Friesche vlag wappert lekker in oenkerk en bartlehiem

op het te koop staande complex van de friesche praktijkschool vandaag de 7e veekeuring fryslan onder voorzitterschap van Willem Dotinga CRV man, die zich kon verheugen op ruime belangstelling van inzenders ,familie en bekenden.
Zoal gebruikelijk werd gestart met de vaarzen waar Golden Oaks Alexander dochter hbc Alexander Daydream een mooi kakelvers vaarsje van Schep Zandhuizen de eerste rubriek won ('s middags waren er ook nog een paar hele mooie Alexanderkalveren in de beste kalverrubrieken) dan vervolgens 1A een Goldwyn, eenDanillo en Duplex : Wiersma 5100 een mooibonte best geuierde vaars van Tiede Grytsen Frits en Mark van der Ploeg uit Wergea, die kampioene werd met als reserve Hemrik Holstein Oslo 29 een fraaie Goldwyn van De Haan uit HemrikBij de middenklasse met overmacht op kop R Adema 816 een best gekofferde en fraai geuierde Mr Sam van vd Ploeg vn met de zeer korrekte PS Classicdochter ZO Harmke 319 van Dolstra uit Oosterstreek als reseve Bij de oudste rubrieken was het Talentdochter Foekje112 van Talsma uit Wegea een mooie zwarte goed geuierde vedette met als reserve Hiltje 357 van Ronnie Altenburg Koufurderrige;
overall kampoene R Adema 816 van van der Ploeg vn; jammer dat ze zaterdag niet in den Bosch is.
Dan de kollekties weer een Wergeaster feestje op kop Van Der Ploeg vn met een fraaie bonte best geuierde kollektie en resepve Talsma vndie zowel qua macht als klasse in de van der Ploeg formatie zn meerdere moest erkennen
Jan van der Wal Bartlehiem was op de keuring met twee kalveren eigenlijk wou ik niet te veel daarover berichten dat doet veeteelt immers ook niet welnu t ene kalf is een kleindochter van de moeder van Madisonkampioene APPL:E, weer zuster van oa Jotan en Acme via een Goldwyndochter Khw Goldwyn-Aiko ET van vader Reaslty, ze was 1A in haar rubriek en derde op tal bij t kampioenschap een mooi zwart beest, met interessante pedigree en genomics, waarvoor veel belangstelling is Dit dure kalf heeft Jan niet gekregen; in de komende jaren zal blijken of de kwaliteit prijs verhouding klopten ?!; .
De jonge veehouder Schalk uit Groningen heeft Jan zn melkveestapel overgenomen en heeft nabesteld dat zijn goede tekens, Jan krijgt het wat rustiger nu heeft nog wel een stal vol jongvee met zeer interessante afstammingenen uiteraard de zwartblessen de pauwen de kippen dalmatier hond de katten konijnen etc..
kars fielmich


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 21/10/2011 09:41 door noordhollander.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Geen successen voor Jan vdWal??
anonymous_131
Co Scholten Schreef:
-------------------------------------------------------
> Geen successen voor Jan vdWal??

ze hadden hier niet een rubriek met pinken van 1.06 jaar en ouderdie nog niet gekalft haddenanders had hij wel meegedaan om deze prijzen .
hypotheekboer
het Goldwyn kalf van Jan was reeds reservekampioen in Wouterswoude, hier een link naar de foto's(met medewerking van heidehipper)
Wimsumar
noordhollander Schreef:
-------------------------------------------------------
>de friesche
> praktijkschool

Beste Noordhollander: Zover lopen we hier niet achter op de beschaving dat de taalspelling nog oud-Hollands is.
anonymous_42
Dan klopt in ieder geval de titel ook niet want het is toch echt:
Grasbaal
Dus Jan melk niet meer. Hier uit mijn videoarchief een reportagetoen Jan zijn melkkoeien nog wel had:

http://www.vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=30908046&server=vimeo.com&fullscreen=1
anonymous_15
Alle goeie boeren heten jan en hebben 12 koeien (en een hoop lol in het leven)
pieta
jan is hobbyboer Schreef:
-------------------------------------------------------
> Alle goeie boeren heten jan en hebben 12 koeien
> (en een hoop lol in het leven)

Zoals Jan van Weperen, die heeft ook wel twaalf koeien (en meer).
valtradriver
Hoe is't afgelopen met de nieuwe rubriek "Andere rassen" ?
anonymous_8
Ja ik ben ook wel benieuwd wie bij de waterbuffels met de kampioenstitel naar huis mocht...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , kippen , kalveren , konijnen , jongvee , crv , hond , holstein , danillo , veekeuring , friesche vlag , melkveestapel en genomics geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
10