Uitstel behandeling stikstofwet in Eerste Kamer

Blijkbaar is het wetsvoorstel nog niet duidelijk, er wordt om aanvullende informatie gevraagd.

Originele beschrijving

De behandeling van het wetsvoorstel 'Stikstofreductie en natuurverbetering', beter bekend als de stikstofwet, wordt in de Eerste Kamer later behandeld dan gepland. De landbouwcommissie heeft een tweede ronde in de schriftelijke voorbereiding van het wetsvoorstel nodig.

Deel dit topic

Reacties

BertK
Zouden ze weten dat door de stijging van het CO2 gehalte in de lucht gedurende de laatste honderd jaar (van ca 310 naar 420 ppm) in zes jaar tijd de stikstof minnende planten dubbel zo veel massa aanzetten (uitgaande van 12% snellere groei)?
BertK
@BertK zolang stikstof geen beperkende factor is, met de huidige stikstof deken is dat nog wel ff zo....
BoerBart
@BertK
Integraal aanpakken. Alle extra gewasgroei geeft ook extra wortelstelsels die voor de helft uit koolstof bestaan.
Co 2 oplossing dankzij de uitstoot van verkeer.
BertK
@BertK Mis in de discussie rondom N2000 en habitats dat iedere Habitat zich verrijkt als er fosfaat, stikstof, CO2, licht, vocht en voldoende temperatuur is. Een plant groeit niet van alleen stikstof!

De SNELLERE GROEI en de daaruit volgende snellere verandering van de habitats komt ook door meer CO2 en extra groeidagen (klimaatsverandering of natuurlijke variatie in gemiddelde jaar temperatuur).

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0