Jacco Wink en Josien Boll streven naar efficiënte kringloop

Jacco Wink en Josien Boll willen een zo efficiënt mogelijke kringloop op hun bedrijf en met zo min mogelijk krachtvoer en kunst- en drijfmest een optimale productie halen. Dat bepaalt hun hele bedrijfsvoering.

Deel dit topic

Reacties

Noorderling
Rijpaden is leuk, maar met 7,5 meter toch totaal niet interessant?
Rijdt je nog 20% van je land dicht, hoe gaat dat op zware klei en kom je er vervolgens nog over als het water niet wegzakt uit de rijpsoren?

Als je naar 12meter gaat, verdicht je nog maar 12% van je land. Liefst nog breder.
Melkveehouder6
@Noorderling Hoe wil jij gras hakselen op 12 meter, dan komt de kar nooit vol. Met 7,5 meter kan de hakselaar en kar goed gevuld worden.
+1
de hoef
Goede nuchtere ,vooruitstrevende ondernemer , die geen kletspraat verteld
royale
Altijd interessant om te lezen, maar misschien past dit systeem prima bij rivierklei? Als ik hier jaarlijks 24x over hetzelfde spoor rijd, dan zak ik helemaal weg. Bij nat weer zoals nu gewoon een paar weken niet op het land komen en het hele voorjaar dubbele montering aan de trekker met lage drukbanden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0