RFC koerst op rode cijfers over 2020

Royal FrieslandCampina (RFC) heeft dit jaar duidelijk moeite om een positief bedrijfsresultaat te behalen en daarmee een prestatietoeslag uit te keren. Winstdalingen door corona en forse reorganisatiekosten drukken zwaar op de onderneming. RFC kondigde vandaag aan circa 1.000 banen van de 10.750 in Nederland, België en Duitsland te laten verdwijnen in 2020 en 2021. Die […]

Bron

Deel dit topic

Reacties

sorry
En de garantieprijs was al versoberd...
diekman
Geen nabetaling. Stomme vraag maar kan nabetaling ook negatief zijn.
sjoerd de melker
@diekman Als de onderneming slechter gepresteerd heeft dan de fabrieken uit het "mandje" heb je een negatieve prestatietoeslag.
Kan nabetaling negatief zijn? ja dus.
+1
Greetje
@sjoerd de melker Fabrieken uit het mandje wordt naar gekeken voor de garantieprijs, die prijs krijg je gegarandeerd. Wanneer de fabriek daarnaast ook nog winst maakt is er een prestatietoeslag. Dit is al zo uit den treure vaak uitgelegd..
Frans1
@Greetje dat was de vraag ook niet.
KOC1981
@sjoerd de melker volgens melkgeldreglement niet. gaat ten koste van eigen vermogen. Maar dat komt dan langs de andere kant weer terug op het bord via het reserveringsbeleid.
Noorderling
Quote Reactie van @KOC1981:
gaat ten koste van eigen vermogen.

Moet dat eigen vermogen wel contant zijn. Algemene reserves zijn al verdampt. Als het er niet is, moet de kip het de gouden eieren verzilverd worden, Riedel, CSK zijn voor gegaan. Wat volgt?
Coen
@diekman , en rentevergoeding op ledenobligaties komend jaar passeren 😞
labella
Dat wordt dan dit jaar in december geen melkgeld beuren.
@labella Wat donder , dat zal nie waar zijn.
dewittemotor
@labella Niet zeuren, we zullen in ieder geval vast een paar lepeltjes of tegeltjes krijgen in december

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0