Honderden miljoenen aan subsidies voor veeboeren leverden geen enkel milieueffect op

Subsidies om milieuvriendelijker te boeren hebben de stikstofuitstoot van veebedrijven tijdens de kabinetten-Rutte niet doen afnemen. Verdere krimp van de veestapel lijkt onvermijdelijk. Wie vertelt het de boeren?

Deel dit topic

Reacties

+8
weurding
Tje, alle giften aan gelukszoekers heeft de economie ook niet geholpen, wie verteld het de regering?
+1
Kringloper
@weurding
Sjonge sjonge, ga je nou lopen zeuren over die schamele 400 miljard die dat tot nog toe gekost heeft😉
weurding
@Kringloper peanuts...😏
+3
weurding
@Kringloper vanavond discovery auswitsch untold, gaat over jaren 30 dat leerlingen opgezet werden tegen het joodse volk, ; de vergiftigde paddestoel, wil niet in voetsporen kemp treden maar is het nu niet net zo dat scholen alles wat boeren doen bekritiseren?
Kringloper
@weurding
Het is een rare wereld vandaag de dag.
+1
overstekend wild
@weurding miljarden kostende subsidies voor KLM Schiphol levert geen enkele milieuwinst op
+1
Jan-T
Tja, wie heeft de moed om te zeggen dat we straks geen 20 miljoen Nederlanders meer kunnen voeden.
het is nu nog een ver van mijn bed show.
Maar wie gaat dat vertellen of wachten ze op hamster dagen.
+4
buorman
@Jan-T Dat moet je niet vertellen, gewoon een paar dagen niet leveren is veel duidelijker
Melkweb
@Jan-T hoeft ook niet. Even Googlen en je komt tot andere gedachten. De vraag moet meer zijn willen we dat de meeste voedsel VANAF eigen bodem komt ja of nee. Dat wij dat willen is wel duidelijk, de consument kijkt alleen naar de beschikbaarheid niet naar de herkomst. En ben je wel een werkelijke "eigen" producent als je de grondstoffen voornamelijk uit het buitenland haalt. nporadio1.nl/wetenschap-techniek/…

Laten we duidelijk zijn, hierboven geldt voor elke bedrijfstak. Alleen die koketteren er niet mee, dat doen wij alleen. Dus tis geen sterke argument naar de politiek toe, kappen dus met die stomme borden.
Jaap40
@Melkweb stoppen met soja palm en andere grondstoffen die kv worden geperst kunnen we prima zonder. Alleen wil for farmers je dat niet vertellen en verkopen.
Melkweb
@Jaap40 BINGO!!!! de Agribusiness......wie werkt nou voor wie en wie.
+2
Boertjebastiaan
@Jan-T doe ff voorstel, geen sojaschroot meer, maar dan ook geen soja en Palm olie meer importeren. Ik weet al wie er het meest gaat jammeren🤔 en als we dan toch bezig zijn, dan ook geen avocado’s, papaja’s , bananen,kokos en noem maar op ,meer importeren.
Jaap40
@Boertjebastiaan inderdaad
Niet eenzijdig zaken verbieden als soja, dan alles maar aan banden. Allemaal aan het vlees aardappelen fruit en zuivel uit Nederland. Eens kijken hoe ver we daar mee komen.
+1
buorman
''De afgelopen tien jaar, zo blijkt uit onze becijfering, heeft de overdracht van zeker 760 miljoen euro overheidsgeld naar de veehouderij niet geleid tot minder stikstof in de natuur.''

Ehh dus 760 milj aan maatregelen in de veehouderij, leidde niet tot minder stikstof in de natuur......
Mss moet je je zelf dan eens afvragen of die veehouderij wel de veroorzaker is van het teveel aan stikstof in de natuur.
En als de veehouderij minder uitstoot maar de luchtvaart/het verkeer/de industrie vult dat weer aan...............
Fran
@buorman hedendaagse staan in Nederland miljoen dieren meer waar geen dierhouder,s schap vergunning voor aanwezig is

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0