PFAS-malaise: gevolgen voor bouwsector onderschat

De gigantische gevolgen van de PFAS-regels voor de bouw en grondverzet zijn door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over het hoofd gezien. Dat blijkt uit een kritisch evaluatierapport over de door Den Haag gecreëerde bouwcrisis.

Uit het kritische rapport blijkt dat het ministerie bij het bedenken van de regels nooit overleg heeft gehad met het bedrijfsleven. „De gevolgen van de bij het opstellen van de gemaakte keuzes voor de uitvoering zijn niet onderzocht”, zo valt te lezen in het stuk. „Dit werd niet nodig geacht.”

Maandenlang sloeg het bedrijfsleven alarm. In de Tweede Kamer plaatste VVD-Kamerlid Erik Ziengs het thema op de agenda. Maar de problematiek werd pas een kwestie voor het hele kabinet rond het enorme ondernemersprotest op het Malieveld in Den Haag. In de periode na de demonstratie paste Van Veldhoven de strenge regels aan.

Deel dit topic

Reacties

kanniewaarzijn
Als de regels zo gemakkelijk kunnen worden aangepast is het dus óók een theoretisch probleem.
Mkl87
De bouwsector zegt gewoon: we moeten ons aan de strengere pfas regels houden en dat is duurder. Die berekenen de kosten gewoon door naar de klant/opdrachtgever
Machtig mooi man , gaat nergens over , oeverloos gezwam over NIKS, Verrek waar heb ik dat meer gehoord ........ ehhhhhhhh O ja , bij de veehouders ook daar zijn niet bestaande problemen.Hebben ze in de bouw ook een , LTO RFC , NZO ??? en zo ??? nee !

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0