn land, die moet niet vreemd tegen optreden van een zwaar getergd land kijken.Of dat optreden altijd het beste was? Maar in ieder geval wel begrijpelijk.En Afganistan weigerde Bin Landen onvoorwaardelijk uit te leverenVerder laat ik het hierbij.

Ik zie dat je je reactie weer eens aangepast hebt. Laat ik eens een voor jou begrijpelijke vergelijking maken: Volgens mij ben jij christen maar niet katholiek. Vind jij het terecht als iemand jou aanspreekt op de kindermisbruik in de katholieke kerk?
Ik vind dat niet terecht.
Gerron
Quote Reactie van @arie.j:
Wie terroristen en massa moordenaars onderdak geeft en opleidingskampen daarvan gedoogd in zijn land, die moet niet vreemd tegen optreden van een zwaar getergd land kijken.

Dat zijn dus Pakistan en Saoedi Arabië. Waar is het optreden van dat zwaar getergde land?
Gerron
@arie.j Ook bij Al Qaida zie ik niemand uit Afghanistan of Irak.
nl.wikipedia.org/wiki/Al_Qaida/
+3
Melkboer16
@Twentsch Land ja en JFK leeft ook nog! Elvis is niet dood en de holocaust is ook verzonnen
Twentsch Land
Tja !

Er zijn er die dat denken, gelukkig niet mijn gedachte.

@Melkboer16
+2
arie.j
Quote Reactie van @Twentsch Land:
@grösWel eens een documentaire over gezien, hoe alles in scene gezet zou zijn.

Tja, al die complotverhalen... wat willen veel mensen toch graag bedrogen worden.
Zelfs bij heel eenvoudig te controleren feiten.
+2
weurding
@arie.j de een haalt fabels op bij internet, de ander onjuiste info......
Vroeger zette men de idiote apart, tegenwoordig krijgen ze een podium, wat waar is laten we maar in het midden, bedoel maar dat alles wat je op internet "checkt" ook niet altijd klopt
+1
Twentsch Land
Iedereen ! dus iedereen kan wat op internet zetten ( ala voorbeeld .. het prikkebord 😂 ) ...... men gelooft vaak dat wat hun past ... ook als het niet waar is maken hun hun waarheid er van ......het lijkt wel een beetje op het geloof.

@weurding
+1
groeier
Quote Reactie van @Twentsch Land:
dus iedereen kan wat op internet zetten

De laatste jaren is de waarheid vertellen van social media geschopt worden. Der mogen enkel nog berichten/video's geplaatst worden die de super rijken goed uit komen en de overheden werken daar nog volop aan mee ook. Bekijk is; The Trueman Show #28 met Dr.Ir. Coen Vermeeren, ieder heeft recht dat te weten, is in ieder geval interessant om even af te kijken in je vrije tijd.
+2
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
dat alles wat je op internet "checkt" ook niet altijd klopt

Papier is erg geduldig zei men vroeger en dat is nog zo.
Terwijl internet een groot podium is voor zowel juiste dingen als voor veel leugen en bedrog.
Is dat jou niet genoeg bekend, dat je een dergelijke opmerking plaatst??
Niet wat er te lezen valt, maar wie het schrijft en welke bronnen er vermeld worden, daar gaat het om.
+1
weurding
@arie.j ach, wie het schrijft.... nou, neem maar van mij aan dat als de leiders van NL op dit moment wat schrijven incl. Bron je echt wel vraagtekens mag plaatsen bij de exacte waarheid ervan 😉 is dat jou ook niet genoeg bekend?
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j ach, wie het schrijft.... nou, neem maar van mij aan dat als de leiders van NL op dit moment wat schrijven incl. Bron je echt wel vraagtekens mag plaatsen bij de exacte waarheid ervan is dat jou ook niet genoeg beke

Ja hoor, en ook dat twijfels over de waarheid iets anders is dan het ergens niet mee eens zijn.
En dat laatste onderscheid, daar mankeert het nogal eens aan bij bepaalde groepen.
Afgekeken van een zekere Trump met zijn zgn. alternatieve waarheid.
Een kwalijk iets dat laatste.
+2
weurding
@arie.j nou.... kabinet is niet voor niets gevallen, hing ook van leugens en onjuiste gegevens aan elkaar, demissionair is ook niet veel beter, kaag is wel de schorpioen gebleken, heb er weinig vertrouwen in, gebruiken ook vast nog fake uitkomsten en rapporten om hun zin door te drijven, gaat idd ook op trump lijken
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j nou.... kabinet is niet voor niets gevallen, hing ook van leugens en onjuiste gegevens aan elkaar, demissionair is ook niet veel beter, kaag is wel de schorpioen gebleken, heb er weinig vertrouwen in, gebruiken ook vast nog fake uitkomsten en rapporten om hun zin door te drijven, gaat idd ook op trump lijken

Een kabinet valt omdat politieke steun van een meerderheid in de 2e kamer ontbreekt.
Dat gebeurt tegenwoordig niet meer dan vroeger.
In de 2e Kamer wordt door kamerleden ook genoeg onzin (vriendelijk gezegd) verkondigd.
En verder weet je zelf wel welke partij de grootste is en dat die na alles ook nog eens op winst staat in de peilingen
Wat dat betreft moeten burgers in Nederland nodig zelf eens in de spiegel kijken.
+1
weurding
@arie.j kijk elke morgen in de spiegel, valt niet vaak mee, fotomodel zat er al vroeg niet in😁 maar volk verneuken en voorliegen staat niet op mijn voorhoofd
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j kijk elke morgen in de spiegel, valt niet vaak mee, fotomodel zat er al vroeg niet in maar volk verneuken en voorliegen staat niet op mijn voorhoof

Zelfingenomenheid is je in ieder geval niet vreemd, dat is weer duidelijk.
Máár ik had het over de meerderheid van de kiezers in Nederland.
En niet wat die zelf zeggen, wat net als jij hebben ze meestal kritiek genoeg en weten alles beter.
Maar wat ze in meerderheid doen als ze naar de stembus gaan.
Wat die meerderheid in de 2e Kamer die een regering vormt, én in het zadel houd.
Die is toch door de meerderheid van de burger kiezers gekozen.
Die komt echt niet uit de lucht vallen.
+2
weurding
@arie.j nou, over alles beter weten en niks willen aannemen van een ander ken ik er nog 1, maar mede door alle beloftes zoals zo vaak heeft men gestemd wat men goed toe leek, ga er maar van uit dat er bij nieuwe verkiezingen een heel andere uitslag naar voren komt, ook de door jou in het begin bekritiseerde BBB met leren jas gaat flink plussen
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j nou, over alles beter weten en niks willen aannemen van een ander ken ik er nog 1, maar mede door alle beloftes zoals zo vaak heeft men gestemd wat men goed toe leek, ga er maar van uit dat er bij nieuwe verkiezingen een heel andere uitslag naar voren komt, ook de door jou in het begin bekritiseerde BBB met leren jas gaat flink plussen

Zullen we wel zien als het zover is.
We hebben ook een FvD gehad die op het prikkebord vreselijk verheerlijk werd door flink wat prikkers.
Wil BBB daar inhoudelijk niet mee vergelijken, alhoewel Jan Cees, en met hem vele prikkers, vonden dat die een ideaal partijprogramma hadden.
Het is nu één kamerlid bij BBB, die met niemand in de Kamer van die partij onenigheid kan krijgen.
Als dat er een stuk of 8 zouden worden moet ik nog zien of alles binnenboord blijft en het ook op termijn een stabiele partij zal worden.
Verder is het met 6 of 8 zetels natuurlijk nog een kleine partij die als de meerderheid in de Kamer anders wil, erg weinig kan doen.
+3
George
@arie.j
Wordt wellicht groter dan de SGP en de CU samen.
weurding
Quote Reactie van @arie.j:
Verder is het met 6 of 8 zetels natuurlijk nog een kleine partij die als de meerderheid in de Kamer anders wil, erg weinig kan doen.

1 van oudsher grote partijen komt in de peilingen weinig hoger 😉 en dan nog, als je in een korte tijd plust van onbekend naar 1 zetel
en na verkiezingen opschaalt naar 6 a 8 staat er nog een hele verandering open
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
1 van oudsher grote partijen komt in de peilingen weinig hoger en dan nog, als je in een korte tijd plust van onbekend naar 1 zetelen na verkiezingen opschaalt naar 6 a 8 staat er nog een hele verandering open

Wensdenken. voorlopig kom je niet verder.
weurding
@arie.j half jaar terug had jij nooit gedacht dat ze zo ver kwamen, kijk je eigen reacties van toen maar na, het kan verkeren 😁
Twentsch Land
Wat best wel heel knap is is .... dat ze enorm wat aandacht ( weet te krijgen ) krijgt van de media en dat ze over het algemeen door die media niet de grond in wordt getrapt.

@weurding
weurding
@Twentsch Land in het begin wel, nu niet meer
+3
Weidezicht
@weurding inderdaad, heb het idee dat ze haar graag even voor hun camera hebben. Bij veel onderwerpen komt een reactie van caroline toch even op tv. Iemand sylvana simons of 50 plus of volt nog gezien de laatste tijd? Zelfs (of juist) de publieke zenders gevven bbb graag wat zendtijd. Heb erg veel waardering voor haar inzet. Hoop dat ze het vol houdt, en dat als de partij groeit, ze vergelijkbare mensen weet te vinden, en geen popi jopie gelukzoekers.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Wat best wel heel knap is is .... dat ze enorm wat aandacht ( weet te krijgen ) krijgt van de media en dat ze over het algemeen door die media niet de grond in wordt getrapt.@weurding

Ze doet het heel goed. Waren laatst bij vrienden, echte yuppen in de stad en die spraken ook allemaal lovend over haar.
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@arie.j half jaar terug had jij nooit gedacht dat ze zo ver kwamen, kijk je eigen reacties van toen maar na, het kan verkeren

Niet slecht gedaan, dat heb ik al eerder geschreven hoor.
Maar je moet niet overdrijven.
En voor er verkiezingen zijn, dan is er ongetwijfeld weer heel wat gebeurd.
Waarbij vooral zulke partijen erg schommelen in peilingen.
Nu 2,4 % bij Ipsos en 2,7% bij alle peiling, dat is 3 á 4 zetels
Dus weer terug gezakt t.o.v. een paar maanden geleden.
+3
jos 15
Google even op George van Houts met zijn theatervoorstelling complot deel 1 en deel 2,
Het kost je een paar uur vrije tijd maar het is de moeite zeker waard.
grös
@jos 15
Tijd geleden gezien, de Twin Towers stammen uit 1973, het gebouw was bestand tegen zijwaartse kracht van 33 Boeings, dus dan valt het niet om, de brandwerende bescherming van 28 jaar oud op de stalen kolommen laat los, staal vervormd, verdieping na verdieping zakt later naar beneden. Uiteindelijk is overal wel zo'n theorie voor te verzinnen, er zal ook wel een deel waarheid van zijn, maar ik denk grotendeels bs.
+1
Kars
De president was toen george w bush. Zijn familie zat in de olie industrie. En de wapenlobby is oppermachtig in de VS. Oorlog brengt geld op.
Hier krijg je de jeugd niet het leger in.
Ben op vakantie in VS geweest, maar iemand uit het leger wordt met trots naar gekeken. In Las Vegas bij Bellagio hotel draaiden ze toen niet voor niks. Im proud to be an American......
+1
Gerron
@Kars En luidkeels "Born in de USA" meezingen maar niet weten waar het nummer over gaat.
jammermaarhelaas
@Gerron

Kun je dat hier kort vertellen, waar het nummer over gaat. Ik neem aan dat het een Amerikaanse versie is van de "working class hero" van John Lennon?
+1
Gerron
@jammermaarhelaas Het nummer gaat over het onbegrip van de Amerikaanse bevolking over wat de militairen hebben doorstaan en hoe ze behandeld werden na terugkeer. Bij de Engelse militairen die na WO1 thuiskwamen was het nog erger maar toen was er nog geen hippiebeweging.
weurding
@Gerron de Nederlanders die terugkwamen van Indië werden ook niet begrepen,kregen zeker niet de steun/hulp die ze nodig waren
+1
Gerron
Quote Reactie van @weurding:


@Gerron de Nederlanders die terugkwamen van Indië werden ook niet begrepen,kregen zeker niet de steun/hulp die ze nodig waren

Hier is toch wat nuance nodig. De Nederlanders die WO2 hadden meegemaakt en daarna terugkeerden naar NL werden wel degelijk begrepen omdat het voor de NL bevolking duidelijk was dat ze tegen Japan hadden gevochten.
De Nederlandse soldaten die NA WO2 in Indië waren wilden na thuiskomst liever niet praten over wat er daar gebeurd is. Geen wonder als je je maat met zijn penis in zijn mond vindt. En Wim Lex heeft geprobeerd zijn verontschuldigingen aan te bieden...
Over de annexatie van Papoua door Indonesië hoor je niemand.
Vdejong
@Gerron
Quote:
Over de annexatie van Papoua door Indonesië hoor je niemand.
zelfde geldt voor Israel en de palestijnen
Gerron
Quote Reactie van @Vdejong:


@Gerron zelfde geldt voor Israel en de palestijnen

Daarover hoor je wel degelijk wat. Vreemd genoeg kan ik niet je hele reactie quoten.
Vdejong
@Gerron ik bedoel dat niemand Isreal kwalijk neemt wat ze doen met de palestijnen
arie.j
Quote Reactie van @Vdejong:
@Gerron ik bedoel dat niemand Isreal kwalijk neemt wat ze doen met de palestijnen

Man hou op Israël wordt continu veroordeeld, of lees en hoor je nooit nieuws?
Nou zal er ook wel het nodige mis gaan en mis zijn.
Maar het blijft de enige democratie en rechtstaat in het hele Midden-Oosten.
Al die andere landen daar omheen hebben dictatuur en veel minder vrijheid voor hun burgers.
En zeker voor minderheden en andere godsdiensten dan de Islam.
Over hypocrisie gesproken
+2
Weidezicht
@arie.j als er in de gevangenis onder de gevangenen gestemd wordt over vrijlating voor alle gevangen, en de meerderheid kiest voor vrijlating, is dat dan een democratisch besluit, in de zin van wat wij onder democratie verstaan? Ik heb ff te weinig kennis van het onstaan (al heb ik er meermaals e.e.a over gelezen) van israel, maar toch heb ik er niet helemaal een goed gevoel over hoe dat daar gaat. Ze drijven de palestijnen wel heel makkelijk aan de kant om weer een nederzetting o.i.d. te bouwen. De jood heeft water om de tuin te sproeien, de palestijn dorst.

Heb me ook verwonderd over het feit dat er in de oorlog, althans zo komt het op mij over, eigenlijk zo weinig ophef was, over, in het begin, het op een zijspoor zetten, en later deporteren en vermoorden van zoveel joden. Heb ook verhalen gehoord en gelezen, hoe in die crisisjaren ruim voor de WO2, de veelal rijke joden, hun kapitaal bijna schandalig wisten te vergroten over de rug van door werkloosheid en armoe getroffen nederlanders ( en misschien ook daarbuiten). Die verhalen verklaarden voor mij enigzins in desinterresse in het lot van de joden in het begin van die oorlog. Ook nu zie je wel eens wat van (de ultra orthodoxe ) joden, en wat hun standpunten zijn. Dan zijn het toch eigenlijk ook geen lieverdjes, en vorvolgens laten zij de "gewone" jood vechten in hun leger, en zelf blijven zij buiten schot. Mwah, ik vind daar wel wat van.
Gerron
Quote Reactie van @Weidezicht:


als er in de gevangenis onder de gevangenen gestemd wordt over vrijlating voor alle gevangen, en de meerderheid kiest voor vrijlating, is dat dan een democratisch besluit, in de zin van wat wij onder democratie verstaan?

Als ik dan lees over een groepsverkrachting op straat in India is dat dan democratisch? Dat meisje is waarschijnlijk minderjarig dus heeft niet eens stemrecht...
+1
Gerron
Quote Reactie van @Vdejong:
Israel en de palestijnen

Er was eens een volk waarvan iemand had geschreven dat dat uitverkoren was door een oppermachtig wezen (Laten we dat maar God Of Allah noemen.) en dat ze zo bijzonder waren gaf volgens hun het recht om andere volkeren te vermoorden. Toen kreeg dat volk onderling ruzie en gingen ze elkaar vermoorden. Er was op een gegeven moment een soort van hippiebeweging waarbij een aantal mensen (Laten we ze Johannes en Jezus noemen.) zei van: Dat moorden hoeft toch niet? We kunnen toch vreedzaam leven? Die mensen werden dus ook vermoord.
Deze mentaliteit heerst nog steeds in het Midden Oosten dus je moet je er gewoon niet mee bemoeien. Als je dat wel doet dan krijg je dus aanslagen zoals 911.
+1
Vdejong
@Gerron dus wat je zegt is: beter geen religie?
+2
Gerron
Quote Reactie van @Vdejong:


@Gerron dus wat je zegt is: beter geen religie?

Nee, Er is niks mis met geloven dat er iets machtiger is dan de mens en dat je o.a. daarom respect moet hebben voor hoe je met de natuur om gaat.
Er is wel wat mis als je religie misbruikt om jezelf beter te voelen dan iemand anders die niet dezelfde religie aanhangt.
Vdejong
@Gerron
Quote:
Er is wel wat mis als je religie misbruikt om jezelf beter te voelen dan iemand anders die niet dezelfde religie aanhangt.

Gebeurt toch erg veel in de wereld.
jammermaarhelaas
@Vdejong

Daarom is het niet minder fout.
Vdejong
@jammermaarhelaas precies mijn gedachte
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
Nee, Er is niks mis met geloven dat er iets machtiger is dan de mens en dat je o.a. daarom respect moet hebben voor hoe je met de natuur om gaat.Er is wel wat mis als je religie misbruikt om jezelf beter te voelen dan iemand anders die niet dezelfde religie aanhangt.

In Nederland voelen zich tegenwoordig nogal wat mensen verheven omdat ze niets geloven.
+1
Vdejong
@arie.j nu schiet me, het liedje "Malle Babbe" van Rob de Nijs, opeens te binnen
Twentsch Land
Daar draait het met name om de Gazastrook ..... even verdiepen in de Gazastrook maakt veel duidelijk.

@Vdejong
+2
Taeke Brottner
Dronken die mensen uitzonderlijk veel melk of waarom is dit zo'n veelbesproken onderwerp op een melkveehoudersplatform? 🙃
groeier
Quote Reactie van @Taeke Brottner:
Dronken die mensen uitzonderlijk veel melk

Ja idd, die gasten bespreken ook de landbouwsector, kan je dat stuk hier even plaatsen?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!