Milcobel wijst opzeggers de deur

Milcobel wijst bij besluit van 3 april alle opzeggingen tussen 5 april en 1 juli bij van de hand. Dit is in een aangetekend schrijven aan alle 2470 leden bekend gemaakt. Feitelijk komt het erop neer dat niemand weg kan vóór 1 april 2022, zo wordt verder in het schrijven gemeld. Dit heeft te maken met opzegtermijnen en procedures.

Deel dit topic Milcobel wijst opzeggers de deur (boerderij.nl)

Milcobel wijst bij besluit van 3 april alle opzeggingen tussen 5 april en 1 juli bij van de hand.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+3
weurding
Als je wil stoppen lever je geen melk meer, wat wil men er aan doen
+2
wotan2
@weurding als je verhuizen wil van afnemer heb je wel een probleem.
cjw73
@wotan2 Dat probleem hebben wij in der tijd ook gehad bij doc. Toen waren er al veel vertrokken richting aware en begonnen ze in eens ook moeilijk te doen en werd de opzegtermijn verlengd.
robotslaper
@weurding proces krijg je dan.
weurding
@robotslaper als je naar een andere afnemer wil misschien wel, maar niet kunnen stoppen zou toch wrang zijn. Vooral bij overmacht. Dat ze je ledenkapitaal oid bevriezen kan ik inkomen, maar verder?
+1
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
Als je wil stoppen lever je geen melk meer, wat wil men er aan doen

Goed lezen, je lidmaatschap mag je niet opzeggen.
En daarin staat normaliter bij een coöperatie dat je al de melk die je produceert moet leveren, behalve eigen gebruik. En voor een gedeelte kaas maken of zelfzuivelen heb je schriftelijke toestemming nodig.
Nou , als je stopt voldoe je nog steeds aan de lidmaatschap voorwaarden.
'
weurding
@arie.j nou, het was anders geen probleem hier te stoppen, was ook overmacht, en wat dat lezen betreft, niet iedereen kan boerderij artikelen lezen vandaar mijn vraag
sorry
De rode bakjes moeten wel gevuld worden..
+1
dewittemotor
Dit geeft alleen maar aan dat de macht van de grote melkfabrieken (en vooral coöperaties ) veel te groot geworden is. Ze hoeven ook compleet niet te presteren. Altijd zijn de leden de sluitpost.

Als die melkcooperaties zijn gewoon ambtenarenfabrieken.

Op naar nog 20 jaar met melkprijzen onder de 40 cent
hoest
Ze hanteren een opzegtermijn van een jaar dat is toch niet zo raar?
KOC1981
@hoest neen, je kan niet opzeggen, en dat is wel raar. blijkbaar hadden zij hier een soort van noodvoorziening voor in de statuten staan, en hebben ze die nu dus uit de kast getrokken.
hoest
@KOC1981 dat is wél heel apart ja, lijkt mij sterk dat dat juridisch mag
+1
casev
Vertrouwen komt te voet, en gaat te paard (en in dit geval misschien nog wel sneller ook....). Ze mogen bij microbel wel dankbaar zijn voor dat corona, want de ledenbijeenkomsten hadden inmiddels echt niet meer zo gezellig geweest...
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!