Veganisten bedreigen de aarde.

Dieren geven de mens voeding en vooral eiwitten.
Hoeveel plantaardige eiwitten zitten er wel al in vegetarische voeding, waarvoor oerwouden gekapt worden.
Dieren maken door hun spijsvertering van restproducten ( o.a. sojaschroot) en ongeschikte producten zoals gras, onschatbare producten voor de mens.
De vegetarische mens zal ook al zoveel supplementen moeten slikken, waarbij kunstmest gebruik voor de plant verbleekt.

Deel dit topic

Reacties

+3
Bekkink
Stuur een column naar de telegraaf zou ik zeggen...
Kringloper
Kunstmest zullen ze veel nodig hebben, waar ze natuurlijk zwaar op tegen zijn!
Zonder dierlijke mest en kunstmest groeit er weinig.
+1
Leo,s vriend
@Kringloper Dat is idd net wat ze niet snappen, je hebt de kringloop plant dier nodig.
Helaas mist de schakel humane ontlasting in de keten, dat is verlies, maar ik gun de veganisten hun groente opgekweekt met mensenontlasting vol antibiotica en hormonen.
Van-Epscheuten
@Leo,s vriend wat zou het gevolg wezen van het verlies in de vorm van menselijke ontlasting? Loopt het hele systeem hierdoor klem over een x aantal jaar? Fosfaat kunstmest is eindig. Hoe zouden we deze kringloop sluitend kunnen krijgen?
Leo,s vriend
@Van-Epscheuten Goeie vraag, ook stikstofkunstmest is eindig als je het mij vraagt(tenminste op de huidige manier van produceren.)
Van-Epscheuten
@Leo,s vriend stikstofkunstmest kan denk ik eenvoudiger duurzaam geproduceerd worden dmv gebruik van groene stroom, al is dat momenteel inderdaad nog niet het geval. Yara is 1 van de grootste gasgebruikers van Nederland. Maar hoe gaan we fosfaat terugwinnen uit het riool, zonder er schadelijke gevolgen van de ondervinden..
boer.
@Van-Epscheuten ook Vega importeren soja en de mest blijft in ons land. Iets waar ze ons de mond mee willen snoeren
+1
Frans1
@Leo,s vriend die kant willen de veganisten ook op, de menselijke ontlasting weer gebruiken in de teelt
+3
weurding
@Frans1 zal een stevig gewas suikermais geven met het viagragebruik in nederland🌽
Frans1
@weurding 🤣🤣 stormbestendig💪
bio boer
@Frans1 vroeger gebeurde dat nog en kregen mensen wormen
+2
de jonge
@Leo,s vriend laat die menselijke ontlasting inderdaad maar voor vegaproducten gebruikt gaan worden... neem aan dat dan vanzelf de voortplanting van dat soort mensen stopt
+1
Grasbaal
Waar moeten onze baby's van groeien, ook een pillen dieet:

Quote:
Zwanger en vegan? Verloskundigen, gynaecologen en diëtisten kunnen deze vrouwen tijdens hun zwangerschap geen goed voedingsadvies geven. Dat blijkt uit onderzoek van het Maastricht UMC. Ze weten niet genoeg over het onderwerp, terwijl er wel steeds meer veganisten zijn in ons land. En goede voeding is van groot belang voor het kindje.

rtlnieuws.nl/editienl/artikel/…

(klik om te vergroten)

Huilende hongerige baby
hans1980
@Grasbaal klopt aminozuren uit dierlijk eiwit en vitaminen mineralen niet zomaar te vervangen
Achso
@hans1980 ja zoiets als compensatory growth. Giga problemen als ze opgroeien
Jannus
Quote Reactie van @Achso:
Giga problemen als ze opgroeien

Ze hebben totaal geen empathisch vermogen en gevoelens naar de mede mens toe alleen maar het eigen ego versus de rest en totaal geen eigen verantwoordelijkheids gevoel
cs-agrar
Quote Reactie van @Grasbaal:
baby's van groeien

en dan ook nog slechte biest natuurlijk... de gezondheidskosten van BV NL stijgen weer..
+2
de Tank
Er is dus geen reden om je druk te maken om veganisten. Er zullen altijd mensen zijn die tegen dierhouderij zijn, verdwijnen doet ie niet. De wal keert het schip. Het gebeurt alleen altijd later dan wenselijk zou zijn. Dat kun je beter accepteren anders wordt het leven zo zuur.
grös
@de Tank
Er zijn wat mensen met veel geld en dus macht, bijvoorbeeld Bill Gates en zijn stichting die samen met Monsanto nu al een groot deel van de 3e wereld aan de GMO gewassen en pesticiden heeft gebracht, of de NL stichting Cordaid die Afrikaanse boeren aan hybride zaden brengt, van F1 hybriden kun je geen goed zaaigoed oogsten en die moeten ze dus ieder jaar maar weer bij een Hollandse firma kopen, verdienmodel. Maar die Gates wil dus dat het hele westen plantaardig gaat eten, behalve hijzelf. En zijn eigen 100.000 hectare, daar staan vooral aardappelen voor MacDonalds.. Groeien natuurlijk op duurzame kunstmest ofzoiets, er is trouwens, zonder dieren, en zou men alles hergebruiken, ongeveer genoeg compost voor 2% van de landbouwproductie.
de Tank
@grös Dat zeg ik, niet druk om maken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0