Schouten kritisch op vee-export buiten Europese Unie

Landbouwminister Carola Schouten wil dat export van dieren naar landen buiten de Europese Unie opnieuw in Europa besproken wordt. Ondanks het feit dat Nederland al jaren geen dieren exporteert naar slachthuizen buiten de Europese Unie, komen er toch Nederlandse dieren op lokale markten en in slachthuizen buiten de EU terecht.

Deel dit topic

Reacties

+1
puntertje
Hoe moet je je dit voorstellen; een Bulgaar die Nederlandse slachtdieren op de veemarkt koopt, ze naar Turkije rijdt om daar te laten slachten? Schandalig! Maar ik ben dan wel weer nieuwsgierig naar het verdienmodel hiervan als zoiets echt zou gebeuren. Het lijkt me vooralsnog sterk, ze zullen wel in de war zijn met geëxporteerd fokvee dat na verloop van tijd meestal ook in een slachthuis eindigt. Misschien dat de cultureel antropoloog die daar op het ministerie van LNV werkt zo snel niet bij stil gestaan had.
Achso
@puntertje vleesvee en schapen die in Saudi Arabia belanden vlak voor Ramadan gebeurt zeker wel.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @puntertje:
Misschien dat de cultureel antropoloog die daar op het ministerie van LNV werkt zo snel niet bij stil gestaan had.

😆
Boertjebastiaan
En wat is daar dan weer mis mee??

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0