Melkrobotspecialist: 'Liefst wil ik af van fixatie op aantal melkingen'

Edwin Berg werkt als kernspecialist melkrobots bij Agrifirm. Wat hem betreft, fixeren veel melkveehouders en leveranciers zich te vaak en te veel op het aantal melkingen per robot. 'Het liefst wil ik van dit getal af.'

Deel dit topic

Reacties

+2
Mooiproater
Dom verhaal, je moet koeien zo weinig mogelijk remmen in hun gedrag. Ik spreek uit ervaring: 3,3 melkingen per dag gemiddeld productie 37 liter. 50 koetjes per robot. Robot 25 procent vrije tijd. Weinig werk voor de boer, goede gezondheid koeien. Maar ik ken het wel bij de voormannen, het moet altijd anders!
dorpsrandhoeve
@Mooiproater Aan de andere kant, zegt hij ook maximaal 4. Dat is natuurlijk ook flink. Wat ik belangrijk vond, dat er regelmaat was. Die hoogproductieven liepen wel 4 keer, daar zit nooit het probleem. Als ze tegen de droogstand maar regelmatig om de 12 uur lopen. Dat was in mijn ogen altijd veel belangrijker om gezeik te voorkomen.
Frits1
Hier 65 koeien, 2,7 melkingen per dag 36,3 liter en 13,4% vrije tijd. Loopt als een trein!
Halen ongeveer 4a5 kilo drogestof zelf uit het land.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0