Fors hogere kostprijs voor extensief bedrijf

De kostprijs van melk ligt op extensieve bedrijven in het veenweidegebied 6,3 cent per kilo melk hoger dan op intensieve bedrijven.

Voor het gemiddelde extensieve bedrijf betekent dit dat het arbeidsinkomen € 30.000 per jaar lager ligt. Dat becijfert Klaas de Jong van PPP Agro Advies. De Jong heeft de cijfers van de 25% meest extensieve bedrijven binnen het klantenbestand van PPP Agro Advies vergeleken met de 25% meest intensieve bedrijven. De extensieve bedrijven produceren gemiddeld ruim 840.000 kilo melk op 72 hectare. De intensieve bedrijven produceren 1,07 miljoen kilo melk op iets meer dan 47 hectare grond.

Deel dit topic Fors hogere kostprijs voor extensief bedrijf (boerderij.nl)

De kostprijs van melk ligt op extensieve bedrijven in het veenweidegebied 6,3 cent/ kilo melk hoger.

Nieuwsgrazer

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!