CRV keert ledenvoordeel uit na bewogen jaar

Als gevolg van de wereldwijde coronapandemie was 2019-2020 een bewogen boekjaar voor CRV. Niettemin steeg de omzet en werd een positief resultaat gerealiseerd. Daarop is besloten om 346.000 euro ledenvoordeel uit te keren.

Deel dit topic CRV keert ledenvoordeel uit na bewogen jaar (nieuweoogst.nl)

Als gevolg van de wereldwijde coronapandemie was 2019-2020 een bewogen boekjaar voor CRV. Niettemin steeg de omzet en werd een positief resultaat gerealiseerd. Daarop is besloten om 346.000 euro ledenvoordeel uit te keren.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

Erco
@Willemijn82 kom dr maar in 😬
+1
Willemijn82
@Erco wat wil je horen? Dat het ledenvoordeel waarschijnlijk lager uitvalt dan de inkomsten die de bv haalt uit het doorverkopen/gebruik van jouw eigen data?
harke
Als ze bij crv nou eens beginnen met goedkoper worden dan hoeven ze ook niet heel interessant een fooi uit te keren
Willemijn82
@harke wellicht beginnen met er voor zorgen dat het databeheer direct bij het stamboek onder wordt gebracht ipv je data eerst verplicht af te staan aan de bv alvorens het bij het stamboek terecht komt.. Dan kan je als veehouder daarna de bv vragen of ze jou willen betalen voor jouw data als ze daar interesse in hebben ipv dat jij hun betaalt voor je eigen data waar je al over zou moeten kunnen beschikken..

Je geeft het nu eerst gratis weg, om er vervolgens zelf weer voor te moeten betalen.. Maar misschien is dit het plan waar alle veehouders achter staan.... kan het me alleen niet voorstellen...
+3
Bietenbrug
Klein bier.
+3
grös
@Bietenbrug
Ik beur nog 15 euro, geweldig toch 😀
labella
@Bietenbrug dat wordt wel heel klein bier hier. 1,13 euro......
+1
doemaargewoon
@labella , dan heb je te weinig zaken gedaan met CRV.
+1
labella
@doemaargewoon of nog iets te veel.
+4
grös
GElukkig maken boeren zich hier niet druk om, geven vooral kritiek op de melkfabriek, spenderen jaarlijks wel richting de 10.000 euro uit aan allerlei CRV producten, geen idee wat ze er bij CRV allemaal mee doen, de concurrent geeft zijn topstieren weg voor 10 euro/stuk, maar ze zullen bij CRV wel weer duurder worden wegens gestegen kosten, CORONA blablabla.
grös
Ook geen filmpje van een CRV-directeur die uitlegt waarom en hoe, dat 'onze coöperatie' het dit jaar weer veel beter gaat doen, denk dat de meesten ook geen idee hebben wie die mensen zijn in de directie van CRV, zullen ook wel in Brazilië zitten druk met nieuwe markten aanboren, en wereldwijd de rietjes voor 5 euro/stuk weggeven.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @grös:
geen idee wat ze er bij CRV allemaal mee doen, de concurrent geeft zijn topstieren weg voor 10 euro/stuk, maar ze zullen bij CRV wel weer duurder worden wegens gestegen kosten, CORONA blablabla.

Ben meer gebonden aan mijn melkafnemer dan spermaleverancier.
coöperatieve voordelen aan de inputkant van mn bedrijf zijn er niet meer. Particulieren zeilen veel scherper aan de wind, geen hippe projecten met andermans geld in het binnen of buitenland waar ik niets mee opschiet op korte en lange termijn.
grös
@Noorderling
Die projectjes niet alleen, als ik zie hoeveel auto's van CRV er hier zo langs rijden, 1 de inseminator (onmisbaar), 2 de stikstofbus, 3 de mpr bus, 4 de vertegenwoordiger, 5 de inspecteur. En slecht jaar ook al geen dure NRM dus minder werk geen beurzen dan zullen er ook daar wel wat mensen wegbezuinigd kunnen worden, nee hoor, niks van, vertegenwoordigers bellen je regelmatig om ongevraagd advies te geven, ze willen zelfs gratis de inspecteur langs sturen zo druk heeft die het, 1 ding, als je ze belt nemen ze altijd direct op en word het geregeld. Maar klopt, we kunt zelf kiezen wie we inhuren.
+1
nieuwoord
@grös gelukkig is er voor de melkcontrole een prima goedkoper alternatief en worden ook de vetzuren nog gratis bepaald, Iets met VVB Veluwe-IJselstreek☺
grös
@nieuwoord
Ik doe melkcontrole op afroep, dat is een paar keer per jaar om bijvoorbeeld de hoogcelgetalkoeien op te sporen, maar op het moment mis ik het werk en storende shuttle helemaal niet.
Ik heb geen idee van prijzen maar ben bekent met VVB V-IJ, die doet wel bij een paar collega's hier in de buurt. Heb verder robot en die meet ook wel een paar dingen in de melk.
Mh12
@nieuwoord komen die ook in het westen. Robotkisten bij Gea aansluiten.
nieuwoord
@Mh12 nou en of hebben een regio ruim rond Ter Aar. En anders passen ze er een mouw aan
ted9
@grös Geen woord aan toe te voegen.
+1
Johannushoeve cv
Ze hebben eerst de crd dierapp duurder gemaakt door er de uitslag van de melk controle er uit te halen . Je kan het wel weer krijgen maar dan moet je wel het hele pakket nemen maar dan ben je veel duurder uit en een hoop zooi wat je niet gebruikt
+1
PIONIER
Volgens mij is het tijd om een eigen melkfabriek, belangenbehartiging en ki station op te richten. Heeft ook niemand meer wat te zeiken over wat er allemaal niet deugt. Word het wel saai hier 😂
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!