Boer vaakst gekort door I&R-fout

Runderen die niet correct zijn geregistreerd, leiden het vaakst tot subsidiekorting in het kader van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Ook een onjuiste afdichting van de kuilvoer en mestopslag leidt nogal eens tot kortingen.

Bron

Deel dit topic

Reacties

+2
casev
Zal dat in andere sectoren ook zo gaan? Bij een klein, soms onbewust foutje gelijk voor duizenden euros aan boetes ontvangen en een strafblad als toegift..
+1
hoest
@casev Yup
Tenzij je ambtenaar bent dan wordt je weg gepromoveerd
+1
maanma2
Het komt er vooral op neer dat je als boer geen enkel recht hebt, zeker niet op rechtvaardigheid, enkel op ellende. Hoe kan het zover gekomen zijn dat er geen enkele regel meer in lijn loopt met de praktijk?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @maanma2:
dat er geen enkele regel meer in lijn loopt met de praktijk?

Als ze de praktijk als uitgangspunt zouden nemen bij het maken van beleid, zou er geen vervuiling zijn. En dat is uiteraard niet de bedoeling...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0