Corona volgt op voetbalfeestje, Besmetting stijgt nu snel in Nederland

3972 nieuwe besmettingen • Forse stijging positieve tests Tilburg, week na feest
zie verder
nos.nl/liveblog/…

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

arie.j
Na een halfjaar schijnt maar 5 procent van de coronapatiënten klachtenvrij te zijn:
‘Ellende duurt voort’ volgens AD
ad.nl/binnenland/…
+2
Herwin P
@arie.j volgens mij is deze groep van te voren geregistreerd en vervolgens goed in de gaten gehouden en uitvoerig getest denk ik.
Logisch dat zo alle positieven eruit komen.
In andere groepen is de testdichtheid lang niet zo hoog, veel mensen met lichte klachten of zonder laten zich niet testen.
Kortom een vertekend beeld en een nieuw voorbeeld dat statistiek vaak slecht gebruikt wordt,net hoe het uitkomt.
demelkboer
@arie.j oef het onderzoek blijkt niet gegeneraliseerd te zijn. Daardoor een selecte groep. AD IN DE Fout. BNR radio heeft inmiddels al weer gecorrigeerd. Zoek zelf even op BNR hoe ik het steeds die bronnen te kopie pasten.

Longfonds is zelf ook bezig met correctie op journalistiek
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
@arie.j oef het onderzoek blijkt niet gegeraliseerd te zijn. Daardoor een selecte groep. AD IN DE Fout. BNR radio heeft inmiddels al weer gecorrigeerd. Zoek zelf even op BNR hoe ik het steeds die bronnen te kopie pasten.Longfobds is zelf ook bezig met correctie op journalistiek

Jij bent nepnieuws aan het verzamelen. Of je probeer je nepnieuws te maken(kenmerk is o.m. een vaag verhaaltje zonder echte verwijzing)
Hier de link naar de site van het longfonds zelf over hun bewuste onderzoek.
En het Longfonds zal geen uitkomsten van een onderzoek door henzelf op hun site zetten als het er helemaal niet geweest is. Nu jij weer, en dan je misser graag toegeven.
longfonds.nl/nieuws/…

En dit is wat werkelijk op BNR radio er van gezegd werd, BNR heeft zelf een correctie in hun eigen bericht gemaakt,
Niets AD in de fout (verhaal stond trouwens in alle landelijke kranten).
bnr.nl/nieuws/gezondheid/…
demelkboer
@arie.j
demelkboer
@demelkboer even de hele tweet lezen; bij een groot gedeelte is helemaal geen corona vast gesteld. Dit bleek trouwens al uit een interview met Erwin Kompanje in de Volkskrant waar aan ik eerder refereerde
demelkboer
@demelkboer ps dat corona een "nasty fucker" is waar aan sommige mensen lang klachten houden bestrijd ik overigens niet dat weet ik van heel dicht bij. We moeten alleen we alles in perspectief blijven zien.
arie.j
Quote Reactie van @demelkboer:
Dank voor je reactie. Uit ons persbericht: “Hoewel gelukkig ook veel mensen inmiddels geen symptomen meer hebben, is er een groep patiënten die klachten houdt. Die moeten we niet uit het oog verliezen.”t.co/1Zw4ItQLda__/ Longfonds (@Longfonds) October 3, 2020

Het verontrustende is dat mensen met klachten van Covid 19 daar maar heel moeilijk vanaf lijken te komen.
Een groep van ruim duizend personen die gemiddeld 48 jaar is en voor 94% niet in het ziekenhuis kwam voor corona. Voor die tijd ervaarden 86 % ervan hun gezondheid als goed.
Zij kregen de zgn.milde klachten van corona.
Van die groep heeft na een half jaar 95% nog klachten.
Het overgrote merendeel (86 procent) geeft aan 165 dagen na de eerste symptomen nog steeds vermoeid te zijn. Bijna 6 op de 10 (59 procent) is nog kortademig.
Verder hebben de coronapatiënten nog steeds last van druk op de borst (36 procent) en hoofdpijn (35 procent). Waarbij opvallend is dat het percentage mensen dat aangeeft spierpijn te hebben (40 procent), licht is gestegen.

Duidelijk is dat een gewone griep zo'n verloop (gelukkig) niet heeft.
En dat het voor mensen van de middelbare leeftijd en ouder gewenst is om de besmetting zo veel mogelijk te mijden
demelkboer
@arie.j daar ben ik het helemaal mee eens. maar dat doet niks af aan het slecht op gezette facebook onderzoek van het LF. Het si jammer dat de media dat er niet uit halen.
+1
Spuit11
Ik zou je vele links kunnen sturen waarin wordt uitgelegd wat er nu werkelijk aan de hand is maar dat levert mij de volgende permanente ban op🤷‍♂️
arie.j
Quote Reactie van @Spuit11:
Ik zou je vele links kunnen sturen waarin wordt uitgelegd wat er nu werkelijk aan de hand is maar dat levert mij de volgende permanente ban o

En jij denkt dat leugen en bedrog iets is waar ik op te wachten zou zitten?
@arie.j wie zegt dat jij de waarheid spreekt ?
Twentsch Land
Ik denk dat je een spuit teveel hebt gehad 🧐
@Spuit11
+3
demelkboer
Pas op met correlatie en causaal verband.

Waren deze besmette mensen op dat voetbal feestje? Of waren het anderen. Die anderen kunnen gezien de incubatie tijd + test tijd namelijk nog niet zijn besmet en getest door mensen op dat feestje. Ik zie namelijk die mensen die op zo'n feestje komen niet zo'n makelijk laten testen met het minste of geringste kuchje. Tis toch een bepaald slag volk wat makelijk met autoriteit omgaat

Verder vind ik het feestje wel een sof. Die burgemeester is een slappe l#l. Of je het nu wel of niet eens bent met de regels ze gelden wel voor iedereen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0