Jong vee voeren

Beste mede prikkers

Wij voeren momenteel het jong vee door ronde balen buiten te zetten en deze met de vork naar binnen te pakken alleen is dit vrij arbeid intensief en verre van ideaal.( zie afbeelding voor situatie schets)

Wij hebben een tijdje met midi balen gewerkt en dit beviel best goed deze zijn namelijk vrij makkelijk met de hand naar binnen te rollen. Hier zijn alleen een paar nadelen bij, het aanbod voor het persen van midibalen is hier in de buurt vrij klein en hierdoor is de prijs voor het persen aan de hoge kant waardoor een grote ronde baal financieel gezien gewoon veel interessanter is.

Mijn vraag is dus het volgende, heeft iemand een goed idee om makkelijk grote ronde balen naar binnen te rollen of iets alternatiefs weet? (onze voersnelheid is niet super hoog waardoor de baal niet uit elkaar getrokken kan worden ivm broei)

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Hobbyboeren
Bij deze deze de situatie schets

(klik om te vergroten)

+3
Robot-ph
Baal op pallet en verplaatsen met pomkar?
+2
cjw73
Ik voer zelf het jongvee in de oude boerderij grote vierkante balen. Zelf zet in op zo'n oud karretje waar men vroeger de melkbussen mee naar de weg bracht. Voordeel is het werkt net als een pak hooi. Mooi steeds een slagje.
doetmaarwat
@cjw73
Desnoods een kleinere balenmaat (80×90).
cjw73
@doetmaarwat had voorheen altijd nh 70 x 120 en nu nh 90 x 120. Deze moeten wel droog zijn anders worden ze te zwaar.
de jonge
@de jonge dit iets?
+2
cjw73
@de jonge zoiets bedoel ik ook. Heb er op de voorkant een voorschot op gemaakt.
HansBa
Achterkant muurtje eruit, voerhek met baal er weer voor als het kan.
bio boer
Electronice lier op einde voergang blaal op houten plaat of touw onder om de baal trek je hem zo naar binnen of een pomp kar zo als al gezecht
+1
Toerdeboer
Hier heeft buurvrouw zwenkwieltjes onder een pallet gemaakt en daar zetten wij de grote baal op en dan kan ze die naar binnrn drukken. Loopt vrij soepel
+1
duitser
Een ronde baal doormidden snijden met kuilvkersnijder. Niet dwars doormidden maar bij ronde kant. Krijg je “schijf” van ca 60 cm breed. Rol je door iedere deur. Net op plastic wel eerst om laten.
+1
grös
@duitser
Heb ook tijdje zo gevoerd op een voergang van 100cm breed, je kon em als ie goed lag ook zo afrollen over de hele voergang, wel met droog spul.
grondlozeboer
Ik doe ze in t achtherhuis op een pallet met pompkar naar binnen. Wil prima

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0