Milieudefensie mikt ook op zuivel- en vleessector

Na de gewonnen klimaatzaak tegen Shell wil Milieudefensie ook de zuivel- en vleessector aanpakken.

Speerpunt daarin zijn VanDrie, Vion en FrieslandCampina. Brieven om deze bedrijven aan te sporen meer te doen aan klimaatbeleid, liggen bij wijze van spreken klaar, bevestigt woordvoerder Peer de Rijk. De drie zouden samen met de zuivel- en vleesketen waarvan zij het eindpunt zijn, anderhalf keer zoveel CO2 uitstoten als TataSteel, een van de grootste uitstoters in Nederland.
Milieudefensie mikt ook op zuivel- en vleessector

Bronen

Reeks van zaken tegen CO2-vervuilers in de maak
ad.nl
Milieudefensie mikt ook op zuivel- en vleessector
boerderij.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

Spuit11
Door zulke kolder te roepen kan de agrarische sector deze jongens beter aanklagen voor smaad
+6
jan.1
Het lijkt erop dat de niet gekozen natuurorganisaties het bestuur gaan over nemen in dit land,ik vraag me af wanneer de politiek ingrijpt en hoe..
+5
Kringloper
@jan.1
Politiek gaat echt niet ingrijpen, die sponsord al die milieu clubs. Den Haag wil van de boeren af, en laat milieudefensie het vuilewerk doen!
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Kringloper:
laat milieudefensie het vuilewerk doen!

Daarom denk ik ook dat men bewust (onhaalbare) doelen wettelijk vastlegt. Dan is het voor de milieumaffia prijsschieten. Het is helemaal niet nodig om alles tot ver achter de komma vast te leggen.
+6
slagroomvla
Quote Reactie van @jan.1:
Het lijkt erop dat de niet gekozen natuurorganisaties het bestuur gaan over nemen in dit land,

Beter het nieuws volgen, jou eigen Sjaak van der Tak is deze week zijn eigen offerfeest begonnen met alle bedrijven rondom N2000 gebieden. Misschien is het mij ontgaan dat ze inmiddels bij de milieumaffia horen, maar bij het kampioenschap smerige spelletjes doet LTO zeker mee voor een medaille...
+2
Melkweb
@jan.1 Goh het lijkt/leek de FDF of Agrifacts wel. Een niet gekozen organisatie die rechtzaken aanspant die namens een deel of helemaal voor de boeren spreekt. Buiten de inhoud om, wat is het verschil?
sorry
@Melkweb heeft de rest van maatschappij geen last van
+6
duitser
Trek eerst alle uitkeringen van dat volk eens in.
+1
bio boer
Schijn baar is co2 co2 de oorsprong maakt niets uit korte of lange kringloop de uit stoot over heel jaar is bijna niets als je ook kijkt naar wat veevoer aan co2 heeft gebonden
+2
de Tank
1.5 x zoveel als Tata? Tata weg, reductie van 40 %. Gerekend per m2 landoppervlak is uitstoot veehouderij peanuts tov Tata. Wat een flauwekul vergelijking weer.
sorry
De reacties bij de ad maken ze dr eigen niet zo populair
+1
Dwers.
Ik heb al een mooie co2 referentie op gebouwd per kg melk, nu nog wat intensiever worden, zal het wel dalen
+4
Marco de 1ste
Peer de Rijk waar kennen we die van? Oja krakers vrienden van Volkert vd Graaf en Wijnand Duijvendak. van RaRa De milieu maffia met lijntjes naar Groenlinks (Mirjam de Rijk,zus) en zogenaamde ngo's als Wakkerdier varkensinnood stichting natuur en Milieu(nl.wikipedia.org/wiki/Mirjam_de_Rijk/)
geschiedenis-winkel.nl/p/eco-nostra/
Detukkeroettwente
Mooi man laat maar gebeuren .
+2
robbies
Ik maak me geen zorgen. De Kringloopwijzer zal ons wel redden
+3
Zwarecross
@robbies ik stel voor het uitademen van CO2 te belasten
Tientje per teug
Vario512
De methaanuitstoot van koeien zorgt niet voor een toename van het CO2-gehalte in de lucht.

De CO2-uitstoot vanuit fossiele brandstoffen zorgt wel voor een toename van het CO2-gehalte in de lucht.

Dit is een belangrijk verschil tussen koeien en fossiele brandstoffen. We hebben het gelijk aan onze zijde, nu moeten we alleen ook nog gelijk krijgen.
Noorderling
Quote Reactie van @Vario512:
schil tussen koeien en fossiele brandstoffen. We hebben het gelijk aan onze zijde, nu moeten we alleen ook nog gelijk krijgen.

En hoe wordt stikstofkunstmest geproduceerd?
Hoeveel kunstmest is er gebruikt voor het telen van je gras, mais en krachtvoer?
Hoe is de krachtvoer bewerkt, hoe is het voer geoogst.
Gaat hier alleen al een liter diesel door per 100 kg melk. Als je rekent moet je alles ook meenemen anders wijst zon milieuclub je er wel op.
Vario512
Daar heb je gelijk in. Maar die dingen kun je nog een keer oplossen door groene energie.

De methaanuitstoot van een koe zal er altijd zijn. Die is niet op te lossen, hoog uit een beetje te verminderen. De methaanuitstoot zorgt niet voor een toename van het CO2-gehalte in de atmosfeer. Als we dit verhaal niet onderuit kunnen halen, dan is het exit veehouderij.
+1
Detukkeroettwente
@Vario512 Zonder CO2 is er geen leven mogelijk, en NOX en NH3 zijn totaal verschillende stoffen , ajuus !!!
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!