Kabinet subsidieert waterbassins voor verdunnen mest

Het kabinet kondigt een subsidie aan voor 2021 en de jaren erna voor het bekostigen van waterbassins. Het daarin opgevangen water dient voor het verdunnen van drijfmest. Het is een van de maatregelen om de ammoniakemissie terug te dringen.

Deel dit topic Kabinet subsidieert waterbassins voor verdunnen mest (nieuweoogst.nl)

Het kabinet kondigt een subsidie aan voor 2021 en de jaren erna voor het bekostigen van waterbassins. Het daarin opgevangen water dient voor het verdunnen van drijfmest. Het is een van de maatregelen om de ammoniakemissie terug te dringen.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+3
Bekkink
Ook als zwembad te gebruiken in de zomer?
+2
Arum
😀
pietjepuk
Betaald Rutte ook de 17000,- leges kosten om mijn bouwblok te vergroten. Dan heb ik er wel oren naar.
+1
casev
@pietjepuk 17000??? zoveel? Hoe groot moet je bouwblok wel niet worden?
pietjepuk
@casev Ja ik heb het ook niet verzonnen. staat zo in de leges verordening. Kosten worden gelegd waar ze gemaakt worden zeggen ze dan. Die 17000 euro leges geld ook als ik aan een stukje van mijn bouwblok wil verplaatsen van de 1 naar de andere kant. Vervolgens krijg je ook nog even een contract van planschade onder je neus. Heeft er iemand binnen 5 jaar planschade als gevolg van mijn bouwblok verandering dan dien ik daar zelf voor op te draaien.

oja bij een bouwblok vergroting wordt je ook nog even verplicht om het landschappelijk in te passen. Minstens 10 are bomen en struiken aanplanten.
+3
Rijkuil
Gratis en creatief extra mestopslag maken
koeiboer
Zullen toch wel weer extra regeltjes opzitten... Weer een prul met onderhoud en controles ... iedereen goed mee behalve de boer zelf
+1
Detukkeroettwente
Waarom geen subsidie op een bron ???
gert-jan-klaassen
Reken eerst maar eens uit hoeveel er door spoelwater in de put al wordt verdund...
+2
Melkveehouder6
@gert-jan-klaassen Best veel, maar in de nieuwe stal heb ik onder de voergang opslag gemaakt voor spoelwater en dit zit in het voorjaar aardig vol (500m3)
gert-jan-klaassen
@Melkveehouder6 precies, er wordt al behoorlijk verdund...
JappieJo
@gert-jan-klaassen daar is het riool voor uitgevonden
+1
Koeien boertje
De kap van de silo af en je hebt 60 cm per jaar water er in
pietjepuk
@Koeien boertje Hoeveel verdampt er? In de zomer kan een 10 mm in de regenmeter in een paar dagen verdwijnen.
Koeien boertje
@pietjepuk dr zit zo een korst op en daar verdampt niet veel onder denk ik.
In het voorjaar als die silo gemixt word rijden en we em half leeg met de vrachtwagen naar het maisland en de laatste 1000 kuub pomp ik terug in de stal omdat dat makkelijker zuigt met de arm voor de 2e snede
Dan zit er 11 maand een korst op
Melkboer16
@Koeien boertje dat was ook mijn eerste gedachte!
Als de loonwerker komt sleepslangen dan kan ie daar zo ff een paar 100m3 bij in pompen! Niks extra opslag maar het uitrijden mogen ze wel subsidiëren dan anders doen we het niet
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!