Melkprijs vastzetten?

Veel akkerbouwers zetten de prijs vast. Is dat ook niet iets voor ons melkveehouders? Weet iemand waar dit kan? En zouden jullie dit doen?

Deel dit topic

Reacties

+2
paul1
Bij 50 cent zou ik dat wel doen denk ik
Proudfarmers
Bij de Milk Trading Company kan je een deel van je melk inbrengen voor de termijnmarkt
Bekkink
@Proudfarmers die boeren hebben het goed gehad afgelopen jaar. Tenminste, over de ingelegde liters. Je mag maar tot 50% van je geleverde liters inleggen
huub
@Bekkink die hebben natuurlijk 'geluk' gehad met de corona. Beginnersgeluk?
Bekkink
@huub yep
bio boer
Bij eieren gaat ook alles op contract volgens mij is die hele markt werking weg
Koeien boertje
@bio boer en vaak verplicht bij de bank om gedeelte vást te zetten.
De vrije boeren hebben vaak de beste prijs, alleen als het een jaartje tegenzit moet het financieel gedragen kunnen worden
+1
Zwaagdijk
@Koeien boertje wij hebben bloemetjes. En moesten Vd bank een contract of land verkopen. Met contract blijf je leven maar je heb nooit meer een topper. Los kom je het verste! Alleen de dip moet je effe kunnen volhouden.
Jowi
Je melkprijs vastzetten is termijnmarkt(handel) en heeft niets te maken wat je zelf aan liters, gehaltes levert aan de je afnemer of welke prijs je daar ontvangt.
In het verleden een paar keer bij DTO gedaan, volgens mij mocht naar een poosje niet meer, Milk Trading Company is Belgisch.
Neule
@Jowi mtc kun je ook als Nederlandse melkveehouder aan mee doen.. afgelopen jaar goed geboerd.
Bekkink
@Neule vertel eerst ff wat je in moet leggen. Meeste boeren hebben dat niet eens op de plank liggen🙈
Jowi
@Neule Gaat het niet via DLV maar het is een Belgische handelaar en als de melkveehouders er goed mee geboerd hebben heeft de andere partij flink verloren en de handelaar de commissie opgestreken.
Neule
@Jowi aha nja ik weet het dan ook niet, weet wel dat wij vorig jaar dmv mtc toch een mooi bedrag konden bijschrijven... maar goed het mooiste is als het niet nodig is... maar een stukje risico afdekken is tegenwoordig niet verkeerd volgensmij... plus je krijgt meer inzicht in de markt..
verwijderd
Jowi
@mlkvhoudr Je verhaal klopt wel, bij DTO was de garantieprijs meestal de variabele melkprijs voor de inkopers de vaste prijs voor de melkveehouder en elke maand werd het verschil tussen deze 2 verekend.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0