Weidevogelkuikens lopen vast in kruidenrijk gras

Goed beheer is belangrijk om kruidenrijk grasland succesvol te laten zijn voor weidevogelbeheer. Maar het gewas is vaak te dicht voor de weidevogelkuikens om zich goed te kunnen verplaatsen. Daarom is verschraling nodig, blijkt uit het project 'Koeien en Kruiden'.

Deel dit topic Weidevogelkuikens lopen vast in kruidenrijk gras (nieuweoogst.nl)

Goed beheer is belangrijk om kruidenrijk grasland succesvol te laten zijn voor weidevogelbeheer. Maar het gewas is vaak te dicht voor de weidevogelkuikens om zich goed te kunnen verplaatsen. Daarom is verschraling nodig, blijkt uit het project 'Koeien en Kruiden'.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

Vdejong
Complot!
+2
Frans Z.
Tis niet goed of het deugd niet.
+2
Nevergiveup
Eerst moet je kruidenrijk zaaien , en dan verschralen zodat er niks nuttigs meer groeit. Dat de boer vast loopt telt niet , aso beleid heet dat !
+1
Noorderling
Wil men vlinderbloemigen, komt men er achter dat ze het stikstofleverend vermogen verhogen...
Wat is het volgende, verplicht 2jaar mais na 3 jaar gras op weidevogelpercelen?
+4
Natuurorganisaties maken er zelf een potje van met hun ‘natuurlijke graslanden’ (Oostvaarderse plassen). Ze moeten eerst maar eens laten zien dat ze daar succesvol de weidevogelpopulatie terug kunnen krijgen, aangezien die daar met 90-100% is achteruitgegaan de afgelopen 20 jaar.
sloek
Tja, gewoon op tijd maaien....
Dwers.
Niet te veel verschralen, dan telt dat land straks niet meer mee voor mestplaatsing, dan is het snel voorbij met agrarisch natuurbeheer.
Jaap40
@Dwers. Grond van 70K in Nederland van verschralen 😇😇 wie doet dit dan... mag de vergoeding wel erg royaal zijn.
Kars
@Dwers. hier is zon druiloor wormen aant tellen op natuurland wat moet verschralen en er langs loopt vee op natuurland. Jaja, daar waar geen mest op mag zitten zo maar weinig wormen. Ja gvd daar had ik geen druiloor voor nodig die dat onderzocht.
crisis
Quote Reactie van @Kars:
daar had ik geen druiloor voor nodig die dat onderzocht

Die druiloor is juist wel nodig. Beleid wordt gemaakt op basis van rapporten van gevestigde instituten. Deze druiloor schrijft een dik en duur rapport. Daarin staat dat een zekere vorm van bemesting nodig is om wormen te houden. Er is vervolgonderzoek nodig over de hoogte van de bemesting. Zo heeft hij weer twee jaar werk geregeld. Toch helpt dit rapport de landbouw om aan te tonen dat ook de natuur niet zonder voedselrijke bemesting kan. Bied de druiloor koffie aan. Hij verdient de koffie zo terug.
T60401
@crisis zouden de oogjes dan toch heel langzaam open gaan. foodagribusiness.nl/zorgen-over-kwaliteit-duits-gr…
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @T60401:
zouden de oogjes dan toch heel langzaam open gaan.

Nee. Als je praat over stikstofefficiëntere graanrassen, heb je nog steeds geen idee waar je over praat. En geen benul van de werking van meststoffen.
Kars
@crisis en wie zegt dat ze de uitkomsten ook eerlijk gebruiken? Effe resultaten omwisselen en zeggen ik heb er geen herinnering aan.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!