Brabantse boeren en milieuclubs nu samen in het geweer tegen stikstofbeleid in Brabant



Originele beschrijving

EINDHOVEN - Wie in Brabant een weg wil aanleggen of een fabriek wil uitbreiden, mag sinds deze week de benodigde stikstofruimte kopen van een stoppende boer. Het leidt tot een opmerkelijke coalitie: zowel boeren als milieu-activisten zinnen op een rechtszaak.

Deel dit topic

Reacties

+2
Larpfarm
ALS JE TEGEN ONS BENT, ZIJN WIJ VOOR

Mobilisation for the Environment heeft vorig jaar via de rechter het kabinet op de knieën gekregen, en daarmee de vergunningverlening de nek om gedraaid. Nu hebben ze ook de strategische hoogvliegers van FDF om. De schreeuwers van de Former Dairy Farmers gaan gezellig samen met MOB procederen tegen extern salderen.

Op dit moment loopt er een hoger beroep van MOB tegen de Nederlandse Staat. MOB wil namelijk de gegevens van 3300 PAS-melders. "Niet om te procederen", zeggen zegt de club die door vergunningen aan te vechten de juridische stikstofcrisis heeft veroorzaakt. Gaat FDF ook meedoen aan die rechtszaak? Om de persoonlijke levenssfeer van boeren te beschermen moet je eerst weten waar ze wonen, of zo?

Extern salderen komt te vroeg, het wordt chaos zonder goede registratie en het is de vraag of er genoeg bescherming is tegen een ongecontroleerde opkoop. Maar wat MOB en FDF betreft mogen we nooit extern salderen. Dus: geen euro's voor boeren die ruimte over hebben en het kunnen verleasen. Geen euro's voor boeren die een nieuwe stal door de projectontwikkelaar die om de hoek een stikstoftekort heeft willen laten financieren.

Wat is de oplossing dan? MOB weet het wel: emissie 50% omlaag door krimp van 50%. FDF doet mee en zit, na alle grote woorden, in het spoor van Tjeerd de Groot.

Gefeliciteerd!
Jannus
Quote Reactie van @Larpfarm:
FDF doet mee en zit, na alle grote woorden, in het spoor van Tjeerd de Groot.

Ooohh??
Daats
@Larpfarm weer een nieuwe club? Former dairy farmers?
+1
BertK
MOB stelt dat vergunning voor emissie stikstof niet door kan naar een ander.
Is vergunning, geen productierecht.

Zit wel wat in, probleem nog groter.

Hopen dat de overheid niet links intrekt om rechts uit te delen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0