Pootband met diernummer als alternatief voor vriesbranden

Nieuw op de markt is een pootband waarop het nummer van de betreffende koe is gedrukt. Het is onder andere ontwikkeld als alternatief voor vriesbrandnummers.Thijs Riem Vis uit Gorredijk heeft het product twee jaar geleden ontwikkeld en de afgelopen tijd uitvoerig getest. De pootbanden zijn voorzien van een speciale laag waardoor vuil en mest niet hecht en de nummers goed leesbaar blijven, stelt de ondernemer. De pootband is gemaakt van sterk materiaal, vezels die ook in de autogordel zitten. Over de nummers die op de pootband zijn gedrukt, zit een coatingslaag. De band wordt bevestigd met een gesp. Ook zijn er gekleurde banden verkrijgbaar.

De prijs komt op 5,50 euro per pootband. Vis is een halfjaar met het product op de markt en heeft inmiddels ruim 1.000 pootbanden verkocht.

Deel dit topic Pootband met diernummer als alternatief voor vriesbranden (veld-post.nl)

Nieuw op de markt is een pootband waarop het nummer van de betreffende koe is gedrukt. Het is onder andere ontwikkeld als alternatief voor vriesbrandnummers.

Nieuwsgrazer

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!