Melkveehouders gaan in hoger beroep in rechtszaak tegen Cono

De 8 melkveehouders die ontevreden zijn over de gang van zaken bij Cono Kaasmakers, gaan in hoger beroep. Zij vinden dat het bestuur van de corporatieve kaasmakerij in Middenbeemster (NH) een te grote bevoegdheid heeft gekregen van de rechter.

Jos Stuijt is een van de ontevreden melkveehouders. Hij probeerde tijdens de afgelopen ledenvergadering in het bestuur te komen, maar kreeg niet genoeg stemmen (30 procent). „We gaan in hoger beroep omdat we grote zorgen hebben over de grote bevoegdheid die de rechter nu gegeven heeft aan het bestuur”, vertelt hij. „Ze hebben daar gelijk misbruik van gemaakt, met de beslissing om het niet willen leveren van VLOG-melk (GMO-vrij, red) te zien als een melkweigering. De rechter had bepaald dat een boete van 4 cent niet mocht, dus toen hebben ze er dit maar van gemaakt.” Volgens de melkveehouder uit Wijdewormer (NH) is er tot op heden nog geen gesprek geweest tussen de boeren en het bestuur

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0