Ikwileerlijkezuivel.nl

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Geen interesse gewekt?
grös
@hans1980
Er zijn wel wat kleine melkfabrieken, die kunnen zoiets lokaal toch ook zo oppakken. Een boerderijwinkel verkoopt ook meer dan alleen zuivel, vlees, groenten, aardappels.
+1
grös
Tja, hier binnen 5km staan 3 melktaps, binnen 25km 3 melkfabrieken. Lely heeft ook nog wel een mini-melkfabriek, bedrijven als Amazon hebben ook hele plannen voor eten bestellingen. Je moet wel iets unieks hebben en niet de zoveelste startup zijn.
cjw73
@grös de meeste melktaps zijn hier alweer verleden tijd.
grös
@cjw73
Ook niks voor mij, zo'n ding kost een vermogen en je moet al bij een grote plaats zitten, en iemand hebben die het leuk vind ding te onderhouden enz. En als je een keer probleem met de melkkwaliteit hebt (heeft iedereen natuurlijk nooooit), ga je dan gewoon verkopen of is ie dan tijdelijk leeg hoe leg je dat uit?
Van-Epscheuten
@grös bij welke kwaliteits problemen zou je niet meer kunnen verkopen vraag ik me af? Enige wat misschien op te merken valt is mss te hoge zuurtegraad vet? Daarnaast denk ik dat een een kwaliteits probleem altijd pas opmerkt, als je de tankuitslag binnen hebt, en dan hebt de consument het al opgedronken..
grös
@Van-Epscheuten
Ja precies, maar ik heb wel eens gehad dat de reinigingspomp van de tank zonder schoepen draaide, dan heb je in een keer een torenhoog kiemgetal, ga je dan gewoon door met verkopen of zet je hem even een paar dagen uit ?
Van-Epscheuten
@grös Hmm, dat lijkt me inderdaad wel een beetje een lastig punt, een teveel kiemen is voor de gezondheid niet zo best denk ik. Misschien dan toch ff een paar ketels melk van de buurman erin
+1
mlkvhoudr
@cjw73 hier zitten we op t moment in de gouden handel van kalebas, courgette en komkommer, als je ziet hoe "hard" je je best moet doen om die kwijt te raken, terwijl hier bakken met fietsers en wandelaars voorbij komen begin ik voorlopig niet aan zo n a sexy RVS kast aan de weg, dan moet je echt praktisch tegen een kern aanzitten wil dat uit kunnen vermoed ik
komelker 2
@mlkvhoudr Komt de slechte handel niet van dat mensen tegenwoordig geen contant geld meer bij hun hebben.
weurding
@komelker 2 pontje over de maas.... zijn fietsers terug gegaan om die reden😄
mlkvhoudr
@komelker 2 die hebben we ook wel waargenomen inderdaad dat ze geen geld in portomonee hadden
+1
weurding
@mlkvhoudr kameraad van me gaat 3 week naar Ommen, zal hem even tippen
mlkvhoudr
@weurding online heeft de jeugd nog wel leuke handel gehad maar als ze t van de weg verkoop hadden moeten hebben oversteeg de kosten de marge
+1
cjw73
@mlkvhoudr maat van mij heeft een melktap en woont een dorp verder maar is gestopt kon niet uit.
+2
cjw73
@mlkvhoudr wij hadden pups, dat schiet qua verkoop veel sneller op.
mlkvhoudr
@cjw73 die zul je ook wel niet aan de weg gelegd hebben toch 😉
Hofje
@grös wij verkopen verse warme melk, zou niet meer zonder willen. Zitten nu op 50000 kg /jaar best wel grote stad naast ons . Het kan dus wel☺
grös
@Hofje
Dat zijn serieuze aantallen, dat halen ze hier op het Drentse platteland nooit.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0