Omzicht 23 zetels

Als omzicht een eigen partij begint staat ie op 23 zetels.
Ik voel dat er wat nog een overstap maken van het CDA en ja21.

Deel dit topic

Koeien boertje

Laatste  |  

Reacties

Boerbakje
Bron?
Jaap40
@Boerbakje maurice de 🐶
+2
Weidezicht
Omtzigt snel naar BBB, JC ook snel daarheen en op plek 4 of 5 (caroline op 1, femke 2, omtzigt 3), over 2 weken nieuwe verkiezingen en door. Hupsakee geregeld.
+1
Jaap40
@Weidezicht Omtzigt kan het stikstof dossier in zijn eentje omver gooien.
+2
labella
@Jaap40 daarom moet ie van Rutte een functie ergens anders krijgen denk ik.....
Weidezicht
@Jaap40 en dat is een groot gevaar voor nederland. Bij de toeslagen was het een kwestie van een groep nederlanders die, (al zal er heus door sommigen, al is het niet door de persoon zelf, maar door tussenpartijen, zoals gastouderburo s e.d wel degelijk gefraudeerd zijn) door de overheid financieel nasr de afgrond is gedreven. Dit wordt nu (gedeeltelijk) financieel opgelost en klaar. Het overgrote deel van de bevolking heeft hier geen last van (gehad).

Bij stikstof gaat fit anders werken. Zolang nederland niet helemaal opnieuw begint met die n2000, habitats, metingen modellen enz., maar wel de fouten van de laatste jaren boven water last komen, gaat de rechter heel nederland vast laten lopen. Dat betekend uiteindelijk geen wegen- en huizenbouw, (is ook mijn boterham!) geen vliegreizen enz. Dan worden miljoenen nederlanders het slachtoffer door werkeloosheid, geen woning enz.

Er zal dus echt alles op alles gezet worden om die beerput dicht te houden. Ik wil niet doemdenken, maar als omtzigt toch ergens de ruimte krijgt (en daar ook echt zin in heeft, want tot nu toe is het ook beetje wensdenken?,) om dat stikstofsprookje door te prikken, dan moeten we zelfs vrezen voor een 2e gevalletje Pim Fortuyn.
+1
Boerbakje
@Weidezicht wat stikstof betreft zie ik het anders.
De N crisis is er om beleid door te voeren (onder druk wordt alles vloeibaar) om de landbouw te saneren/om te vormen en Nederland opnieuw in te richten.
Stikstof is de tool, de ene levert in en de ander krijgt de ruimte en kan door.
Weidezicht
@Boerbakje maar als die tool afgekeurd wordt, is er dus een probleem voor velen. Daar doel ik op.
Boerbakje
@Weidezicht Of het bied juist een oplossing.
De tijd zal het leren.
+12
puntertje
Rutte heeft z´n hand overspeeld door Omtzigt te willen lozen, het is onnozel om te denken dat de gedachte van de verkenners ´uit de media´ zou komen. De arrogantie van de macht was naar z´n hoofd gestegen, één fotootje van een dom gansje met wat papiertjes onder haar arm zullen z´n ondergang inluiden. Met pek en veren.
+2
labella
@puntertje Het is overduidelijk dat Pinokkio Rutte hier achter zit!
+6
Jaap40
@labella Omtzigt verdient alle steun.
+1
Detukkeroettwente
@labella Hij is net zo n varken as poetin, een vies vuil varken , moet een pak op zn donder hebben .
+1
Jaap40
@labella verder kan ollongren ook bewust gelekt hebben zodat Kaag premier gaat worden en rutte gedist is door blonde ollongren
+1
Weidezicht
@Jaap40 zou ook kunnen. Ben heel benieuwd met wat voor verhaal ze woensdag op de proppen komen. Ik denk dat ze een wat minder belangrijk poppetje uit 1 van de partijen gaan slachtofferen als degene die dit gezegd zou hebben. Een excuus dat het in de media gesteld werd, zal helemaal niemand geloven.
+6
Weidezicht
@Weidezicht

(klik om te vergroten)

+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Weidezicht:
Ik denk dat ze een wat minder belangrijk poppetje uit 1 van de partijen gaan slachtofferen als degene die dit gezegd zou hebben.

Ollongren ? Stond onder aan de d66 lijst, wilde toch al niet terugkeren.
Weidezicht
@Leo,s vriend nou, dat is het meest voordehand liggend. Zij gaat zeggen dat het haar ideetje is en dat ze dat voor wilde leggen aan de fractieleiders maar er nog niet aan toe gekomen was. Zo gaat het lopen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @puntertje:
zullen z´n ondergang inluiden. Met pek en veren.

Geloof dat maar niet, het is en blijft een paling in een emmer snot.
+1
puntertje
@kanniewaarzijn Volgens Jorritsma en Olongren hebben ze gesprekken gehad met alle lijsttrekkers en heeft niemand van de fractievoorzitters het onderwerp Omtzigt ter sprake gebracht. Laten zowel Rutte, Kaag als Hoekstra nou geen fractievoorzitter zijn. Met hun nietszeggende brief brengen de ex-verkenners het aantal verdachten in ieder geval terug tot 3.
de Tank
@puntertje Ga er maar van uit dat wat ze zeggen klopt, ze zeggen alleen heel veel niet.
+2
puntertje
@de Tank Jorritsma heeft op verzoek van Rutte en partijbestuur de rol van scapegoat op zich genomen. Ze was toch al zo´n beetje uitgerangeerd en nu definitief, let op die gaat ook gewipt worden in de eerste kamer. Maar het is natuurlijk 100% ongeloofwaardig dat de naam Omtzigt uit het niets op het aantekeningen-velletje is neer gedwarreld. Olongren is ook nog eens minister, iemand die jou controleert een ´functie elders´ toe te dichten is voor een partij die het woord ´Democraten´ nota bene in de partijnaam heeft zowel lachwekkend als triest. Dus Kaag en Rutte gijzelen elkaar vooreerst. Maar na verloop van tijd wordt duidelijk dat Rutte z´n tijd heeft gehad en Kaag sneuvelt in de eigen ambities.
+2
Slingeland
@puntertje Het is toch klip en klaar dat Rutte helemaal klaar is met het klierkind van het CDA
Het is keigaaf dat Omtzigt zich niet weg laat pesten. Het CDA heeft meerdere keren laten zien hem heel graag kwijt te willen
Ik mag hopen dat het cda nu snapt dat het tijd is om definitief afscheid te nemen van het Ruttedoctrinetijdperk.
+2
bertusdebeer
Het is allemaal erg bizar wat hier is gebeurt rutte en kaag zijn viese gemene oplichters
+4
Boerbakje
Rutte zo glad als een aal. [url]

]
+7
George
@Boerbakje

Je ziet het aan zijn smerige bakkus dat hij staat te liegen.
+1
kanniewaarzijn
@George In dit filmpje wel héél duidelijk! Die verbeten trek op z'n smoel; hij vergeet er zelfs bij te lachen.
+1
puntertje
@kanniewaarzijn weg te lachen bedoel je.
George
@kanniewaarzijn
Ja echt wel een heel erge leugenface.
+4
demelkboer
Begrijp van enkele goed geïnformeerde journalisten dat anonieme bronnen bevestigen dat Rutte het lozen van omtzigt ter bedde heeft gebracht bij de verkenners......

Ook logisch. Als na een halve dag je verklaring is: "k was het niet en kaag was het niet maar we gaan er geen verantwoording over afleggen" weet je genoeg
BertK
@demelkboer Ze hadden er samen niet over gesproken, dat is weer anders uit te leggen.
+1
Slingeland
@demelkboer Vertel...
Ik hoop dat de kamerleden het lef hebben om een keer door te pakken en zich niet weer met een kluitje het riet in te laten sturen
De tweede kamer kan nu laten zien waar ze voor staan. Steunen ze de gewenste openheid waar Omtzigt fan van is of nemen ze met tegenzin genoegen met de Ruttedoctrine
+3
Boerbakje
@Slingeland Tweedekamerleden moeten gewoon hun werk/taak uitvoeren zoals de grondwet dat voorschrijft.
De regering controleren, als dit functioneert laten de machtshebbers het wel er een corrupte bende van te maken.
Omtzicht heeft het steeds over macht en tegenmacht, er wordt bij deze een poging gewaagd de tegenmacht via de democratie uit te schakelen.

Wat een land leven we, de zittende macht moet gewoon weg samen met niet te vergeten de top van de ambtenaren.

Een deel hier zal me wel een wappie vinden maar dit is allenmaal om agenda 2030 door te voeren.
Als de meeste mensen echt gaan merken wat dit betekend zal men het niet pikken voor dat moment moet de macht van de burger die er nog is worden uitgeschakeld.
Slingeland
@Boerbakje Ben je het me eens dat de tweede kamer niet goed functioneert?
+5
Detukkeroettwente
@demelkboer Rutte is een grootte smeerdonder. opsluiten en de sleutel weggooien !!!
+2
Kringloper
Pinokkio gaat nog een zware pijp roken.
Nevergiveup
@Kringloper De waarheid mag en moet altijd winnen.
+1
arie.j
En ik hoop dat Pieter Omtzigt weer snel herstellen mag, voor hem zelf in de eerste plaats.
Maar ook voor de politiek. want je kunt hem nog zo hoog op het schild hijsen, maar een half of hellemaal overspannen Pieter kan het politieke gevecht niet meer aan.
Verder heeft ieder zijn sterke en minder sterke punten ook Pieter, dus maak hem niet tot een wereldwonder dat alles kan , dan maak je het hem alleen maar moeilijk.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!