Speciaal voor Wim

Zojuist op het journaal: De Duitse export groeit als kool vooral omdat er veel geld wordt gestoken in jawel INNOVATIE. Deze nieuw ontwikkelde producten worden door de hele wereld gevraagd, waar de vrraag in de EU wat achterblijft, stijgt de vraag in Azie.

Deel dit topic

Reacties

anonymous_42
Ook bij DMK ?
Cornelis
Men sprak over heel Duitsland, als er dus bedrijven zijn die niks doen gaat het de anderen nog beter.
anonymous_80
Komt die hogere omzet misschien door de hogere kaasprijzen?
Wimsumar
Beste Cornelis: Dat zeg ik toch: Afschaffen die miljoenenverslindende Research & Devellopement-afdeling (produktontwikkeling) bij Friesland-Campina!
Zelf de Duitsers overtroevende F.C. R & D.!
duitser
Och Wim het was toch al bekend; Deutschland úber alles!!!!
Wimsumar
Beste Duitser:

P.S.: We kopiëren het graag.
Karsjen Tamminga
Wil jij nu ook al gaan stelen WIM van die duisters

We moeten gewoon een paar goeie en sterke merken hebben ,om als de melkprijs dan een beetje meer te ontvangen denk ik
En dat mag beste wat kosten Cornelis
Niet bij de hoogste zitten gau melkprijs geeft niet maar is jammer
Maar bij de laagsten zitten moet eigenlijk niet
duitser
mtstamminga Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wil jij nu ook al gaan stelen WIM van die
> duisters

Als julie maar van onze fietsen afblijven.
Farmer_
Hebben we een signalement van de TOT.
cs-agrar


jazeker, deze!
Wimsumar
mtstamminga Schreef:
-------------------------------------------------------
> Wil jij nu ook al gaan stelen WIM van die
> duisters

Beste MtsTamminga: Kijk dat ziet u verkeerd. Kopiëren is legaal.

N.B.: Wat wel stelen is, dat is het ''uit de pap vissen van de krenten'' op de zuivelmarkt in Afrikaanse en Aziatische landen. Het komt de locale producenten aldaar toe!
anonymous_65
En dus moet DOC zich als de sodemieter aansluiten bij DMK want die doen veel aan productinnovatie???
duitser
Ja! En het gebeurt toch!!
Cornelis
Het gaat niet alleen over zuivel......................................
Farmer_
Meer techniek, Siemens enz.
gezienus
Cornelis Schreef:
-------------------------------------------------------
> Het gaat niet alleen over
> zuivel......................................

ja het boomt hier

cornelis een ideeom te opperen bij jouw club


cs-agrar
Knappe foto van je vrouw Gezienus! Herkende haar direct!
alhambra1925
-------------------------------------------------------
> En dus moet DOC zich als de sodemieter aansluiten
> bij DMK want die doen veel aan productinnovatie???

Het gaat over veel meer. Het gaat over macht, prestige en vooral natuurlijk een goede melkprijs voor de leden.
De schuldvraag blijkt alleen maar destructief en is daardoor niet te beantwoorden. Niemand wil DOC laten klappen, en de volstrekte onmacht om een sprong naar vernieuwing te maken komt voort uit een onevenwichtige machtsstructuur.
De conclusie: Niemand wil breken, maar dat gaat wel gebeuren <zie quote Duitser>. Dan is er maar één antwoord: Een nieuwe onderneming die geen van de betrokkenen zelf kan vormgeven.
noordhollander
laten we ons even tot veefokkerij beperken: de holsteinpioniers dr martin van versuchsgut hulsenberg en dr gustav wilke van osnabruck met in de slipstream dr gunther rath van masterrind voorheen r.p.n.(pabst ideal),karl
wittenberg hundersen(rex) etc. ontdenkten de holsteinfriesianfokkerij; nederland , die zelf hofleverancier was in duitsland met o.a. willy's keimpea;ex 82 marijker, emyl (33) en tal van andere grootheden deels geleverd door internationale vee exportmij uit hoorn en deels door de firma dekker uit axel,
de laatste maakte een hinkstapsprong door een eigen vestiging te openen in de usa francois dekker ging daar wonen en vee export beeindigde zijn aktiviteiten; de semexcontracten, die in de kast lagen gingen naar pon, die ze er zelf notabene op een studiereis mee naar toe namen. maar nee nederland moest en zou geen gebruik van de duitse kennis maken maar had eigen koeien op emtran en bepaalde onder aanvoering van jacob chardon, gesteund door de bestuurders zijn eigen haast doodlopende pad.in veeteelt las ik dat van noort denkt dat wij de source voor red holstein zijn; hij had naar de keuring in lausanne moeten gaan dan was hij wellicht ontwaakt uit zn classicdromerij.
nee we hadden duitse stieren zoals bonatus gewoon moeten gebruiken denk ik ipv adams bros cokney pilot, die massaal door pieter scheer werd ingevoerd en andere wegwerpstieren. ook de overheersende duitse garde op de exterieurkeuringen werd nauwelijks benut stieren als belt e.a werden niet gebruikt want ze kwamen uit duitsland immers!
het levende bewijs daarvan kan iedere fokstudieclub zien op hoeve nieuw vredebest in vuren, waar een grote veestapel in een prachtig gebouw wordt gemolken; de kantoren boven de stal hebben rechtstreeks uitzicht op de stallen gevuld met nazaten van o.a. oud nrm vedette lady mary a 93, die middels haar zoons daar veel invloed heeft gekregen; maar waar ook duplex, bos iron, durhamzoon uit raven markwell durham rhyme en anderen mooie nazaten hebben.
schoppenboer
De import van genetica uit USA is een grote zegen geweest voor Nederland. Je vergeet Superstar, Bill, Tops,Lord Lilly, Labelle ed te noemen (rijtje is een stuk groter).
Je wilt zelf volgens mij een veer in de reet hebben omdat je zeer loyaal aan van Willigen bent. Wat is/was jouw rol daar in als ik vragen mag? Rondlopen in De Steeg met een dikke sigaar alleen is een beetje triest.
Farmer_
Als ze wat meer stieren vanDld hadden gebruikt hadden ze in NLmeer frame/body gehad, dat hebben de Duitse Holsteins wel, wat erg belangrijk is, qua hoogte doen ze niet veel onder voor de Canadese Holsteins.
schoppenboer
Als je vaarzen af laat kalven op ruim 2,5 jaar dan krijg je een ander soort koe. Ik melk ze liever met 1.10-1.11
duitser
We hebben beide in de stal, zowel Nederlandse als Duitse vaarzen. Aan het voerhek kun je het verschil bij de meesten duidelijk zien. Ook bij dezelfde leeftijdscategorie zijn de Duitse vaarzen zwaarder, en de Nederlandse meer melktypisch.

Geldt ook voor de mensen.......
goldensun
Schoppenboer Schreef:
-------------------------------------------------------
> De import van genetica uit USA is een grote zegen
> geweest voor Nederland. Je vergeet Superstar,
> Bill, Tops,Lord Lilly, Labelle ed te noemen
> (rijtje is een stuk groter).
> Je wilt zelf volgens mij een veer in de reet
> hebben omdat je zeer loyaal aan van Willigen bent.
> Wat is/was jouw rol daar in als ik vragen mag?
> Rondlopen in De Steeg met een dikke sigaar alleen
> is een beetje triest.

Een veer in zijn reet? volgens mij zit hij er tot zijn middel in bij van Willigen. Ze hebben een prachtige stal daar niet van maar die hebben ze niet verdiend met die in mijn ogen helemaal geen bijzondere koeien maar met projectontwikkelaar te zijn.
anonymous_223
je heb er een nachtje voor door moeten typen Kars maar je mag nu weer een keer op de koffie komen aan de kooiweg, misschien als je een beetje aardig bent mag je ook nog wel een dagje mee jagen met je idool!
alhambra1925
-------------------------------------------------------

> misschien als je een beetje aardig
> bent mag je ook nog wel een dagje mee jagen met je
> idool!

Ja om ons even NIET te beperken tot de fokkerij ik zie de Wehrmacht bij wijze van spreken nog wel eens bij Wallstreet en omstreken marcheren om te laten zien dat het ook zo kan, verdraaid geen overbodige luxe in een wegwerp annex graaicultuur..
t de wolff
Vandaag in de Leeuwarder Courant: op de Grüne Woche,
NZO-directeur De Groot erkende dat vooral de zuivelsector ook een beetje in eigen boezem moet steken. Zuivelbedrijven hebben de afgelopen jaren tal van tussendoortjes (Breaker) en producten met allerhande gezondheidsclaims (Vifit, Optimel) op de markt gebracht. De promotie van het gewone glas melk is wat ondergesneeuwd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's innovatie , export , azie en europese unie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
1