Eerst sparen en dan pas investeren

Eerst winst maken en sparen en dan pas investeren in het bedrijf(video/podcast)


Merijntje uit Halsteren las in de krant dat in 2023 nieuwe Europese regels van kracht kunnen worden die het lenen van geld bij Banken bijna onmogelijk maken.

Tot nu toe geld bij het aanvragen van een lening de waarde van het boerenbedrijf zwaar mee. Min of meer als onderpand wanneer niet aan de aflossingsverplichtingen zou kunnen worden voldaan.

Bij eventuele nieuwe regels moet de winstgevendheid van een boerenbedrijf de norm worden. Met behulp van die winst kan dan aan de aflossing - en rente verplichtingen worden voldaan.

Merijntje denkt dat iedere boer beter weet dan wie ook hoe die winst of verliescijfers sterk kunnen schommelen. Er kunnen zelfs jaren achtereen met een verlies worden afgesloten. Dan blijft er weinig ruimte om nog te investeren in een betere bedrijfsvoering.

Merijntje vreest dat we op deze manier terug gaan naar de situatie zoals we die in het verre verleden hadden “Eerst sparen en dan pas uitgeven”

Dat zal voor de betreffende ondernemers heel veel geduld vergen maar ze vermijden er wel mee dat ze zich diep in de “schulden” storten.

Bron

Deel dit topic

Reacties

Vdejong
Van elke ton €500 rente plus belasting betalen omdat je spaart.
MTSTAMMINGA
Laten we de gek er maar mee hebben Wat niets waard is kun je niets mee geld geld !!!!

Met geld doe je wonderen heb je het niet in het donderen !! zeiden wij vroeger en denken het nu

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0